Matkailu

YOLO – Maailman tunnetuin klisee, mutta täysin totta?

palloja2 (1 of 1)

 

YOLO = You Only Live Once
englannin kielinen slangi lause, ’Elät vain kerran’.

 

20160404_133512Luin juuri Lonely Planetin YOLO kirjan ja jäin muutamaksi päiväksi sulattelemaan kirjan sisältöä sekä
hyvinkin kliseiseksi lauseeksi muodostunutta You Only Live Oncea. Onko ärsyttävän kuuloinen slangi sana kuitenkin totta?

 

Huomaan nimittäin itse lausetta käyttämättä toimivani joka päiväisessä elämässäni tämän ohjeen mukaan. Varaan lentoja, matkoja, jopa luksus hotellihuoneitakin sen lauseen turvin.. Kerranhan me täällä vain eletään. Right?

 

En ole ainut. Meitä YOLO lauseen taakse keskisormet pystyssä jääviä on tässä maailmassa monia, enkä itse ole katunut kertaakaan matkoillani tekemiäni valintoja, olivatpa ne kuinka övereitä tahansa. Jokaisella yksilöllä on tässä maailmassa oma paikkansa ja aikansa tehdä juuri sitä mitä haluaa. Elämä on myös sattumien summa ja uskon, että musta tuli tämmöinen hullu oman tiensä matkailija juurikin näiden kaikkien sattumuksien summana. Ja koska me tosiaan elämme täällä vain kerran, niin en ole ikinä kovinkaan pitkäksi ajaksi jäänyt surkuttelemaan välillä niin epäreilultakin tuntuneita sattumuksien tapahtumia. Olenhan niistä selvinnyt ja osannut kääntää ne positiivisimmiksi!
 
talvi1 (1 of 1)
 

You only live once; but if you do it right, once is enough
-Mae West

 

Exploring. Maailmankartan tutkiminen sekä kirjojen lukeminen on yksi siisteimmistä jutuista ikinä! Miten sitä voikaan löytää kartalta joka kerta jonkun uuden paikan, vaikka samaa karttaa olisi katsonut satoja kertoja jo aikaisemminkin? Lukeminen taas, tuo uusia paikkoja ja tarinoita lähemmäksi mieltämme, sekä saa meistä kaivettua esiin sitä telkkarin tuijottamisen tukahduttamaa luovuutta. Miksi kuitenkin tätä ainutta elämää eläessämme jäämme vain haaveilujen toteuttamisen sijaan katselemaan kuka maajussi nai kenet ja saako tähti tanssia ensikin viikolla ohjelmia? Miksei me tanssita tähtitaivaan alla vaikkapa eteläisimmällä napapiirillä revontulien loimutessa?
 
13094265_10156977032200422_4192726124949632673_n
 
Kaikkien haaveena ei tarvitse olla maailman näkeminen, jos se tuntuu jonkun mielestä vastenmieliseltä ajatukselta.. mutta kysynkin mistä sinä haaveilet? Seisooko joku haaveesi ja unelmiesi edessä? Tee se!
 
Tiedän, että raha on se mikä tässä maailmassa ratkaisee ja monen vastaus unelmien toteuttamatta jättämiseen on varmasti se. Raha ei kuitenkaan ikinä estänyt mua. Vahvasti omalla kokemuksella entisenä yrittäjänä pystynkin sanomaan, että mikä vain on mahdollista, vaikka velka vyyhtisi ulottuisi naapuripitäjään saakka.
Mun elämän YOLO-kausi alkoi varmaan sinä päivänä, kun velkaneuvoja ei osannut mua neuvoa puhelimessa ja kun ulosottomies kehotti, ettei kannata maksaa velkoja useaan paikkaan vaan ”keskittää” kaikki samaan virastoon. Siitä päivästä eteenpäin oon tiedostanut tulevaisuuteni ja lähtenyt pää pystyssä Kauppalehden listaamana maailmalle.
 
DSC04244
 
Mun velkasen elämän ensimmäinen matka tehtiin Jamaicalle niin, että paras ystäväni lainasi monen vuoden takaisin maksu sopimuksella matkarahat. Mun vuosi Espanjassa oli niinkin pintaliitoa kuin puhelinmyyntiä sekä suomalaisen baarin karaoke iltojen pitämistä. Mun puolivuotta Aasiassa oli ensin vuoden mittainen kommuuniasuminen, sekä muutaman duunin tekemistä. Samalla kuitenkin maksettiin lainoja pois. Nyt huomaan rakastavani matkablogin pitämistä ja tarinoiden jakamista maailman toiselta puolelta.
 

68Kerran mä päätin kiivetä tulivuorelle melkein neljän kilometrin korkeuteen.

 

Nyt teen kolmatta vuotta laastareita ja oon todella tyytyväinen elämääni. Saan matkustaa (lähes) niin paljon kuin haluan  sekä minulla on rakkaita ihmisiä ympärilläni. Jatkan kuitenkin YOLO elämääni ja kiusaan Topiasta uusilla matkasuunnitelmilla päivittäin <3 Koska onhan mullakin lupa haaveilla ja toteuttaa niitä. Elämä voi yllättää sairauksilla, kuolemilla sekä monilla muilla ikävillä asioilla, joten niin kauan kuin olen nuori, hyvässä kunnossa sekä palkallinen, aion elää tämän elämän kunnolla.
 

8c0fb7_1784a8e684ef42ad85cfaae401ca5fe3~mv2Kippis Nennelle ja Elinalle, jotka ovat tällä hetkellä You Only Live Once tyyppejä suurilla kirjaimilla! Toinen näistä mimmeistä vaihtaa asuin maatansa nopeemmin kuin minä kerkeen edes harkitsemaan matkaa sinne ja toinen päätti lähteä katsomaan miltä aurinko näyttää suuremman meren tuolla puolen koko talveksi.

 

YOLO lause = keino hyväksyttää asioita itsellään. Jos vielä tän luettuasi mietit voitko tehdä sen mitä haluat, niin voit! Kirjoita vaikka kirje Niinistölle, tee lumiukko keskellä yötä, lopeta röökinpoltto, tee Eat Pray Love matka Italiaan, lähde pilkille tai varaa perhematka Leville.. Ei sillä sen väliä, kunhan se tekee susta onnellisen ja etkä jää täältä poistuessasi katumaan tekemättä jättämistä! Carpe diemit, Now or Neverit, Yolot sun muut kliseet tähdittäkööt sun ainutlaatuista elämää <3

 

Elätkö sinä ’You Only Live Once’ lauseen mukaan?
 
8c0fb7_c08938c206a4422687613c16b2d95ff2~mv2_d_2987_4787_s_4_2

 

8c0fb7_3ea85244bf2c44dfb6761946bffb91a1~mv2_d_1704_2272_s_2Happy face at Ronda – 2010

 
GOPR3588
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *