Matkailu

Ympäristöystävällisillä tuotteilla kohti paratiisia – Avènen oranssit aurinkosuojatuotteet

Kaupallinen yhteistyö Avenen kanssa*
 
Ilmastotalkoot ja omat toimet ilmastonmuutoksen eteen ovat olleet yksi syksyn kuumimmista keskustelun aiheista. Minäkään en ole välttynyt pohtimasta ja katsomasta itseäni peiliin miettien, mitä minä voisin muuttaa elintavoissani? Millä minä takaisin kaikille paremman tulevaisuuden ja mitä muutoksia olisin valmis tekemään. En nyt kuitenkaan lähde tästä aiheesta paasaamaan yhtään sen enempää, sillä jokainen vähääkään maapalloa kunnioittava aikuinen osaa itsekin tehdä muutoksen parempaa huomista varten.
 
raja_22 (1 of 1)
 
Näin paratiiseja rakastavan matkaajan näkökulmasta on kuitenkin yksi asia, jonka puolesta haluan muutaman sanasen sanoa ja se on meri. Nyt ei kuitenkaan ole kyseessä se kolmen ranskan kokoinen kelluva jätepyörre tyynellä valtamerellä, vaan vähemmän puhuttu ja niinkin arkipäiväinen asia kuin aurinkorasva.
Maapallomme vesistöihin huuhtoutuu vuosittain reilusti yli 20 000 tonnia aurinkovoiteita, joiden kemikaalit vahingoittavat sekä hajottavat koralliriuttoja. Kun korallien tärkeät ravintoaineet tuhoutuvat kemikaalien liukenemisen takia, heikentyvät kalojen sekä muiden merenelävien elinolot. Tiesitkö, että aurinkorasva siirtyy iholta mereen uimisen lisäksi myös viemäreiden kautta. Eli vaikka et uisikaan meressä, saatat tietämättäsi huuhtoa kemikaalit iholtasi suihkun kautta mereen. Meri ja sen asukkaat eivät voi puolustautua meiltä, joten snorklausta rakastavana turistina tunnen velvollisuutta toimia itse meriä kunnioittavasti.
 
raja_40 (1 of 1)
 
Ilmastoahdistusta jättämästäsi jäljestä ei enää jälkikäteen kannata pohtia, vaan tehdä muutos asiaan NYT. Olemme väistämättä menossa kohti ekologisempaa ajattelutapaa ja ympäristöystävällisiä tuotteita ei ole nykypäivänä vaikea hankkia. Tutustuin itse Avènen oranssin linjan aurinkotuotteisiin syksyn aikana, sillä laadukkaiden tuotteiden lisäksi ne eivät sisällä vesistöjä kuormittavia silikoneja taikka vesiliukoisia aurinkofilttereitä. Kemiallisten filttereiden kappalemäärä ja pitoisuus tuotteissa on minimoitu niin alhaiseksi kuin mahdollista. Siksi minäkin päätin pakata heidän tuotteet matkaani mukaan.
 

raja_30 (1 of 1)Avènen tuotteet ovat todella miellyttäviä käyttää sekä helppo ottaa mukaan matkalle!
Valikoimasta löytyy pieniä matkakokoisia purkkeja, kuin myös isompiakin kokoja.

 
Tulen itse viettämään nyt 1,5kk paratiisissa, joka on tällä hetkellä vielä yksi maailman koskemattomimmista paikoista. Alueen korallit ovat vielä ainutlaatuisessa kunnossa ja tuhannet kalalajit saavat olla rauhassa. Onkin minulle erityisen tärkeää, että tällaisissa ainutlaatuisessa kohteessa, en itse ole sitä tuhoamassa.
Pian alkava talvilomakausi pakottaa jokaisen aurinkorasva ostoksille ja toivonkin, että mahdollisimman moni päätyisi ostamaan sen ekologisemman vaihtoehdon tavallisen sijasta. Se missä luomun ostaminen tuntui ennen kalliille sekä hassulle, tuntuu nyt loogiselle. Ympäristöystävällisempi vaihtoehto maksaa usein muutaman euron enemmän, mutta jos todella haluaa matkustaa, uida sekä nauttia toisesta kulttuurista, niin pitää minusta olla valmis myös kantamaan vastuu matkailijana sen kestävästä tulevaisuudestakin. Emmehän toivo kenenkään tulevan lomalle tänne suomeenkaan ja talsivan vaikkapa pelloillamme pilaten tulevan kesän sadon. Jos me menemme lomalle ja tuhoamme toiminnallamme palankin meren ekosysteemistä, voimme tietämättämme tuhota jonkun elinkeinon. Yli 500 miljoonaa ihmistä maapallollamme on riippuvaisia korallien vaikutuksesta ekosysteemille.
 
Avènen aurinkosuojatuotteet
 
Apteekeista löytyvät Avènen aurinkosuojatuotteet ovat iholle helliä ja erityisen suojaavia. Avène haluaa lisätä kuluttajien tietoisuutta merten ekosysteemistä ja onkin tehnyt kattavan tietopaketin sivuillensa aiheesta. Heidän missionaan on pelastaa maailman meret ja samalla tehdä tuotteista laadukkaita sekä iho ystävällisiä. Lue lisää: https://www.eau-thermale-avene.fi/aurinkovoiteet#sisalto-ja-avainluvut
 
Avènen aurinkosuojatuotteet
 
Avènella on käynnissä Pur Project – projekti Indonesiassa, jonka tehtävänä on auttaa suojelemaan sekä elvyttämään koralliriuttoja yhdessä paikallisten kanssa. Keinotekoisen koralliriutan yhteyteen istutetaan myös aitoa korallia ja viime vuoden lopussa lähes 2000 korallia oli istutettu keinoriuttaan. 97% näistä säilyi hengissä ja merieliöt ovatkin palanneet niihin toivotulla tavalla. Tähän voi tutustua tästä: https://www.eau-thermale-avene.fi/aurinkovoiteet#pur-projet-lupaus
 
Avènen aurinkosuojatuotteet
 
Emme tosiaan voi muuttaa menneisyyttä, mutta voimme omalla toiminnalla yrittää vaikuttaa vielä tulevaan. Välillä sitä pakostikin lannistuu uutisotsikoita lukiessa ja iltalehtien pröystäilevät otsikot ilmastonmuutoksen väistämättömyydestä saattavat viedä innon omasta toiminnasta tämän maapallon eteen. Jokainen varmasti pohtii, ettemme yksin voi vaikuttaa mihinkään, mutta oikeasti toiminnallamme saatamme muuttaa lähipiirimme ajattelutapaa huomaamattamme. Saatamme viedä tietoisuutta ekologisuudesta uuteen paikkaan ja tällä tavoin saada vielä koskemattomatkin paratiisit pysymään sellaisina. Pienet askeleet, elintapojen muuttaminen sekä tietoisuus, vievät meitä pikkuhiljaa kohti kestävämpää huomista. Minä aloitan tästä.
 

Avènen aurinkosuojatuotteet
 
*Yhteistyössä Avènen kanssa*

 
Lue lisää seikkailuistamme paratiisissa: Raja Ampat kategoria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *