Thaimaa

Yleispätevää kuluneesta viikosta – Koh Tao

Keskiviikon retki
Keskiviikkona käytiin lavataksilla pyörähtämässä Shark baylla eli Thian og baylla. Ryöstöhinta maksettiin tästäkin retkestä sinne, mutta oltiin liian laiskoja sinne kävelemäänkään. Noin 5km matka maksoi 200thb per naama eli 5e. Mentiin siis sinne katsastamaan semmonen rocky resort, josta viime reissulla jo Nennen kanssa haaveiltiin. Shark bay oli edelleen yhtä ihastuttava paikka kuin viimeksikin, mutta sinnekin valitettavasti oli ilmestynyt uusi resorttityömaa-alue 🙁 Juuri rocky resortin viereen. Joten luovuttiin koko haaveesta päästä sinne “rauhaan” työkoneiden viereen. Hengattiin siellä biitsillä pari tuntia ja nautittiin maisemista ja jylhästä Shark islandin siluetista.
 
kohtao2013 (67)
 
kohtao2013 (68)
 
Kotimatkalla Saireelle pyydettiin kuskia vielä kieppaamaan Chalok baan kao bayn kautta ja käytiin siellä katsomassa meidän viime reissun resortti, jossa yövyttiin Nennen, Olgan, Jyrin, Jonin, Mitron ja Riston kanssa. Edelleen resortti oli pystyssä ja päädyttiin vaihtamaan Saireen hulinat ja iskeä vielä sinne viikoksi.
 
Eli Sunshine 2 on resortin nimi ja hinnat alkaen 10euroa yö. Meillä on bungalowi kiven heiton päässä rannasta. Ruuat ja juomat saa todella halvalla resortin omasta ruokalasta. Juomat maksaa saman verran kuin seiskaleiskassa ja Chang olut on halvempaa kuin kaupassa 😀 Täällä viihdytään luultavasti loppu viikko 🙂
 
kohtao2013 (1)
 
Koh Nangyuan – Kieltojen saari
Koh Nangyuan muodostuu kolmesta pienestä saaresta, joita yhdistää hiekkasärkät. Se on aivan Taon vieressä ja on tullut “kuuluisaksi” postikorttimaisista maisemista. Kaunis saari, mutta tietenkin saarella näkyy turistien jälki. Kun tulet satamaan maksat 100thbn pääsymaksun saarelle (2,5€) ja samalla joudut jättämään kaikki muoviset vesipullot lipunmyyntitiskille.
 
kohtao2013 (78)
 
kohtao2013 (58)
 
Saarellehan on kielettyä tuoda mitään muovista. Ja mitä pidemmälle astelit, huomasit että niitä kieltojahan riitti. “Älä ruoki kaloja!”, “Älä kiroile”, “Älä nuku tässä”, “Älä nojaa aitaan”, “Älä istu aidalle”, “Älä seiso korallilla”, “Ei Räpylöitä veteen”, “Ei muovipulloja tai tölkkejä saarelle”, “Pääsy sallittu vain luvan saaneille”, “Ei kokkoa rannalle”, “Ei harppuunoita”, “Älä kerää koralleja”… lista vaan jatkuisi 😀 Mikä on todellakin ymmärrettävää, koska ihmiset on todella niin typeriä, että roskaavat ja tuhoavat tahallaan tai tahattomasti. Kaikista kielloista huolimatta löytyi saarelta paljon roskaa. Se voi myös johtua vuorovesistä ja että ne roskat rantaviivan tuntumassa tulevat Saireen hulinasta, mutta suurin osa on ihan ihmisten omaa tyhmyyttään ja laiskuuttaan tuottamia sotkuja. En pysty käsittämään miten noin monista kielloista huolimatta joku pystyy sen röökin tumppinsa esimerkiksi tunkemaan johonkin puun koloon!
 
kohtao2013 (60)
 
kohtao2013 (59)
 
Meidän turistien pitäisi suojella näitä kohteita, jotta mahdollisimman moni meidänkin jälkeen pääsisi katselemaan näitä maisemia.
 
Meillä oli kuitenkin oikein mukava päivä siellä. Otettiin Topiaksen, Katjan Ja Juuson kanssa oma lonkkari rannasta mikä kustanti 300thb (n.7,5€) menopaluu per naama. Hajaannuttiin pariskuntina ja me Topiaksen kanssa mentiin eka snorklailemaan ja Katja&Juuso meni kattomaan saaren viewpointin. Topias kysyi sukellusfirmalta neuvoa missä olisi parhain kohta snorklata ja neuvoja noudatellen mentiin saaren hiljasimpaan nurkkaan snorkailemaan. Saaren hulina kohta oli aika kaoottisen näköinen: Noin 30kiinalaista pelastusliivit ja snorkkelit päällä rannan tuntumassa. Rantakaistaleella saman verran aurinkotuoleja. Huoh.
 
Nähtävää riitti ja miä taas tapani mukaan sain mielettömiä adrenaliinipiikkejä kun näin niitä kaloja. Tärisin varmaan kaks tuntia ku durasselpupu. :p Katja ja Juuso kehuivat viewpointin ja että nousu oli aika ajoin haastavaa. Tehtiin vaihtarit ja me lähettiin Topiaksen kanssa vähän kattelemaan sitä viewpointille johtavaa lauta tietä. Sen verran sinne vuorelle oli halukkaita menijöitä, että päädyttiin skippaamaan se osuus. Ei olisi hermo kestänyt kolmenkymmenen turistin kanssa kiipeämistä hankalassa maastossa. Päädyttiin sitten hyppäämään tieltä mereen ja snorklaamaan vielä uudestaan.
 
kohtao2013 (61)
 
kohtao2013 (62)
 
kohtao2013 (63)
 
kohtao2013 (72)
 
kohtao2013 (76)
 
Kauniit maisemat on tietenkin houkuttanut paikalliset rakentamaan resortitkin tuolle saarelle. En vaan tajua, miten kukaan voi viihtyä siellä rentoutamassa samalla kun tuhat turistia käy joka päivä pällistelemässä kuistilla. Ehkä resortin varanneille ei tätä kerrotakkaan. Luvataan postikorttimaisemat, mutta ei mainita pällistelijöiden kuuluvan siihen :p
 
kohtao2013 (70)
 
kohtao2013 (77)
 
Tulishow
Ollaan katsottu ja vertailtu tässä Saireella noita tulikeppien heittelijöitäkin ja tultu siihen tulokseen, että Lotus baarilla on parhaimmat jäbät niitä keppejä heiluttamassa. Nyt on myös uusi villitys täällä: PataPadat narujen päässä. Sillä saa mielettömän ilotulitus efektin aikaiseksi veden päällä.
 
kohtao2013 (66)
 
kohtao2013 (65)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *