Malesia

Vuorokausi Kuala Lumpurissa – Meidän suosikit

Malesian pääkaupunki, Kuala Lumpur, tunnetaan monipuolisena sekä edullisena matkakohteena. Kahden miljoonan asukkaan suurkaupunki on mielestäni yksi Aasian miellyttävimmistä metropoleista, johon tutustuminen jopa kävellen on mukavaa. Kuala Lumpurin keskusta-alueelta löydät tänä päivänä perinteisemmän vanhan arkkitehtuurin lisäksi myös paljon modernia tyyliä. Kansainvälinen tunnelma on käsinkosketeltavissa ja kaduilla vaeltaessa markkinoilta kantautuvat eksoottiset tuoksut sekä värit hurmaavat kaikki aistit.
 
Kuala Lumpur
 
Vaikka Malesian väestöstä suurin osa onkin muslimeita, on yleinen fiilis Kuala Lumpurissa kuitenkin rento. Monikulttuurinen kaupunki tempaa mukaansa, vaikkei siihen montaa päivää olisikaan aikaa tutustua. Meidän Malesian reissu tuli aivan yllättäen, Topiaksen passin hukkaamisen seurauksena (jos tämä kommellus meni ohitse, niin lue tästä lisää). Kuala Lumpuriin tutustuminen etukäteen jäi tällä kertaa väliin ja aionkin nyt kertoa, mitä meidän suunnittelematon vuorokausi Kuala Lumpurin metropolissa piti sisällään.
 
kualalumpur (19)
 
Meidän majoitus oli Bukit Bintangin alueella, joka mielestäni olikin yksi Kuala Lumpurin mukavimmista alueista. Alue on todellinen ruokailijan paratiisi, sillä siellä sijaitsee useita food courtteja, paikallisia ruokamarkkinoita sekä useita kansainvälisiä ravintoloita. Kävelymatkan päästä löydät myös pienen baari alueen, joka on pyhitetty erilaisille olut- sekä viiniravintoloille. Kävelyetäisyydellä ovat myös Kuala Lumpurin suosituimmat nähtävyydet Petronas Twin Tower sekä KLCC park. Bukit Bintang on ripaus vanhaa sekoitettuna uusiin rakennuksiin. Hienostohotellit sekä ostoskeskukset tekevät alueesta astetta fiinimmän, mutta pienemmät kujat sekä kadut pitävät huolen myös alueen rennommasta puolesta.
 

Kuala LumpurBukit Bintang tarkoittaa vapaasti suomennettuna tähti mäkeä. Bukit = mäki , Bintang = tähti.

 

Syö
1. Lot 10 food court
Bukit Bintang, 50250 Kuala Lumpur

 
kualalumpur (7)
 

Kuala LumpurFood courtista löytyy useita kymmeniä erilaisia aasialaisia ravintoloita.
Food courteilla on yhteiset pöytäalueet ja juomat tilataan yleensä erillisestä pisteestä.

 

2. Alor street food night market
Jalan Alor, Bukit Bintang, 50200 Kuala Lumpur

 
kualalumpur (12)
 
kualalumpur (14)
 
kualalumpur (16)
 
kualalumpur (15)
 
kualalumpur (17)
 

3. Yöelämä Changat Bukit Bintangissa
Changat Bukit Bintang, Kuala Lumpur

 

Kuala LumpurBaarien lisäksi saman kadun alkupäästä löytyy useita kymmeniä hierontapaikkoja.

 
kualalumpur (28)
 

4. Jemeniläinen ravintola Sana’a
179, Jalan Gading, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur
 
kualalumpur (21)

 

Koe
5. Central Market
Jalan Hang Kasturi, City Centre, 50050 Kuala Lumpur
 
kualalumpur (9)

 
kualalumpur (10)
 

6. Batu Caves

kualalumpur (1)Junalla noin 60minuuttia.
 
Menossa oli juuri Thaipusam festivaalit, jotka ovat Hindujen yksi vuoden suurimmista juhlista. Thaipusam järjestetään aina täydenkuun aikaan tammi-helmikuussa. Itse juhla kestää kaksi päivää ja ne alkavat Kuala Lumpurissa Chinatownista. Sieltä osallistujat kävelevät noin 15 kilometrin matkan Batu Caves temppeleille. Perinteiden mukaan osa osallistujista on lävistettyinä tai heidän kehoonsa on kiinnitetty koukkuja. Jotkut jopa roikkuvat pelkkien koukkujen varassa. Temppelillä päästyään he kiipeävät vielä 272 rappusen verran luolalle, jossa osallistujat pääsevät sovittamaan syntinsä tai rukoilemaan terveyttä sairautta kärsiville. Osa osallistujista saattaa olla myös transsissa.

 
kualalumpur (31)
 

7. Petronas Twin Towers park & KLCC park

kualalumpur (22)Lippu ylös maksaa 17€. Torneja voi käydä ihmettelemässä vaikkapa KLCC-puistosta käsin.
Bukit Bintangista pääsee kätevästi kävelemään suoraan KLCC-puistoon Pavilion kauppakeskuksen läpi.

 
Kuala Lumpur
 
Kuala Lumpur
 

8. Aquaria KLCC
Kuala Lumpur Convention Centre, Jalan Pinang

 

kualalumpur (2)Pääsymaksu 14€. Merimaailmassa riittää ihmeteltävää muutamaksi tunniksi ja
on hauska tapa viettää päivän kuumimmat tunnit.

 

Majoitu
9. CHAOS Hotel
LOT B-1 Fahrenheit 88 179, Jln Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur

 
kualalumpur (6)
 
kualalumpur (3)
 
kualalumpur (4)
 
Tältä näytti meidän vuorokausi Kuala Lumpurissa. Topias vietti kaupungissa muutaman päivän meitä enemmän ja kerkesi tutustumaan Batu Cavesiin sekä Aquariumiin.
Oliko joku näistä sinunkin suosikkisi?
 
kualalumpur (13)
 
Kuala Lumpur
 
Kuala Lumpur
 
Kuala Lumpur
 

11 Comments

 • Piyya

  Todella kiva lukea positiivinen kokemus Kuala Lumpurista. Se tuntuu olevan kaupunki joka jakaa mielipiteet. Enemmän olen lukenut enemmän ri niin kolahtaneita kokemuksia. Minullakaan ei ole kuin 1,5 päivää Kuala Lumpurissa aikaa seuraavalla matkallani. Ihana kuulla, että päivässäkin voi saada noin hyvän kuvan kaupungista.
  Kaikkialta muualta olen lukenut että KL ei kävellen pääse mihinkään ja nyt tulikin pieni helpotus, että ehkä sittenkin sen mitä itse tarvitsee niin voi nähdä kävellenkin.

  • Sandra

   Aijaa :O me tykästyttiin todella paljon! 🙂 varsinkin ruokaan.
   Bukit bintang on tosiaan todella hyvä tukikohta ja sieltä on helppo kävellä ympäristössä. Muuten pidemmät matkat kannattaa mennä Grabilla. Ihanaa Kuala Lumpuria! 🙂

 • Jenna / Huge passion for life

  Kiva tosiaan lukea Kuala Lumpurista tällainen positiivinen juttu. Tän jutun perusteella omakin kiinnostukseni heräsi. Etenkin katuruoka saa aina veden herahtamaan kielelle. Kivalta näytti myös teidän majapaikka ja reissu muutenkin. Onpa kyllä vähän ikävä Aasiaan.

 • Minna/Honua Nui

  Kiva postaus. Vuonna 2006 piipahdettiin Kuala Lumpurissa kahden päivän verran, mutta ei ehditty noinkaan hyvin tutustua. Silloin jäi jo sellainen fiilis, että olisi kiva päästä vielä uudestaan.

 • Kohteena maailma / Rami

  Kuala Lumpurissa olen käynyt vuorokauden 1998 ja jo silloin jäi mielikuva, että haluan palata sinne ajan kanssa. Tätäkin postausta lukiessa tuli entistäkin enemmän nälkä, sillä ylipäätään malesialainen ruoka oli todella hyvää. Joka tapauksessa on pakko mainita vielä tässä se, että älyttömän matkakuumetta nostattavia kuvia olet saanut otettua – taitolaji sekin!

  • Sandra

   Kiitos paljon! Toivottavasti pääset seikkailemaan Kuala Lumpuriin pian! Malesialainen ruoka on niin herkullista!

 • Sofia / Project Forever

  Todella paljon olette ehtineet yhdessä/kahdessa päivässä! Vietin Kuala Lumpurissa 3 yötä ja tuntui että kaupunkiin oli vaikea saada otetta ja paljon asioita jäi näkemättä. Lot 10 food courtissa käytiin myös syömässä ja se oli hyvä paikka, lisäksi käytiin pyörimässä central marketilla. Meidän majoitus oli ehkä vähän huonolla sijainnilla ja esimerkiksi Grabin saaminen oli aina haastavaa. Kuala Lumpurista jäi vähän sellainen fiilis ettei sinne tarvitse toiste palata, ellei nyt sopivasti oli kulkureitillä.

  • Sandra

   Meillä oli vähän erilainen kokemus sitten. 🙂 Me saimme Grabin aina melkeinpä heti ja kaikki oli halpaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *