Italia

Värikäs Burano – Täydellinen päiväretkikohde Venetsiasta

Burano Venetsia
Pieni, täyteen ahdettu vaporeto lipuu hiljakseen Venetsian laguunia pitkin. Venetsiasta, noin 40 minuutin päässä siintävän Buranon saaren ääriviivat alkavat piirtymään jo horisontissa ja ensimmäisenä saaresta tunnistan, jo entuudestaan kuvista näkemäni, kallellaan olevan kirkontornin. Olemme matkalla pienelle, noin 2800 asukkaan Buranon saarelle ja vaporetossa on odottavan hiljainen tunnelma. Jokainen matkustaja tutkii tarkoin eri satamien pysäkkikylttejä pienesti vierustoverilleen supisten.
 
Burano Venetsia
 
Burano Venetsia
 

Burano VenetsiaBurano Venetsia

 
Burano Venetsia
 
Buranon satamaan saapuessamme alan pikkuhiljaa ymmärtämään, kuinka suositusta lomasaaresta onkaan kyse. Vaporeton kyydissä olleet matkustajat purkautuvat onneksi kuitenkin tasaisesti Buranon värikkäille kujille ja jäämme ensimmäisistä ryppäistä tarkoituksella hieman jälkeen.
 
burano22 (1 of 1)
 
burano11 (1 of 1)
 
burano13 (1 of 1)
 

burano16 (1 of 1)Buranon kallellaan oleva kirkontorni

 
Buranon saaren suosion syy on ilmiselvä. Kauniit eri värein maalatut talot ovat kuin karkkia silmille ja sielulle. Buranon saari on melko pieni ja sen suloiset sokkeloiset kujat onnistuu kiertämään helposti muutamassa tunnissa. Suosituimmat pääkadut kuhisevat valokuvia ottavia turisteja ja Buranon idylliset sillat ovat aamutuimaankin jo vääränään ihmisiä.
 
Burano Venetsia
 

Burano VenetsiaBurano on kuin värien karkkimaailma.

 
Burano Venetsia
 

Burano Venetsia


Moni saattaa jo miettiä, että miksi ihmeessä talot ovat näin värikkäitä Buranon saarella?
Kyse ei kuitenkaan ole instagram ilmiöstä, vaikkakin nykyään saarelle saavutaankin ottamaan kuvia juuri näistä värikkäistä taloista. Buranon saaren talojen kerrotaan saaneen kauniit kirkkaat värinsä, jotta kalastajat löytäisivät tiensä kotiin sumuisellakin säällä.
 
burano26 (1 of 1)
 
burano (1 of 1)
 
burano27 (1 of 1)
 
Burano on tunnettu värikkäiden talojen lisäksi myös pitsistä. Aikoinaan Buranon pitsi oli maailmankuulua ja erittäin arvostettua. Tuota perinteisesti valmistettua pitsiä valmistaa enään vain muutama käsityöläinen, sillä sen valmistus on erittäin hidasta.
 

burano25 (1 of 1)Burano Venetsia

 
burano23 (1 of 1)
 
Burano Venetsia
 

Burano Venetsia
 
Burano on täydellinen päiväretkikohde Venetsian vierailulla. <3

 
Burano Venetsia
 
Burano Venetsia
 
burano31 (1 of 1)
 
Burano Venetsia
 

Nice to know:


– Vaporeto kyyti maksaa 7,50€ yhteen suuntaan, eli menopaluun hinnaksi tulee tällöin 14€. Päivälippu Vaporetoissa maksaa 20€, joten jos tarkoituksena on käydä kiertämässä saman päivän aikana myös muita Venetsian saaria, tulee se ehdottomasti silloin halvemmaksi.
Aikatauluja voi etukäteen tutkailla netistä.
– Monet esimerkiksi yhdistivät Muranon saaren Buranon kanssa samalle päivälle.
– Burano sijaitsee noin 7 km päässä Venetsiasta.
 
buranokartta
 

Burano VenetsiaVenetsian puolella oleva vaporeto asema

 
burano30 (1 of 1)
 
Burano Venetsia
 

Oletko käynyt Buranon värikkäällä saarella? Rakastuitko?
Entä mikä on sinun lempi saaresi Venetsian lähettyvillä?

 
burano14 (1 of 1)
 

Lue myös:
Suloinen Venetsia, matkaopas huolettomaan seikkailuun

burano30 (1 of 1)

16 Comments

 • Piyya

  Tuo väriloisto on vaan niin upea kuvissa, että ihan pakkohan tuonne on päästä jonakin päivänä itse ihmettelemään tuota kirkkautta. Molemmat Burano ja Murano kyllä kiehtoo.
  No jos sinne Venetsiaan nyt pääsis edes käymään 😊

 • Tiina Johanna / Kookospalmun alla

  Siis ai että kun rakastan tuota ihanaa paikkaa niin paljon, vaikka en ole edes vielä kertaakaan siellä päässyt käymään! 🙂 Aina luen ja ihastelen läpi kaikki postaukset ja artikkelit Venetsiasta, Buranosta ja Muranosta! Nuo karkkimaiset talot ja tuo värikkyys on niin ihanaa katseltavaa. Todella kauniita kuvia olet saanut ja näitä postauksia on vaan aina niin täydellistä päästä lukemaan! 🙂 Upea paikka!

 • Sofia / Project Forever

  Olen jo pitkään ihastellut Buranon värikkäitä taloja somessa. Venetsiassa olin pari vuotta sitten mutta silloin ei aika eikä energia riittänyt saaria tutkimaan, joten ne jäivät ensi kertaan.

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Hauskan näköinen paikka. Kannattanee ilmeisesti välttää kesän sesonkikuukausia. Tuota kauneutta ja noita kapeita katuja olisi varsin mukavampaa tutkia ilman kaikkialla tungeksivia turistilaumoja. Edellisestä Venetsian matkasta on kulunut vuosia ja silloin päätin, että seuraavan kerran jos kaupunkiin tulen, se ei ole kuumimpaan aikaan heinäkuussa 🙂

 • Pirkko / Meriharakka

  Muistan hyvin Buranon retkemme taannoiselta Venetsian matkaltamme, vaikka siitä onkin jo aikaa.
  Muistan myös tuon pitsikuvion – vakavasti harkitsin kauniin päivänvarjon ostamista, mutta sitten käytännöllisyys voitti, tuskinpa sitä tulisi jollekin muulle matkalle pakattua mukaan.
  Pitäisiköhän vielä joskus kerrata Venetsiakin – vaikka siellä nykyisin taitaa ihmisiä riittää muutenkin jo ihan liikaan …

 • Jenni | Boarding Time

  Oi ihana Burano! Kesällä tuolla varmaan kyllä tosiaan porukkaa riittää, mutta tammikuussa oli ihanan hiljaista. Ja mun mielestä talot näyttivät silloin jotenkin erityisen kauniilta talviauringon kalpeassa valossa. Kiva kun otit vinkistä vaarin ja lähditte käymään tuolla! 😉
  Ihana tuo kuva sun äidistä ja veljestä!

 • Anna | Tämä matka -blogi

  Burano olisi ihana paikka käväistä, mutta kun Venetsian hintataso ahdistaa. Ollaan pyöritty autolla hyvinkin lähellä, mutta jäänyt sitten välistä, kun muualla hinta-laatu tuntuu olevan paremmin hallussa. Italia ei muutenkaan ole enää mikään halpa maa. Pitäisi varmaan yrittää taas ensi keväänä ennen kuin sesonki pyörähtää täysillä käyntiin … Ihanan värikästä!

  • Sandra

   Venetsia oli hieman kalliimpi kyllä, mutta ei mielestäni mennyt sen enempää rahaa kuin muuallakaan Italiassa. Me valitsimme majoituksen vähän syrjempää kanaalien varrelta ja söimme syrjesmmässä. 🙂

 • Heli / Drama On The Road

  Burano-kirjoitukset on kyllä sellaisia mitkä tulee luettua aina. Nää värit on vaan aivan upeita ja kaikilla on aina vähän erilainen kulma kuviin. Ai että, kun itse tuonne joskus pääsee niin tulee kyllä varmaan kamera ylikuumenemaan! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *