Turkki

Up we go again! Royal Balloonin kanssa Kappadokian yllä

Kun puhutaan Kappadokiasta, niin puhutaan samassa lauseessa tietenkin myös kuumailmapalloilusta. Kuumailmapalloilu on Kappadokian tavaramerkki ja suurin tulonlähde alueen paikallisille. Kuumailmapallo firmoja on joka kulmalla ja jopa hotellit kilpailevat tarjoamalla parhaimpia näköaloja aamuauringon suuntaan. Jokainen aamu Kappadokiassa on ainutlaatuinen ja tulivuorenpurkauksen muovaamat kivimuodostelmat tekevät näkymistä vieläkin uniikimmat. Olo on hyvin sanaton kun katselee satojen kuumailmapallojen nousua aamuisin taivaalle. Ja vielä sanattomampi, kun seisoo itse yhden pallon kyydissä. <3
 
*yhteistyössä Royal Balloon kanssa*
 

Kappadokia kuumailmapalloLento toteutettu yhteistyössä Royal Balloonin kanssa

 
Kappadokia kuumailmapallo
 
Jos minulle joku olisi viime keväänä sanonut, että tulen olemaan kaksi kertaa seuraavan 12 kuukauden aikana kuumailmapallon kyydissä, niin olisin luultavasti nauranut ja kovaa. Olen aina hieman kammonnut korkeita paikkoja ja tässä vaiheessa kun sanon sanan hieman, niin muutamat ystävistäni nauravat lattialla kierien. Janni ja Topias ovat todistaneet jalkojeni tutinaa joskus Sri Lankan Sigiriylla ja sitä korkean paikan kammo hetkeä en voi muistella edes lämmöllä vieläkään. Joten, kukapa olisi uskonut että juuri minä kipuan vapaaehtoisesti kuumailmapallon kyytiin. Ei varmasti monikaan ja sehän tästä koko kokemuksesta teki niin uskomattoman siistin. Ensimmäisestä kuumailmapalloilusta ja fiiliksistä Kappadokian yllä voit lukea tästä.
 
pallossa18 (1 of 1)
 
Tänä vuonna päädyin Kappadokiaan uudestaan, koska yksinkertaisesti rakastuin paikkaan aivan täysin! Ystäväni Elina kiertää tällä hetkellä maailmaa tehden Youtube sarjaa ”Elina Tervo – Wanderers of the World”, jossa hän etsii upeita kohteita ympäri maailman. Sanoin jo ennen sarjan alkua Elinalle, että Kappadokia on paikka jonne heidän on ehdottomasti lähdettävä ja tässä sitä sitten oltiin. Super ihana loma ihanassa ainutlaatuisessa ympäristössä. Muihin viikon tapahtumiin palataan myöhemmin ja nyt keskitytään vain kuumailmapallo fiilistelyyn.
 
pallossa31_
 
Siinä missä edellinen kerta kuumailmapallon kyydissä jännitti ihan hulluna, niin tällä kertaa sitä odotti innostuneena ja jännitys oli vain pieni osa aamun kulkua. Aamulla Royal Balloonin toimistolla uniset matkaajat jaettiin ryhmiin odottelemaan lennolle lähtöä ja huoneen täyttävä jännitys oli käsin kosketeltavissa.
 
pallossa7 (1 of 1)
 

pallossa8 (1 of 1)Pallojen täyttö hetken taikaa! Sen lisäksi, että kaikista taianomaisin hetki tapahtuu pallon kyydissä yläilmoissa,
niin on myös tuossa täyttö hetkessä sitä jotain taikaa.

 
palloaamu (1 of 1)
 

palloaamu2 (1 of 1)Jenni, Elinan uusi videokuvaaja, jäi alas taltioimaan palloilua.

 
pallossa9 (1 of 1)
 
Kappadokia kuumailmapallo
 
Kappadokia kuumailmapallo
 
Kappadokia kuumailmapallo
 
Kappadokia kuumailmapallo
 
Kappadokia kuumailmapallo
 
Kappadokia kuumailmapallo
 
pallossa17 (1 of 1)
 
Jokaisena aamuna lentoreitit vaihtelevat tuulten mukaan. Tänä aamuna tunnin lennon aikana kävimme noin 450 metrin korkeudessa ja kävimme tutkimassa Love Valleyta. Edellisellä kerralla nousimme 600 metrin korkeuteen ja laskeuduimme eri laaksoon. Joten, eikös tämänkin takia näitä kuumailmapallolentoja voi itselleen oikeuttaa useampia?
 
pallossa19 (1 of 1)
 
pallossa20 (1 of 1)
 
Kappadokia kuumailmapallo
 
Kappadokia kuumailmapallo
 
Laskeutuminen on aina hauska hetki. Lentäjät vitsailevat laskeutumisen onnistumisesta sekä viljelijöiden peltojen pilaamisesta. Tälläkään kertaa ei pilattu kenenkään viljelysmaita ja laskeuduimme onnellisesti pellolle.
 
pallossa23 (1 of 1)
 

Kappadokia kuumailmapalloSaimme auttaa pallon tyhjentämisessä

 
pallossa24 (1 of 1)
 
pallossa26 (1 of 1)
 
pallossa27 (1 of 1)
 
pallossa28 (1 of 1)
 
Royal Balloon
Royal Balloon valikoitui minulle ensimmäisenä vuonna sen tunnettavuuden ja arvostelujen perusteella, joten tietenkin oli päivänselvää, että heidän kanssaan haluan tänäkin vuonna lentää.
Royal Balloon kuumailmapallolennoille mahtuu 2-16 asiakasta ja lento vaihtoehdot ovat Royal King & Royal Queen lennot. Kumpaankin pakettiin kuuluu runsas bufee aamiainen ennen lentoa, kyyditykset, vakuutukset, laskeutumisen yhteydessä shamppanja lasillinen sekä kirsikkana kakun päällä kultamitalit ja jokin matkamuisto. Viime vuonna se oli lippis ja tänä vuonna lämmin pipo!
Niin kuin nimestä voi jo päätellä, King lento on tietenkin se arvokkaampi vaihtoehto. Queen lento kestää 60 minuuttia ja King kokonaiset 90 minuuttia. Hintaeroksi lennoille tulee noin 70-80€. Lentojen hintoihin vaikuttaa mahdolliset vuotuiset alennukset sekä maksutapa. Tänä vuonna korttimaksun ja käteismaksun erona oli noin 40€uroa, käteismaksun ollessa halvin vaihtoehto.
 
pallossa29 (1 of 1)
 
royal46 (1 of 1)
 
pallossa30 (1 of 1)
 
Huomioitavaa lentoa varatessa
Kuumailmapallolennot ovat säävarauksella, joten kovan tuulen tai sateen sattuessa aamulle, ei lentoja toteuteta. Lennot siirretään sitten seuraavalle päivälle ja jos et jostain syystä kerkeäisi enään lennoille, niin maksua ei sinulta myöskään peritä. Lento kannattaa varata siis loman ensimmäisille päiville, jotta varapäiviäkin jää. Viime elokuussa viidestä aamusta kolmena nousi pallot taivaalle ja huhtikuussa viidestä aamusta jokaisena.

Elinan kuumailmapallolento jakso YouTubessa:

 

Royal Queen lento normaalihinta 160€, mutta alennuksia saa mm. maksamalla käteisellä paikanpäällä.
Kysy lisää vuoden 2018 alennuksista suoraan sähköpostilla

royal@royalballoon.com
http://www.royalballoon.com/

 
Kappadokia kuumailmapallo
 

Luitko jo nämä Kappadokiasta:
Munkkien laakso Paşabağ & Uçhisarin linnan kaunis näkymä
Luolakaupunki Göremen kupeessa
Kun Kappadokia vei sydämen
Unelmien Kappadokia
Kappadokian uniikein hotellikokemus – Museum Hotel
Kappadokia – Kuumailmapallolennolla Royal Balloonin kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *