Sri Lanka

Unawatuna & Galle – Sri Lanka


unawatuna2014 (4)
Hikkaduwan bussiasema

 
Hikkaduwasta matka jatkui Unawatunaan. Meillä oli taas monta vaihtoehtoa siirtymiseen ja tällä kertaa valittiin juna, sekä bussi. Hikkaduwasta menimme junalla Galleen, joka on 19kilometrin (20min) päässä ja hintaa junamatkalle tuli 40rupiaa / hlö (0,20€). Gallesta hyppäsimme paikallisbussiin, jolla jatkoimme noin 4kilometrin päässä sijaitsevaan Unawatunan rantakaupunkiin. Bussin hinta oli 20rupiaa eli noin 0,10€. (Matkahuolto ja VR voisivat ottaa mallia näiden julkisten kulkuneuvojen hinnoista!) Juna ja bussiasema sijaitsevat Hikkaduwassa, sekä Gallessa aivan vierekkäin.
 

unawatuna2014 (5)
 
unawatuna2014 (6)Junaliput

 
unawatuna2014 (7)
 

unawatuna2014 (8)Ei mahduttu istumaan 😀

 

unawatuna2014 (9)Gallesta Unawatunaan bussilla

 
Unawatuna 
Bussin rahastuspoika hihkaisi meille oikean Unawatunan pysäkin ja päästiin etsimään sopivaa yöpymispaikkaa tuleville öille. Helppoahan se ei ollut, koska täällä Unawatunassa ollaan otettu vähän liiankin kirjaimellisesti highseasonin merkitys. Kaikki majoitukset ovat mielettömän hintaisia! Jopa kaukana rannasta olevat guesthouset nykivät 3000-4000rupian (16-22e) hintoja yhdeltä yöltä. Onneksi meitä on kolme jakamassa tuo hinta..
 
unawatuna2014 (10)
 
Löydettiin muutaman tunnin kiertelyn jälkeen rannasta Boomerang niminen guesthouse. Hintaa huoneelle tuli 3300rupiaa eli sen 18€. Hintaan kuuluu kuumavesi, netti, tuuletin ja merinäköala. Kuulemma myös keittiötä voi käytellä vedenkeittämiseen.
 
Unawatuna on kärsinyt rannalle rakentamisesta ja rantaviivaa ei leveydeltään mielettömästi olekkaan enään jäljellä. Unawatunan kerrotaan olevan suosituimpia rantakohteita Sri Lankalla. Aallot rannassa ovat niin pieniä, että uiminen on kuitenkin helppoa. Kyllähän näitäkin maisemia auringonpaisteessa mielellään katselee ja saa olla rauhassa Hikkaduwan kaameaan meluun verrattuna. Päätie menee kauempana rannasta ja rannalle johtava tie on melko rauhallinen. Meidän harmiksemme täällä on nostettu korkeat hinnat joka paikkaan ja rahallisesti katsottuna Hikkaduwa olisi ollut järkevämpi paikka olla pidempään. Eteenpäin on kuitenkin mentävä, vaikka sitä lompakkoa joutuisi levittämäänkin.
 
unawatuna2014 (11)
 
unawatuna2014 (1)
 
unawatuna2014 (2)
 
unawatuna2014 (3)
 
Jungle beach & Peace Pagoda
Viidakkoranta on Unawatunasta Galleen päin muutaman kilometrin päässä ja sijaitsee lahden puokamassa. Vuorelle jonka juurella ranta sijaitsee pääsee tuktukilla melko kätevästi ja sieltä joutuu kävelemään vain muutamia satoja metrejä alas rantaan. Kuulemma sinne kulkee toinenkin reitti huonompaa tietä pitkin. Tuk tuk Unawatunasta vuorelle maksoi 350rupiaa (1,9€). Meidän tuurilla tietenkin ranta oli täynnä turisteja ja lomapäivää viettäviä paikallisia. Ranta kylläkin oli kaunis ja meressä oli oikein mukava polskia. Pyllynmentävää kuivaa rantakaistaletta sai hieman etsiä, mutta kyllähän me loppujen lopuksi mukaan mahduttiin.
 
unawatuna2014 (12)
 

unawatuna2014 (13)Jungle beach, ei niin rauhallisena 😀

 
unawatuna2014 (14)
 
Jungle Beachiltä pois lähtiessä voi käydä vilkaisemassa huipulla olevan Japanilaisten lahjoittaman Peace Pagodan. Tunnelma pagodalla on rauhallinen ja näkymät upeat.
 
unawatuna2014 (15)
 
unawatuna2014 (16)
 
unawatuna2014 (17)
 
Galle fort
Jos meidän kolmen kaaliin meni Galle fortin historia oikein, niin se jotakuinkin meni näin: Galle fortin linnakeen rakensivat alunperin Portugalilaiset vuonna 1588. Myöhemmin Hollantilaiset valtasivat linnakkeen sekä tuhosivat sen ja he myös rakensivat linnakkeen uudelleen myötäillen omaa arkkitehtuuriaan. 1700-luvun lopulla Britit valtasivat fortin ja pitivät valtaa siihen asti kunnes Sri Lankalaiset saivat itsenäisyyden. Galle fortilla on hyvin värikäs historia ja nykyään linnakkeiden sisällä asuu monen eri uskonnon kansalaisia. Galle fort on UNESCON maailmanperintökohde ja siitä sanotaankin näin: “an urban ensemble which illustrates the interaction of European architecture and South Asian traditions from the 16th to the 19th centuries”.
 
unawatuna2014 (18)
 
Meitä siellä ihmetytti se, että useat talot oli päästetty rappeutumaan täysin. Osaan oli rakennettu hienoja korukauppoja tai hotelleja, muttei kuitenkaan pidetty huolta kaikista taloista. Kaduilla kulki vähän autoja ja tööttäileminen oli meidän iloksi kyltein kielletty. Monet paikalliset viettivät siellä vapaapäiväänsä ja uivat linnakkeen muurien ulkopuolella. Galle fort oli ihan hieno nähtävyys, muttei mikään tajunnan räjäyttävä kuitenkaan. Opasteitakin nähtiin alueella ainoastaan yksi ja se tuotti hankaluuksia eri paikkoihin löytämisessä.
 
unawatuna2014 (20)
 
unawatuna2014 (21)
 
unawatuna2014 (22)
 
unawatuna2014 (23)
 
unawatuna2014 (24)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *