Turkki

Topkapin palatsi – Istanbul

Topkapin palatsi
Istanbulin valloittamisen jälkeen sulttaani Mehmed II aloitti Topkapin palatsin alueen rakennuttamisen vuonna 1460. Palatsi valmistui 1478 ja se muutettiin museoksi 1924. Topkapi on yksi UNESCON maailmanperintökohteista.
Alueelta löytyy edelleen 4 eri sisäpihaa kauniisti kunnostettuna sekä iso haaremialue upeine mosaiikki koristeluineen. Topkapin palatsi hallitsee Istanbulin maisemaa edelleen Bosborin salmella kohti Marmaran merta.
 
top2
 
Sisäänpääsyliput alueelle hoidetaan ennen pääportteja. Lippu Palatsin puolelle 30TL (n.9€) ja Haaremiin 15TL (4,5€) yhteishintaa markkinoitiin 45TLään 😀
Sisäänpääsyn jälkeen löytyy piste, josta voi ostaa itselleen Audio Guiden hintaan 20TL (n.6€). Se kannattaa, jos haluaa saada nähtävyyksistä enemmän irti.
 
Alueelle on ehdotonta suunnata heti 09.00 aukeamisen aikaan, koska jonot tulevat sen jälkeen olemaan SUURET! Ollaan matkanvarrella nähty jonoa jos toista turistinähtävyyksillä, mutta mitään tämänkaltaista kuin täällä on ollut, en ole nähnyt. Olin jostain lukenut onneksi tästä vinkistä ja olimmekin jo heti aamulla paikalla ennen suurempia ohjattuja turistimassoja.
 
top16
 
Esimerkki vielä “lyhyistä” jonoista sulttaanin aarrekammioon. Sinne on mm. lähetetty aarteita turvaan Medinasta ensimmäisen maailmansodan aikana.
 

to3

 
top1
 
top4
 

top5Juhlasali, jossa mm. miessoittajat joutuivat soittamaan silmät sidottuina, jotteivat näkisi tanssivia haareminaisia.

 
top6
 
top7
 
top9
 
top10
 
top10
 
top15
 
top17
 

Istanbulin muut jutut:
Lumoava Istanbul
Hagia Sophia
Sininen Moskeija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *