Raja Ampat

Terveiset päiväntasaajalta – Doberai Private Island, Raja Ampat

Doberai Private Island
Paratiisisaari sai käsitteenä täysin uuden merkityksen vietettyäni viikon Doberai Private Island resortissa. Idyllinen asetelma minun kuvittelemastani paratiisista romuttui täysin, sillä huomasin reissulla tulevani toimeen niin paljon vähemmällä.
Eksoottisen kuuloiset drinkit nautittuna kookoksesta paksulla pillillä, lounaalla syödyt erikoiset merenelävät, viiden tähden resorttien tuomat mukavuudet tai rantahietikossa romanttisesti nautitut illalliset, eivät olleetkaan niitä kriteerejä, jotka mielessäni määrittelivät täydellisen paratiisin.
 

Doberai Private Island

 
Doberai Private Island, Tervetuloa fiilistely matkalle <3
 
Doberai Private Island
 
Kun saavuimme pienelle Urain saarelle, olin haljeta onnesta. Edessämme avautui mitä täydellisin pieni poukama turkoosin veden ympäröimänä. Meidän bungalowit asettautuivat tässä täydellisessä näkymässä söpösti palmurivien taakse, saaden mut pakahtumaan silkasta onnesta.
Doberain omistaja Aswad, esitteli meille heti alkuunsa kauniin saarensa ja kertoi meidän viettävän koko viikon siellä keskenämme. Vilkaisimme poikien kanssa toisiamme pikaisesti ja se leveääkin leveämpi hymy joka kaikkien naaman valtasi, oli valtava! Voin kertoa, että tämä viikko oli yksi upeimmista viikoista ikinä!
 
kokokaessa2 (1 of 1)
 
raot (1 of 1)
 
Oli kuin olisimme omistaneet koko maailman. Teimmepä mitä tahansa, niin kaiken saimme tehdä rauhassa viidakon omia ääniä kuunnellen. Meidän viikko nimittäin piti sisällään paljon lukemista, kajakoimista, snorklailua, riippumattoilua, korttipelejä sekä rauhaisasta elämästä nauttimista. Aswad kertoi, että Papualaiset välillä jopa ihmettelivät meidän hyvin tylsältä näyttävää elämää saarella. Yritin heille kertoa kuinka hektistä meidän arkinen elämä on täällä suomessa ja ettemme tarvitse kovinkaan ihmeellistä ohjelmaa ollaksemme onnellisia.
 
Doberai Private Island
 
Bungalowimme oli yksi uusimmista vedenpäälle rakennetuista bambuisista mökeistä. Huoneeseen kuului oma suihku, muttei makeaa vettä. Huoneissa oli sähköä tarjolla iltaisin muutaman tunnin ajan, joten yöt olivat melko nihkeitä. Öisin mereltä tuleva tuulenvire auttoi ehkä hiukan, mutta kosteutta ei päiväntasaajalla pääse karkuun edes yöllä. Se mikä tekstiileistä oli kuivunut päivän paahtavassa auringossa, oli jo yöhön mennessä melkein märkää.
 

Doberai Eco resortDoberai Private Island

 
bungat (1 of 1) (2)
 

Doberai Eco resortHuoneiden ovet olivat liukuovia ja yöksi jätimmekin merelle päin olevat ovet hiukan raolleen tuulen vireen toivossa.

 

doberaihuone4 (1 of 1)Doberai Private Island

 
doberaihuone2 (1 of 1)
 

doberaihuone3 (1 of 1)Doberai Private Island

 

vesikeruu (1 of 1) – kopioTukan pesuvettä keräämässä

 
Yksityisellä saarella oleskeluun kuuluu lähes poikkeuksetta ’all inclusive’ ominaisuus, joka ei tässä paikassa haitannut pätkääkään. Saarelta ei voinut ostaa mitään ruokaa tai naposteltavaa omin päin, joten jos jotain spesiaalia halusi se piti itse tuoda tai tilata omistajalta. Olimme tähän jo varautuneetkin ja kannoimme mukanamme Waisailta herkkuja sekä muutaman kolan. Olut oli ainoa alkoholijuoma, jota Doberaista sai ostettua. Hintaan kuuluvat kolme ruokaa tarjoiltiin aina saamaan aikaan. Kuitenkin kellon ajat ovat melko häilyvä käsite papualla, joten joka päivä ruoka oli reippaasti ennen sovittua aikaa pöydässä.
 
Doberai Private Island
 
Doberai Eco resort
 
doberaime3 (1 of 1)
 
Päivät täyttyivät lähes poikkeuksetta snorklailulla ja kajakoimisella. Vesi Papuan leveyspiireillä on niin lämmintä, että harvoin siitä tuli kovinkaan pitkäksi aikaa virkistäytynyt olo.
 
juhajatopi (1 of 1)
 
kajakki (1 of 1)
 
Bungalowimme lähellä kävi ruokailemassa joka päivä kilpikonna, jota yritimme tuloksetta snorklata katsomaan. Haita sen sijaan täälläkin oli paljon. Keittiön luona sijaitsevassa poukamassa oli viisi pientä haita kasvamassa ja niitä tutkiessa meillä meni viikossa monta tuntia.
 
iltajahai (1 of 1)
 
pienihai2 (1 of 1)
 
pienihai (1 of 1)
 
Äiti hai odotteli poikasten kasvamista kulman takana, mutta emme nähneet koko viikon aikana metristä ”teini-ikäistä” haita suurempaa.
 
Doberai Private Island
 
juhajatopi2 (1 of 1)
 
Doberai Private Island
 
Doberaista löytyy myös toinen puoli, nimittäin ilmastoitujen mökkien täyttämä valkohiekkainen puoli. Nämä bungalowit on rakennettu lähinnä aasialaisten matkaajien tarpeita tyydyttämään, sillä he eivät meidän tavoin innostu näistä autenttisimmista mökeistä. Aswad kertoikin bambuisten mökkien olevan enemmän eurooppalaisten matkaajien mieleen.
 
Tämä toinen puoli pidetään auki vain ryhmille, sillä ilmastoinnin ylläpitäminen isolla generaattorilla ei ole halpaa. Aswad myös kertoi, ettei molempia puolia pysty pitämään tällä hetkellä samaan aikaan auki henkilökunnan vähyyden takia. Aasialaiseen tapaan henkilökuntaa on muutenkin paljon, joten jos he haluaisivat pitää kummankin puolen asukit tyytyväisinä, vaatisi se jo kolminkertaisen henkilöstön.
 
Doberai Eco resort
 
Doberai Eco resort
 
Viikon ’all inclusive’ loma bambumökissä maksoi kaikkinensa 745USD (n. 600€) henkilöltä (2018). Joillekin tämä hinta ei välttämättä kuullosta halvalta, mutta sitä se Papualla oli. Doberai on kuitenkin vielä yksi halvimmista tämän tason resorteista Raja Ampatin saarilla.
 
hengailemassa (1 of 1)
 
Doberai Private Island
 
aamu2 (1 of 1)
 
Iltaisin nukkumaan mennessä jäimme usein katselemaan ympärillämme heräävää erilaista elämää. Puut täyttyivät kimaltavista tulikärpäsistä, meri hohtavista planktoneista ja taivas tuikkivista tähdistä sekä tähdenlennoista. Nämä hetket olivat niin maagisia, että niitä on hankala edes sanoiksi kuvailla. Aamulla meidät usein herätti ennen auringon ensisäteitä mitä erikoisemmat linnut. Kirkkaan väriset papukaijat taas lumosivat meidät kauneudellaan päivisin. Elämä saarilla tosiaan on ihmeellistä, eikä näitä kokemuksia voita mikään.
 
Doberai Eco resort
 
doberaaiiii9 (1 of 1)
 
Papualaiset osasivat hyvin vähän englantia, mutta kuitenkin sen verran, että saimme asiamme aina hoidettua. Resortin omistaja on Jakartasta lähtöjään ja puhui mielettömän hyvää englantia. Kaikki resortissa olivat ystävällisiä, eikä kielimuuri paljoakaan haitannut. Ainoat ”ongelmat” kohtasimme kelloa vaativissa asioissa. Kaikki kun tapahtuu vähän eri aikaan kuin sovittu. 😀
 
doberaaiiii17 (1 of 1)isokala (1 of 1)
 
Resortin toisella puolella oli rantalenttiskenttä ja todistetusti teimme viikon aikana ainakin yhden urheilusuorituksen. Työntekijöillä oli tapana pelata lenttistä porukalla aina ennen auringonlaskua.
 
pelit (1 of 1)
 

kalalta (1 of 1)Juha tulossa kalastusreissulta resortin poikien kanssa

 
Aswad piti meistä super hyvää huolta koko viikon ajan ja viihdytti meitä tarinoiden elämästä Papualla papualaisten kanssa.

Doberai Private IslandAswad, minä, Juha ja Topias

 

Doberai Private IslandDoberaissa on myös sukeltamis mahdollisuus

 
Tältä meidän viikko pienellä privaatilla saarella näytti. Terveiset päiväntasaajalta nimi sai "kasvot" tästä paikasta ja tänne palaan pian. Tällä hetkellä näyttää siltä, että lähden ystäväni Nennen kanssa Aswadin apumiehiksi tulevalla sesongilla muutaman kuukauden ajaksi. Kukapa sellaisesta mahdollisuudesta kieltäytyisi.. En minä ainakaan <3
 
minaaa2 (1 of 1)
 
kokokaessa3 (1 of 1)
 
Doberai Private Island
 
bungat (1 of 1)
 

Lue lisää Raja Ampatin seikkailuista:
Matka autenttiseen paratiisiin muutti elämäni
Pianemo & muutama muu paratiisi
Raja Ampatin ikonisin kohde Wayag
Ensimmäinen viikko budjettimatkaajan silmin
Matkaopas autenttiseen paratiisiin

Sukelluskurssi Raja Ampatilla
Terveiset Doberain paratiisista
 
kokokaessa (1 of 1)
 
vedessa (1 of 1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *