Filippiinit

Täydellisen turkoosi Barracuda lake

Snorklaaminen aasian maissa kuuluu meidän reissuilla aina ohjelmistoon ja Filippiineilläkään sitä ei jätetty tekemättä. Coronin saari on Palawanin yksi kuuluisimmista paikoista snorklailla ja nauttia uintiretkistä paahtavan auringon alla.
 
b22 (1 of 1)
 
Snorklausreissujen tarjoajia löytyy Coron townista pilvin pimein ja jokainen hintaluokka on tietenkin edustettuna. Halvimmat retket Coronin ympäristöön maksoivat 900P (16€) sisältäen muutamat pakolliset snorklauskohteet. Halvimmissa paketeissa saattoi joutua maksamaan vielä snorklaus setistä lisähintaa sekä pääsymaksut esimerkiksi Kayangan Lakelle (300P). Meillä ei siellä korvessa eli Busuangan hienoimmassa poukama resortissa ollut montaakaan erilaista vaihtoehtoa joista valita ja jouduttiin sitten ottamaan 1600Peson (29€) retket. Tietenkin meillä olisi ollut vaihtoehtoja, mutta oltiin ehkä vähän liian kilttejä ja höpsöjä kun suostuttiin resortin esittämiin vaihtoehtoihin. Retki oli onneksi hyvä ja oikeastaan melkoinen eläkeläisretki 😀 Meidän veneessä nimittäin suurin osa oli ylittänyt jo viidenkympin kriisin aikaa sitten ja muutama oli jopa tullut vain katselemaan maisemia veneestä käsin. Hintaan kuului 7 kohdetta, ruuat, juomat, välipalat sekä opas, joka snorklaili meidän kanssa ja esimerkiksi bongasi kilppareita!
 
b20 (1 of 1)
 

b1 (1 of 1)Kun turistit saapuivat satamaan, oli valtava kauppioiden parvi heti kimpussa.

 
b21 (1 of 1)
 
Snorklatessa tuli otettua sadoittain kuvia, joten päätin suosiolla hieman jaotella siihen liittyviä juttuja. Ensimmäisenä vien teidät turkoosien vesien keskelle, Barracuda lakelle.
 
“Kayangan and Barracuda are quite same looking lakes, but the view from Kayangan is unique.”
Suurin juttuhan Coronin saarella on Kayangan Lake, eikä turhaan! Järven maagiset maisemat eivät nimittäin jää vain järvelle, vaan viewpoint merelle päin on jotain uskomatonta ihasteltavaa.. tai olisi ollut, jos me sinne oltaisiin päästy! Muutama viikko ennen meidän Coronille saapumista oli muutama eurooppalainen vapaasukelluksen harrastelija päättänyt yrittää 20metriä syvässä Kayangan lakessa jonkinlaista vapaasukelluksen ennätystä. Huonolla menestyksellä, sillä kumpikaan heistä ei palannut enään pintaan ja heidät löydettiin myöhemmin järvelle hukkuneena. Tästä tapauksesta johtuen, saaren omistavat natiivit päättivät sulkea järven yleisöltä muutamaksi viikoksi parannellakseen turvatoimia. Ihan varma en ole parantuiko siellä mikään kun kuitenkin samaan aikaan viereisellä Barracuda lakella ahtaudutaan 300:n hengen päivä volyymilla pientä laituria pitkin toiselle järvelle. Turistien hukkuminen ei varsinaisesti liittynyt turvatoimiin, mutta hyvähän niihinkin on näinkin turistisessa kohteessa panostaa. Järvellä uimme pelastusliivit päällä, mikä oli yllättävää kyllä melko miellyttävää ja opas oli meitä odottamassa laiturilla.
 
8c0fb7_5f31aa4e29b14aac94030b1e269fc9dc~mv2
 
Barracuda lake
Coronin saarella on yhteensä 13 makean / suolaisen veden järveä. Niistä kaksi on avattu turistien nähtäväksi Barracuda sekä Kayangan lake. Barracuda lake on samanlainen järvi kuin Kayangan, mutta ilman kuuluisaa viewpointtia. Järvestä 90% on makeaa vettä ja loput 10% suolaista.

b25 (1 of 1)Tältä näyttää saaren edustalla lähes joka puolella

 
b23 (1 of 1)
 
b2 (1 of 1)
Perillä meitä odotti turkoosin meren koristamat maisemat sekä pieni laituri, joka johti kohti kallion seinämien välistä pilkistäviä rakosia.
 
b19 (1 of 1)
 
b3 (1 of 1)
 
b4 (1 of 1)
 

b5 (1 of 1)Tie kallioiden läpi oli laudoista rakennettu

 

b6 (1 of 1)Muutaman kymmenen metrin kävelemisen jälkeen edessämme avautui suuri järvi kallioiden keskellä.

 

b7 (1 of 1)

 
b8 (1 of 1)
 
b9 (1 of 1)Muutama muukin oli löytänyt perille samaan aikaan

 

b10 (1 of 1)Underwater

 

b14 (1 of 1)Peace and quiet

 
b11 (1 of 1)
 
Me uitiin suosiolla hieman kauemmaksi muusta porukasta ja nautittiin vähän privaatimmista uiskentelusta keskellä järveä!
 

b13 (1 of 1)

 

b12 (1 of 1)
 
b16 (1 of 1)Kuvasta saa hyvin käsityksen veden kirkkaudesta.
Kalliot pinnan alla oli todella dramaattisia ja jopa hieman pelottavia.

 
b15 (1 of 1)
 
b18 (1 of 1)
 
b17 (1 of 1)
 

Barracuda lake täytti onneksi kaikki odotukset mitä kotona olin tietenkin kerennyt jo rakentamaan Kayangan lakea varten. Toki mua edelleen harmittaa, että ei päästy näkemään juuri sitä mitä haluttiin, mutta ihan ymmärrettävistä syistä. Nämä maisemat on taas tiukasti painettu muistin syövereihin ja on ihana tietää, että maailmassa on näinkin koskemattomia paikkoja. Saaren paikallinen kansa rajoittaa turismia, mikä tekee saaresta vieläkin mystisemmän paikan vierailla.
 
b26 (1 of 1)
 
b27 (1 of 1)
 
Retken jälkeen yksi keskustelu Coron townissa paikallisen herran kanssa teki meidän Coron saaren kokemuksesta vieläkin mieleenpainuvamman. Keskustelu Jonesin kanssa kesti bussia odotellessa noin puolituntia, jonka jälkeen olin jo tarttunut hänen jättämäänsä käyntikorttiin silmät uusista seikkailuista loistaen. Tuon puolituntisen aikana minulle myytiin ajatus salaisista paratiisirannoista, joista ei kukaan tietäisi.. Niihin voisi kajakoida yötä viettämään vain teltta mukanaan ja tuntea muutaman yön omistavansa koko maailman. Saimme kuulla kiehtovia tarinoita natiivien kylistä, joita sijaitsee useita ympäri Coronia. Mystiikka saaren ympärillä vain kasvoi mielessäni enkä millään olisi halunnut jättää tätä aihetta kesken. Saaren natiivit uskovat, että turisteille näyttäytyminen tuo huonoa onnea, joten tästä syystä heitä ei missään näkynyt. Rannikolla näkyi siellä täällä pieniä asutuksia, mutta luultavasti siellä siis vartioidaan saarta liian uteliailta silmiltä. Kätkeekö tuo salaperäinen saari sisälleen vielä jotakin muuta mullistavaa? Pelkästään tieto saaren 11:sta muusta turisteilta suljetusta järvestä on käsittämätön. Loput Coronin saaren tarinasta jää minun mielikuvitseni varaan ja riippumatossa makoillessa en miettisi mitään muuta mieluummin.
 
b24 (1 of 1)

 

Muut Snorklaus retken jutut Coronilta:
Kookoksia ja nemoja – Tädellinen lounaspaikka
Twin lagoon – ”Salainen” piilopaikka Coronin kyljessä
Busuangan paras hotelli – Puerto del sol
Siete Pecadoksen merikilpikonna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *