Matkailu

Dramaattisia maisemia, luontoa sekä ripaus viiniä – Tältä näyttää minun kesälomani

Kesälomani alkaa än, yy, tee, ensi viikolla!
Vaikka ulkona vallitseva säätila muistuttaakin tällä hetkellä enemmän syksyä kuin kevättä, niin se ei minua paljoa lannista. Nimittäin ensi viikolla alkava kesälomani kutkuttelee jo vatsanpohjaa ja niinkuin varmasti arvaatte, ei Suomen arvaamaton säätila tule tänäkään vuonna vaikuttamaan lomani onnistumiseen. Tavoilleni orjallisena, nostan kytkintä heti ensimmäisenä lomapäivänä, ja viiden viikon lomasta tulen viettämään 8 päivää täällä koti Suomessa. Suomi matkailua en kuitenkaan ole kesän osalta unohtanut, vaan tulen kiertämään Suomen kauniita kesäisiä maisemia sitten keskikesällä Indonesialaisten vieraideni kanssa ja nyt kevään reissuilla keskityn tutkimaan tavoistani poiketen hieman kylmempiä maisemia.
 
Dramaattisen kaunis Islanti
Tavoistani todellakin poiketen, kevään ensimmäinen reissuni vie minut kylmään, tuuliseen sekä sateisen dramaattiseen Islantiin. Tämän hetkinen sää täällä Suomessa pitää huolen siitä, että olen ainakin henkisesti varautunut Islannin koleaan säähän. Maisemat kuitenkin korvaavat kylmyyden, enkä malta odottaa roadtripin starttaamista!
Matkalle on vuokrattuna jeeppi ja muutama kuukausi onkin mennyt mukavasti päiväohjelmia hioessa! Kohta pääsette siis lukemaan vinkit koko Islannin kiertämiseen autolla.
 
kesälomani
 
Maagiset Färsaaret
Seuraava reissu vie minut vieläkin eksoottisempaan kohteeseen, kun pääsen nauttimaan jylhistä sekä vehreistä vuoristomaisemista Färsaarille. Tuo piskuinen 18 saaren ryhmä keskellä Atlantin valtamerta tulee olemaan varmasti säältään melko samanlainen kuin Islanti. Tiedossa on paljon saaria, vuoria, lampaita, pieniä kyliä sekä toivottavasti myös paljon lunneja!
 
kesälomani
 
Lumoava Sisilia
Ettei koko loma menisi pelkkiin sadetakkeihin ja retkikenkiin ahtautuen, valitsin vielä loppulomaan hieman aurinkoisemman kohteen. Sisiliassa tarkoitus on tutustua lumoavan kauniisiin Liparinsaariin, joihin ihastuin alunperin jetlaggies.fi blogin kautta.
Luvassa Sisilian osalta on siis rentoa saarielämää, tulivuoria, viiniä sekä ruokaa!
 
sisilia
 
Kaupunkiloma Nizzaan
Viimeisenä kohteena ennen kotiinpaluuta on Nizza. Pyörähdän Nizzassa ystäviäni moikkaamassa pidennetyn viikonlopun verran, joten luvassa on varmastikin vierailuja ympärillä oleviin kyliin sekä vinkkejä muutaman päivän vierailulle Ranskan Rivieralle.
 
ranska
 
Tältä näyttää minun kesälomani tänä vuonna. Paljon autoilua, patikointia sekä luontoa. Mahtuupa onneksi mukaan vielä vähän pizzaa, rantoja, aurinkoa sekä ripaus viiniäkin.
 
kesälomani

Kuva: Janni Manninen

 
Mitä sinun kesälomaasi kuuluu tänä vuonna?
Tässä muutama aikaisempi vinkkini seikkailijan kesälomalle!
 
Muistathan laittaa seurantaan myös instagram tilini @terveiset_paivantasaajalta, jonne päivitän reaaliaikaisesti kuulumisia tienpäältä stooreissa!

10 Comments

 • Martina

  Voi jestas mitä matkakohteita! Kaikki lemppareitani. Tai no, Färsaarista en ole mitenkään tietoisesti haaveillut, mutta en pistäisi pahakseni niidenkin näkemistä. Sisiliaa sen sijaan haluaisin koluta lisää ja Liparisaaret houkuttelevat kovasti. En malta odottaa, että pääsen kuulemaan millaista siellä oli. Minäkin olen kuullut saarista kehuja ja nähnytkin ne, tosin vain ohimenevän risteilyaluksen kyydissä. Näky oli kauempaakin upea! Nizza on yksi Euroopan lemppareistani ja Islanti on varmaan kaikkien bucket listilla. Niin myös minun. 🙂

  • Sandra

   Islanti on tosiaan varmasti kaikkien haaveena! 🙂 Nizzaa kohtaan ei ole mitään ennakko-odotuksia vielä. Siellä tarkoitus nauttia ystävistä ja viinistä.. Ja ruoasta. 😅

 • Piyya

  Voi kuinka ihania kohteita. Seuraava oma matkani löytyykin kohteistasi ja se on Nizza Kohteiden lisäksi täytyy sanoa kiitos tyylikkäästä tavasta esitellä kohteet. Musta valkoisena simppeliyttä rakastavana tyyppinä tämä oli tietenkin minulle ihan ❤️

  • Sandra

   Oh ihanaa Nizzaa sulle 😍 Mulle tämä on ensimmäinen kerta sinne. Nyt kyllä odotan lomaa jo niin innolla, että saas nähdä kuinka omissa maailmoissani oonkaan ensi viikon. 😀
   Ja hei kiitos, alunperin oli nimittän normi kartat, mutta viime metreillä päädyin simppeliin. 😅

 • Suunnaton

  Facen arvuuttelu oli hauska 🙂 Islannin, Färsaaret ja Sisilian onnistuin niistä tunnistamaan, mutta Nizzaa en suoriltaan keksinyt. Siihen oli liian monta vaihtoehtoa 🙂 Näistä Islanti ja Nizza ovat minulle entuudestaan tuttuja. Färsaarista olen haaveillut jo jonkin aikaa ja onpa Sisiliakin käväissyt jossain vaiheessa mielessä.

  Patikointi, luonto ja automatkat kuulostaa täydelliseltä kesälomalta! Mulla on hyvin samantyyppiset suunnitelmat, sillä ajatuksena olisi lähteä Lappiin ja Pohjois-Norjaan ihastelemaan tuntureita ja vuoria. Muutama muukin kotimaan luontokohde toivottavasti mahtuu kesään.

 • Maria

  Huh! Onpa paljon upeita matkakohteita listalla! Haaveilen itsekin matkasta Färsaarille ja lunneja katsomaan. Islanti, Sisilia ja Nizza ovatkin jo tuttuja, mutta ainahan niihin voisi matkustaa uudelleenkin. Sisilia oli lievä pettymys, koska Etnan retkeä ylimainostettiin eikä lopulta retken maksaneena päässyt kuin jonnekin Etnan reunamille, josta (hyvin kaukaa) pystyi zoomata ja ottaa kuvan itse Etnasta.

 • Heli / Drama On The Road

  Kyllä kelpaisi itsellekin! Omaan kesälomaan kun ei sisälly kuin mahdollinen reissu Lappiin niin vähän kateellisena tätä luin… Kaikki kohteet sellaisia joissa en ole käynyt mutta joihin ehdottomasti joku päivä vielä matkustan. Hauskaa kesälomaa sulle!

 • Noora/Seikkailumielellä

  Hyvältä kuulostavat sinun lomasuunnitelmasi! Mielenkiinnosta kysyn, kierrätkö kaikki kohteet ns. samalla reissulla, vai piipahdatko Suomessa joka välissä? Joka tapauksessa, kuulostaa hyvältä idealta yhdistellä lomalla tällaisia hieman eri tyylisiä kohteita 🙂

  • Sandra

   Olenkin ihan unohtanut vastata näihin! 😀 Piipahdus Suomeen tapahtuu nyt Islannin ja Färsaarien välissä. Samoin pakostikin joudun käymään lentokentällä kääntymässä Färsaarien ja Sisilian välissä. :/

 • Sofia / Project Forever

  Upeita matkasuunnitelmia sulla ja varmasti ihania kohteita kaikki! Islannissa ja Nizzassa olen käynyt, sen sijaan Sisilia ja Färsaaret on vielä käymättä, mutta kohteina nekin kiinnostavat todella paljon. Mielelläni myös palaisin Islantiin, sillä viidessä päivässä ei ehditty kiertää kuin pelkkä etelärannikko ees taas. Seuraavalla kerralla olisi upeaa kiertää koko saari ja mahdollisesti länsivuonoillakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *