Matkailu,  Singapore

Suomiko sääntöjen maa? Katso tästä Singaporen oudoimmat lait

Sääntö-Suomi! Suomi on useasti rankattu perinteisissä kahvipöytäkeskusteluissa kaikkien aikojen sääntöjen maaksi. Mitä en yhtään ihmettele, kun näitä uusia mitä ihmeellisimpiä säännöksiä ja lakeja vuodesta toiseen asetetaan eri aloille. Nykyäänhän pitää vasta rakennettujen uusien ravintoloidenkin keittiössä olla erilliset pesualtaat tiskeille ja käsienpesulle.
Mallia on varmasti katsottu jostain muualta ja voisiko suunnannäyttäjänä toimia esimerkiksi hassujen lakien kuningas, Singapore? 😀
Tulevasta Singaporen visiitistä inspiroituneena päätin kirjoitaa muutaman mielenkiintoisen kohdan Singaporen oudoimmista laeista ja rangaistuksista.
 
483221
 
Sehän nyt on selvää kauraa, että prostitutio on kiellettyä sakkojen tai kuukauden linnatuomion uhalla. Ja, että sinut voidaan leimata kulkuriksi tai konnaksi lain määrittämin käsittein. Joten älä ainankaan matkallasi Singaporeen hengaile tiheään tahtiin jokien varsilla, satamissa tai varastojen läheisyydessä. Myöskään säädyttömiä lauluja tai äänteitä ei kannata julkisesti esittää matkalla kaupungissa.. Kuullostaako yhtä hullulta menolta kuin meillä? Luulen, että pikkaisen hullummalta.. Mutta, älä näytä metrossa hullulta.. tai epäilyttävältä! Sinusta saatetaan tehdä ilmoitus.
 
Tässä muutama esimerkki Singaporen hulvattomista ja vähemmän hulvattomista laeista, joiden rikkomista jokaisen kannattaa välttää matkallansa. Vai kuullostaako selkäsaunan saaminen esimerkiksi ilkivallasta hyvältä idealta?
Vaikka laki ei siis aina olisikaan kaikista oudoin, saattaa rangaistus tuntua käsittämättömän suurelta. Lähteenä toimi Singapore Statutes Online sivusto.
 
pienenmpi-03-01-1_s1800x0_q80_noupscale
 
1. Kadun ylitys ilman suojatietä
Laki koskee lähinnä risteyksiä, joissa on käytössä liikennevalot. Punaisia päin kävely on myöskin rangaistava teko laissa.
Rangaistus: Yleensä $50 sakko tai 3 kuukautta vankeutta
 
2. Tupakointi yleisillä paikoilla
Tupakointi on kielletty yleisillä paikoilla sekä ajoneuvoissa. Tupakointipaikat ovat kaupungissa erikseen merkittyjä.
Muista myös, että tupakkatuotteita ei saa tuoda maahan yhtä avattua askia enempää!
Rangaistus: $1000 sakkoja
 
3. Vessan vetämättä jättäminen
Vessan vetämättä jättämisestäkin heilahtaa mojova sakko.. Jos siis satut jäämään siitä kiinni!
Rangaistus: $150 sakkoja
Just gonna let you know: Kannattaa myös miettiä tarkkaan hississä virtsaamista, koska niihin saattaa olla asennettuna ”virtsan tuoksun havaitsevia laitteita”, jotka alkavat hälyttämään ja sulkevat sinut hissiin odottamaan virkavallan tuloa.
 

urineKuva: Elevator world

 
4. Homoseksuaalisuus
Samansukupuolen edustajien suhteet ovat kiellettyjä ja rangaistuksen suuruus on kyllä aikamoinen.
Rangaistus: Minimissään 2 vuotta vankilassa
 
5. Purkan myynti
Purkan myyminen, salakuljettaminen ja varastoiminen jälleenmyynti mielessä on ehdottomasti kiellettyä ja rangaistavaa.
Rangaistus: $100 000 sakkoja tai / ja 2 vuoden vankilatuomio
Voit myös törmätä purkan syömisen kieltäviin kyltteihin kaupungilla ja varsinkin sen sylkemistä maahan kannattaa välttää! Rangaistuksen suuruus on 1000$.

Kuva: https://singapore.theexpat.com/blog/8-weird-laws-in-singapore-that-may-surprise-you/Kuva: https://singapore.theexpat.com/blog/8-weird-laws-in-singapore-that-may-surprise-you/

 
6. Yhteenotto julkisilla paikoilla
Kun kaksi tai useampi ihminen tappelee häiriten yleistä rauhallisuutta, syyllistyvät he silloin julkiseen yhteenottoon.
Rangaistus: Maksimissaan vuosi vankeutta tai / ja $5000 sakkoja
 
7. Toisen henkilön WIFI´n käyttäminen
Computer Misuse and Cybersecurity Act of Singapore sivun mukaan, toisen ihmisen nettiyhteyden käyttäminen luvatta luetaan hakkeroinniksi.
Rangaistus: Minimissään 3 vuotta vankeutta tai / ja $10 000 sakkoja
 

Kuva: www.shredit.comKuva: www.shredit.com

 
8. Kotona alasti oleilu
Kotonakaan ei saa kukaan olla rauhassa. Varsinkaan jos jollain on mahdollisuus nähdä sisälle. Jos mielit keikaroida nakusillasi esimerkiksi suihkun jälkeen, on sinun varmistettava ettei kukaan voi nähdä sisälle. Sillä poliisillakin on oikeus tulla kotiisi estämään tämä ja iskemään sakkolappu käteesi!
Rangaistus: $1000-2000
 
9. Lintujen ruokkiminen
Pulujen syöttäminen voi tulla kalliiksi Singaporessa, joten suosittelisin jättämään sen väliin.
Rangaistus: $500 sakkoja
 
nyc
 
10. Sylkeminen
Sylkeminenhän on muutenkin rumaa ja Singapore on ainankin yksi niistä paikoista, jossa se voi tulla hyvinkin kalliiksi. Lista paikoista, joissa tätä ei saa tehdä on pitkä! Joten tämänkin lain voi lukea niin, ettei sitä saa tehdä missään!
Rangaistus: $2000
 
11. Roskaaminen
Tämä laki on hyvä, mutta pääsi minun outojen lakien listalleni sakkojen suuruuden vuoksi. Ensikertalainen saa esimerkiksi tupakantumpin heittoon syyllistymisestä 300 dollarin kokoiset sakot. Mutta jos on syyllistynyt roskaamiseen jo useamman kerran joutuu syyllinen suorittamaan yhdyskuntapalvelua siivoamalla katuja.
Rangaistus: $300 sakkoja tai / ja yhdyskuntapalvelua
 
p33
 
Huumeet ja rattijuopumus ovat suomessakin vakavasti rangaistavia rikoksia, mutta Singapore on näidenkin lakien osalta vienyt rangaistukset aivan uusiin atmosfääreihin:
Rattijuopumuksen rangaistukset ensikertalaiselle on 1000 Singaporen dollarista 5000 tai mahdollisesti häkkikin voi heilahtaa puolen vuoden ajaksi. Toistuvasti tätä lakia rikkovan sakot lähtevät nousuun ja voivat tosiaan jo nousta 30 000 dollariin ja kolmen vuoden vankeuteen.
 
Huumerangaistukset ovat johtaneet sadoissa tapauksissa teloitukseen Singaporessa. Pelkästään 500 gramman kannabiksen hallussapito on jo johtanut kuolemantuomioihin, kun taas Suomen lainsäädännössä siitä selviää 2-9 kuukauden vankeusrangaistuksella. Eli siitä mistä Suomessa saa törkeän huumausainerikostuomion, niin Singaporessa sinut olisi jo teloitettu.
 
”Welcome to Singapore – so long as you are aware of Singapore laws!”
 

Triprovider_Singapore_Home_LawsKuva: http://www.triprovider.com/destination/singapore

 
Tässä oli vain muutama esimerkki niistä monista laeista, jotka minun silmääni osuivat 🙂
Yhteenvetona voi kyllä ajatella, että tällä hetkellä vielä meidänkin lait ja säännöt ovat ihan ok tasolla. Mikään ei ole kuitenkaan mahdotonta ja ehkä parinkymmenen vuoden päästä meidänkin sääntötauluja koristavat yhtä hassut lait!
 
Tässä vielä muutama hauska sääntötaulu matkanvarrelta bongattuna!
 
singapre2020
 
singapre2020_2
 
singapre2020_
 

Luitko jo nämä meidän Singaporen reissuista:
Yö Marina Bay Sandsissa
Singapore Gin Sling cocktail The Raffles hotellissa
Singaporen Universal Studiot
Ensikosketus Chinatowniin
Onko Singaporen lentokenttä maailman paras?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *