Singapore

Singapore Gin Sling alkuperäisessä ympäristössään


raffles (7)

 
Mikä? Singaporen kansallisjuomaksikin tituulerattu Singapore Gin Sling on nimensä mukaisesti lähtöisin Singaporesta. Tarkemmin sanottuna The Raffles hotellista, jossa nuori baarimikko Ngiam Tong Boon sen kehitti vuonna 1915. Nyt jo yli satavuotisella cocktaililla on mielenkiintoinen tarina, sillä se naamioitiin alkoholittoman näköiseksi hedelmäpaukuksi naisia varten! Tuolloin naisten oli etikettisääntöjen vastaista juoda julkisilla paikoilla alkoholia.
Sanomattakin selvää, että juomasta tuli täysi hitti välittömästi.
 
raffles (10)
 
Cocktail on jokseenkin tuttu suomessakin, mutta harva sitä kuitenkaan täällä tilaa. Juomasekoitus sisältää kahdeksaa eri ainesosaa + koristeet.

raffles (4)Singapore Sling

 

Koe! Meidän astuessa Long Barin suurista ovista sisään kuulimme saman tien baarimestarin suur eleisen cocktailien sekoituksen sekä saimme hymyilevän vastaanoton pöytiin tarjoilevalta hovimestarilta. Päätimme jäädä baaritiskille istumaan ja seuraamaan historiallisen cocktailin valmistumista. Tilasimme tietenkin yhden Original Singapore Gin Slingin sekä alkoholittoman Virgin Slingin.
 
raffles (11)
 
raffles (2)
 
raffles (1)
 
Saatuamme cocktailit pöytään suunpielet kääntyivät välittömästi pieneen hymynkareeseen. Taustalla soi 1900- luvun alun musiikki ja vanhan ajan tunnelma palmunlehtituulettimineen oli käsin kosketeltavissa. Totesimme yhteen ääneen, että voimme todellakin ymmärtää miksi cocktailista oli muodostunut oman aikansa hitti tuote. Olihan se vaan niin hyvää!
 
raffles (3)
 
Kahdenkympin kappale hinta juomalle on ehkä hieman enemmän mitä normisti juomista tulee kotona maksettua, mutta ympäristö, juoman valmistus, tarjoilutapa sekä maku olivat yhdessä helposti sen arvoisia.
 
raffles (5)
 
The Raffles hotelli oli todella kauniisti säilytetty entisajan loistossaan. Sisälle oli ilmestynyt pieniä arvokkaan
oloisia putiikkeja sekä ravintoloita. Hotelli toimintaa siellä taitaa myöskin vielä olla, mutta hyvin suolaisella hinnalla.
 
raffles (9)
 
DSC01434
 
raffles (6)
 
raffles (8)
 
 Luitko jo nämä Singaporesta:
Yö Marina Bay Sandsissa
Singaporen Universal Studiot
Ensikosketus Chinatowniin
Onko Singaporen lentokenttä maailman paras?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *