Thaimaa

“Santtu on paikallaansa kohteessa, Topias koheltaa paikallaansa”

Eli perill√§ ollaan ūüôā

bkk4Bangkoooook!

 
Matkaa on taitettu Helsinki-Oslo-Bangkok väli ja noin vuorokausi siihen sitten kuluikin. Ilman mutkia matka ei mennyt ja menetettiin Henkka ja sen kamu jo Hki-Vantaalla kun ne tuli portille 2minsaa liian myöhään. No mutta uudet lennot heille jo buukattu ja perässähän ne tullee sitten. Uutta ihmetyksen aihetta herätti se, kuinka tarkkoja suomen päässä jo oltiin siitä, että on joko viisumi Thaimaahan tai pois menolippu. Vuosi sitten vielä sain luovittua itteni tänne ilman  minkään näkösiä viisumeita tai tietoa tulevasta, mutta sen verran paljon ne siellä Hki-Vantaalla kuumotti ja olivat sillä asenteella että koneeseen et pääse, ellei poismenoa maasta ole! Sama oli Oslossa. Jotain uusia määräyksiä varmaan..
 
Oslon lentokent√§ll√§ meill√§ oli vaihtoaikaa 7tuntia, joka meni korttia pelaten, ristikkoja t√§ytellen ja Topiaksella “pilkkiess√§” miun olkap√§√§t√§ vasten. ūüėÄ Kentt√§ oli savuton, joten vietettiin suurin osa ajasta Check-innin ulkopuolella. Eilinen p√§iv√§ tuntui muutenkin yhdelt√§ suurelta odotukselta. Ekana Oslon kent√§ll√§ odotus ja per√§√§n viel√§ 10,5tunnin lento Bangkokiin. Nukkuminen ei luonnistunut koneessa ja tuli vaan py√∂ritty√§ ympyr√§√§ tuolissa ja ihmetelty√§ kaikkea. Onneksi lento meni sitten muuten mukavasti ja tarjoilutkin oli ok.
 
Ajateltiin Topiaksen kanssa ett√§, kun ei Henkka kerinnyt kerta koneeseen niin istumapaikkakin varmasti on tyhj√§. Suunniteltiinkin sitten ett√§ miten p√§in levitt√§ydyt√§√§n meijj√§n omalle penkkiriville, kunnes pettymys hiipi olan takaa kesken suunnittelun ja Thaimaalainen mies tuli meit√§ tuijottamaan ja kertomaan h√§nen paikkansa olevan siin√§. Nopeesti ne t√§ytt√§√§ noi koneet jos joku ei tuu kyytiin ūüėÄ P√§√§dyttiin siis istumaan ahtaasti ja Topias raukka joutui kest√§m√§√§n miun ylim√§√§r√§set nujuumiset penkill√§ kun mik√§√§n asento ei meinannu kelvata ja jalat tai p√§√§ oli Topiaksen syliss√§ v√§h√§n v√§li√§ ^_^ ( Terkut my√∂s Nennelle ett√§ kyll√§ sit√§kin on ik√§v√§ ) ūüėÄ
 
bkk2
 
bkk3
 
Bangkok yll√§tti j√§lleen kuumuudellaan¬†ja liikenteell√§√§n. Suvarnabhumista l√§hdettiin keskustaan airport linkill√§ (alle 2e suunta Siamiin) ja mentiin Siam Paragonin l√§himaastoon hengailemaan hetkeksi. No ahdistushan siin√§ kaaoksessa tuli rinkat sel√§ss√§ ja nopeesti hoidettiin ruoka naamaan ja l√§hettiin neuvottelemaan taksi Etel√§iselle bussiterminaalille. No mittarillahan t√§√§ll√§ ei mielell√§√§n taksit ajele pidemm√§lle ja sovittiin sitten 7‚ā¨uron hinta matkasta t√§nne (4 taksia ei suostunut meit√§ edes viem√§√§n sinne) ūüėÄ
 
Pitk√§ksi t√§m√§kin p√§iv√§ tulee menem√§√§n, kun y√∂bussi Koh Taoa kohti l√§htee vasta ilta ysilt√§. Odottamis aika on yhdeks√§n tuntia, josta viel√§ j√§ljell√§ 7 :p Taolle kun huomen aamulla ollaan selvitty, niin voidaan nukkua vaikka seuraavat kolme viikkoa ūüėÄ Nyt viel√§ pakko siis jaksaa matkustaa putkeen. Saatiin taas mahtava vip bussi buukattua. Bussissa paikkoja n.15-20 ja superleveet penkit ja laskeutuu melko vaakatasolle. Bangkok-Koh Tao 22‚ā¨ siihen sis√§ltyy ferry Chumphonista Taolle ja matka-aika on noin 10-12tuntia.
 

bkk5Bussiasemalla onnellisena

 
Nyt hengataan siis asemalla ja torkutaan vuorotellen. Topias sai ekan Changins√§ ja hymy nousi taas kasvoille ūüôā Ja eik√§ t√§ss√§ vaiheessa voi muuta sanoa kuin ett√§ on mahtavan onnellinen olo olla taas t√§√§ll√§ vaikka v√§symys painaakin p√§√§lle. Ilmoittelen kunhan Taolle selvit√§√§n ja saadaan v√§h√§n untakin alle.
 
-S&T

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *