Thaimaa

“Santtu on paikallaansa kohteessa, Topias koheltaa paikallaansa”

Eli perillä ollaan 🙂

bkk4Bangkoooook!

 
Matkaa on taitettu Helsinki-Oslo-Bangkok väli ja noin vuorokausi siihen sitten kuluikin. Ilman mutkia matka ei mennyt ja menetettiin Henkka ja sen kamu jo Hki-Vantaalla kun ne tuli portille 2minsaa liian myöhään. No mutta uudet lennot heille jo buukattu ja perässähän ne tullee sitten. Uutta ihmetyksen aihetta herätti se, kuinka tarkkoja suomen päässä jo oltiin siitä, että on joko viisumi Thaimaahan tai pois menolippu. Vuosi sitten vielä sain luovittua itteni tänne ilman  minkään näkösiä viisumeita tai tietoa tulevasta, mutta sen verran paljon ne siellä Hki-Vantaalla kuumotti ja olivat sillä asenteella että koneeseen et pääse, ellei poismenoa maasta ole! Sama oli Oslossa. Jotain uusia määräyksiä varmaan..
 
Oslon lentokentällä meillä oli vaihtoaikaa 7tuntia, joka meni korttia pelaten, ristikkoja täytellen ja Topiaksella “pilkkiessä” miun olkapäätä vasten. 😀 Kenttä oli savuton, joten vietettiin suurin osa ajasta Check-innin ulkopuolella. Eilinen päivä tuntui muutenkin yhdeltä suurelta odotukselta. Ekana Oslon kentällä odotus ja perään vielä 10,5tunnin lento Bangkokiin. Nukkuminen ei luonnistunut koneessa ja tuli vaan pyörittyä ympyrää tuolissa ja ihmeteltyä kaikkea. Onneksi lento meni sitten muuten mukavasti ja tarjoilutkin oli ok.
 
Ajateltiin Topiaksen kanssa että, kun ei Henkka kerinnyt kerta koneeseen niin istumapaikkakin varmasti on tyhjä. Suunniteltiinkin sitten että miten päin levittäydytään meijjän omalle penkkiriville, kunnes pettymys hiipi olan takaa kesken suunnittelun ja Thaimaalainen mies tuli meitä tuijottamaan ja kertomaan hänen paikkansa olevan siinä. Nopeesti ne täyttää noi koneet jos joku ei tuu kyytiin 😀 Päädyttiin siis istumaan ahtaasti ja Topias raukka joutui kestämään miun ylimääräset nujuumiset penkillä kun mikään asento ei meinannu kelvata ja jalat tai pää oli Topiaksen sylissä vähän väliä ^_^ ( Terkut myös Nennelle että kyllä sitäkin on ikävä ) 😀
 
bkk2
 
bkk3
 
Bangkok yllätti jälleen kuumuudellaan ja liikenteellään. Suvarnabhumista lähdettiin keskustaan airport linkillä (alle 2e suunta Siamiin) ja mentiin Siam Paragonin lähimaastoon hengailemaan hetkeksi. No ahdistushan siinä kaaoksessa tuli rinkat selässä ja nopeesti hoidettiin ruoka naamaan ja lähettiin neuvottelemaan taksi Eteläiselle bussiterminaalille. No mittarillahan täällä ei mielellään taksit ajele pidemmälle ja sovittiin sitten 7€uron hinta matkasta tänne (4 taksia ei suostunut meitä edes viemään sinne) 😀
 
Pitkäksi tämäkin päivä tulee menemään, kun yöbussi Koh Taoa kohti lähtee vasta ilta ysiltä. Odottamis aika on yhdeksän tuntia, josta vielä jäljellä 7 :p Taolle kun huomen aamulla ollaan selvitty, niin voidaan nukkua vaikka seuraavat kolme viikkoa 😀 Nyt vielä pakko siis jaksaa matkustaa putkeen. Saatiin taas mahtava vip bussi buukattua. Bussissa paikkoja n.15-20 ja superleveet penkit ja laskeutuu melko vaakatasolle. Bangkok-Koh Tao 22€ siihen sisältyy ferry Chumphonista Taolle ja matka-aika on noin 10-12tuntia.
 

bkk5Bussiasemalla onnellisena

 
Nyt hengataan siis asemalla ja torkutaan vuorotellen. Topias sai ekan Changinsä ja hymy nousi taas kasvoille 🙂 Ja eikä tässä vaiheessa voi muuta sanoa kuin että on mahtavan onnellinen olo olla taas täällä vaikka väsymys painaakin päälle. Ilmoittelen kunhan Taolle selvitään ja saadaan vähän untakin alle.
 
-S&T

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *