Raja Ampat

Raja Ampatin ikonisin kohde – Wayag

Wayag on Raja Ampatin ikonisin kohde, enkä tosiaan eläissäni ole mitään yhtä upeaa nähnyt. Suuret kallion järkäleet kohoavat ylväinä kohti suoraan turkoosista merestä ja näky on kuin satukirjasta. Tämä on todellinen paratiisi maan päällä.
 

kuski3 (1 of 1)

 

Wayag

 
matkaa
 
Kuvankaunis Wayag on kuitenkin melkoisen merimatkan päässä pääsaarista, jonka vuoksi moni Raja Ampatille suuntaavaa jättää sinne menemättä. Matka Wayagille on pitkä ja aallokkoinen, enkä itse lähtisi kovinkaan pienellä veneellä enään ikinä noin suurta merta ylittämään. Meidän homestay sijaitsi Kri saarella ja sieltä yhdensuuntainen matka Wayagille kesti neljä tuntia.
Lähdimme matkaan aamulla jo kuuden aikaan, jolloin meri oli peilityyni. Saimme ihastella iloisesti hyppivien delfiinien leikkiä ja nauttia aamun ensi säteistä keskellä valtamerta. Toisin kuitenkin kävi paluumatkalla, kun delfiinien sijasta aallot löivät veneemme kylkeen pelottavan aggressiivisella sävelmällä.
 

meri (1 of 1)Seesteisen kaunis aamu <3

 
Jokainen turisti maksaa Raja Ampatille saapuessaan 1,000,000 rupian (60€) Marine park entry fee:n (PIN) Waisain satamassa. Tämä PIN käy pääsylippuna mm. Wayagille, joten muista pitää oma PIN mukanasi aina liikkuessa saarilla. Wayagille menijöiden pitää käydä ilmoittautumassa pienessä kalastajakylässä Waigeon saarella. Kylä sijaitsi saaren luoteisosassa, ollen viimeinen kylä ennen suuren valtameren ylitystä.
 

kyla (1 of 1)Kylän lapset leikeissään

 
kyla (1 of 1)
 
Kun sitten näimme ensimmäiset kalliot suojelemassa Wayagin uskomatonta saaristoa, en oikein voinut uskoa silmiäni. Olin monta kuukautta odottanut tätä hetkeä ja kuvitellut tämän näkymän. Saaret olivat yhtä vehreitä, vesi yhtä turkoosia sekä näky yhtä uskomaton kuin kotona olin sen jo kuvitellut. Google mapsistä etukäteen tarkastellut kuvat muuttuivat todellisuudeksi silmän räpäyksessä, täyttäen kaikki odotukseni kauneudellaan.
 

wayagmapsKuvakaappaus Google Mapsistä

 
Turkoosin kaikki sävyt näyttäytyivät meille heti ensi metreillä, eikä kukaan meistä veneessä voinut katsoa maisemia henkeään haukkomatta.
 
Wayag
 
Ensimmäiselle näköalapaikalle lähdimme kipuamaan suoraan veneemme katolta. Polku kulki erittäin teräväreunaista ja äkkijyrkkää kallion seinämää pitkin muutaman kymmenen minuutin ajan.
Meidän harmiksemme, emme olleet tällä näköalapaikalla keskenämme, vaan muutama minuutti aikaisemmin sinne oli saapunut kymmenkunta kiljuvaa kiinalaista. Tämä teki kiipeilystä ja näkymien nauttimisesta hiukan haastavaa, mutta saimme mekin onneksi hetken nauttia kauneudesta omassa nurkassamme, ilman ”kuka ottaa kenenkin kanssa parhaimman selfien” turisteja.
 

DSC02590Matkalla ylöspäin

 

WayagUskomattomat turkoosinvärit

 
Wayag
 
Mitä ylemmäs pääsimme, sitä mielettömämmät maisemat eteemme avautuivat. Neljän tunnin veneessä istuminen oli palkittu mitä parhaimmalla tavalla.
 
Wayag
 
Wayag
 
wayag7 (1 of 1)
 
Wayag
 
Maisemia olisi mieluusti jäänyt katselemaan vaikka loppupäiväksi, mutta meidän harmiksemme matkaa oli taas jatkettava. Kuulinkin vasta jälkeenpäin meidän seuraavasta resortista, että heidän kauttaan Wayagille olisi ollut mahdollista jäädä yöksi telttailemaan. Tälläisen retken hinta olisi ollut heidän kauttaan monia satoja euroja henkeä kohden, jonka takia se alunperin onkin matkasuunnitelmista karsiutunut pois. Näin jälkikäteen ajatellen, se olisi kuitenkin saattanut olla kokemisen arvoista! Ei ehkä ole mitään järkeä matkustaa noin pitkää matkaa yhteen suuntaan, vain nähdäkseen tämänveroisen maiseman vain hetken ajan.
 
DSC02576
 
Wayag
 
Wayag
 
DSC02596
 
Haikkauksen päätteeksi menimme vielä yhdelle Wayagin upeista pienistä rannoista ja nautimme lounaan ainutlaatuisissa maisemissa.
 
Wayag
 
wayag13 (1 of 1)
 
wayag14 (1 of 1)
 
wayag15 (1 of 1)
 
Näihin maisemiin palaan usein haaveissani ja unissani. Niin puhdasta, kaunista ja trooppista, etten paremmasta voi edes haaveilla. Tälläiseltä näyttää minun paratiisini.
 
Wayag
 

Lue lisää Raja Ampatin seikkailuista:

Terveiset Doberain paratiisista
Sukelluskurssi Raja Ampatilla
Matka autenttiseen paratiisiin muutti elämäni
Terveiset päiväntasaajalta – Doberai Eco Resort
Pianemo & muutama muu paratiisi
Ensimmäinen viikko budjettimatkaajan silmin
Matkaopas autenttiseen paratiisiin

 
wayag3 (1 of 1)

One Comment

  • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin

    Oli kiva lukea tämä ja fiilistellä juuri päättynyttä omaa reissua Raja Ampatiin. Pari yötä vietettiin Wayagin alueella ja onhan se kieltämättä todella kaunis paikka. Muutamalle vastaavalle näköalapaikalle kiipesimme ja oletettavasti myös samalle mille tekin. Oliko tuossa aluksi muutama ”tikapuu-askelma”?

    Kirjoitit, että ”Polku kulki erittäin teräväreunaista ja äkkijyrkkää kallion seinämää pitkin muutaman kymmenen minuutin ajan.” Näinhän se tosiaan oli, mutta täytyy sanoa, että jyrkkyys ja haastavuus pääsi hieman yllättämään. Ei ole todellakaan mikään eläkeläisten paikka ja itsekin sai olla kieli keskellä suuta erityisesti alaspäin tullessa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *