Filippiinit

Puerto Princesan Blue Lagoon inn & Suites lentokenttähotelli


pp15 (1 of 1)
Puerto Princesa – The City of living God

 
Palawanin kartalla ollaan siirrytty jo muutaman tunnin matkan verran alaspäin, takaisin lentokenttäkaupunkiin Puerto Princesaan. Kaupungissa vietimme vain yhden päivän, joten tästä postauksesta tuli lähinnä hyvän sekä halvan lentokenttähotellin info pläjäys!
 
8c0fb7_baad5e1f6f49433c9137fc8c0f08aa3b~mv2
 
Paikallisten kanssa jupaillessa saa Puerto Princesasta semmoisen kuvan, että se olisi sellainen ‘The Place to Be’ tyyppinen kaupunki, mutta ei se kyllä näin länkkärin näkökulmasta sitä ollut. Reippaan 250 000 asukkaan kaupungin ylpeys on Sabangissa sijaitseva maanalainen joki, jonne jokaisella paikallisella on jonkinlainen tiketti myynnissä. Jos erehdyt jollekin lokaalille kertomaan, ettet joelle aio mennä, on hienoinen pettymys heidän silmissään havaittavissa. Kaupungista löytyy vilinää, hälinää, kiinakauppaa, kirkkoa, baywalkkia sekä ostoskeskuksia. Lähinnä siis kaikkea sitä mitä muutkin suuremmat aasialaiset kaupungit tarjoavat.
 
8c0fb7_9172b78b84324154bb66424559b8843e~mv2
 
Majapaikkoja kaupungissa on tarjolla jokaisen matkailijan makuun ja halvimpien huoneiden hinnat olivat alle kymmenen euron, kun taas kalliimmista majoituksista olisi voinut pulittaa pitkälti yli 100€. Puerto Princesan lentokentän lähettyviltä nappasimme Blue Lagoon Inn & Suites hotellin yhdeksi yöksi. Meidän ainoat kriteerit hotellille oli siisteys sekä läheinen sijainti lentokentälle. Blue Lagoon tarjosi meille täydellisen rauhallisen yön kentän sekä keskustan tuntumasta. Yhden yön hinta oli 25€ ilman aamupalaa. Hotellin alueelta löytyi virkistävä uima-allas sekä mukava ravintola.

pp3 (1 of 1)Allasalueen mökit olivat kuin pienestä smurffikylästä 😀 Meidän huoneemme oli näiden takana.

 

pp1 (1 of 1)

 

pp2 (1 of 1)Täytyy myöntää, että viikon kylmä vesi kuurin jälkeen lämmin vesi suihkussa tuntui taivaalliselta 😀

 
Lentomme Busuangalle lähti seuraavana aamuna, joten saimme illan aikana kierrellä ja eksyä Puerto Princesan kaduille rauhassa.
 
pp18 (1 of 1)
 
pp17 (1 of 1)
 
pp13 (1 of 1)
 
Meidän hotellillakin oli valmiiksi ilmoitettu tuktuk kyytien hintoja ja täällä ne ei todellakaan ollut ylihinnoiteltuja. Kolmen kilometrin matka taittui noin eurolla.
 
pp11 (1 of 1)
 
Hullaannuimme täysin jälleen kerran käsityöliikkeessä ja ostimme vaikka minkä näköistä kuppia ja kippoa kotiin viemiseksi 😀 Kaikista eniten harmittaa, ettei otettu tuolta mukaan omia puisia riippumattoja!
 

pp9 (1 of 1)
 
pp10 (1 of 1)
 

pp8 (1 of 1)Kiinakaupungin peliluola!

 
pp6 (1 of 1)
 
Satamasta löytyi Baywalk nimellä varustettu alue, jota mekin tietenkin kävimme ihmettelemässä. Tällä Baywalkilla ei ollut mitään mielenkiintoista nähtävää muutamaa hyvältä tuoksuvaa barbeque mestaa lukuunottamatta.
 
pp5 (1 of 1)
 
pp4 (1 of 1)
 
pp7 (1 of 1)
 
pp16 (1 of 1)
 
pp14 (1 of 1)
 
Päivä Puerto Princesassa riitti oikein hyvin kaupungin tutustumiseen sekä kaduilla haahuiluun. Seuraavana aamuna alkoikin jännitys jo valtaamaan sisuskaluja, sillä tiedossa oli tunnin mittainen lento yhdeksän paikkaisella Air Juanin pienlentokoneella! Lue lennosta tästä.
 
pp19 (1 of 1)
 
a10 (1 of 1)
 

Palawan jutut:
Sähkötöntä elämää yhden resortin saarella –  Albaguen Island
Tältä näyttää unelmieni riippumattopaikka – White sand Beach
Mabuhay from Port Barton!

 

2 Comments

  • Tuula

    Kiitos kivasta kirjoituksesta. Hotelli näyttää kivalta ja siistiltä, reppureissatessa lämmin suihku on kyllä aina ihana kokemus! Itse nuorempana myös matkailin aika huolettomasti, mutta näin vanhemmiten olen oppinut arvostamaan helppoutta kuten lentokenttäkuljetuksia sekä pakettimatkoja. Tänä vuonna jäi matkat väliin ja tuli vietettyä koko kesäkin täällä Espoossa, mutta toivotaan, että ensi vuonna taas reissu odottaa!

    • Sandra

      Hotelli oli ihan mukava kokemus tosiaan. 🙂 Toivottavasti pääset tänä vuonna matkaamaan ja tämä maailma jo hieman avautuisi kaikelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *