Suomi

Pieni matkaopas ihastuttavaan Lappeenrantaan

Yövy – Koe – Näe – Syö – Ihastu
Yhteistyössä Sokos Hotel Lappeen kanssa
 
Usein, liian usein unohdamme kaiken kauneuden lähellämme ja haaveilemme ainoastaan kauneudesta merien takana. Tai ainakin niin minulle monesti käy. Tällä kertaa matkustin lähelle. Niinkin lähelle kuin Etelä-Karjalan kauniiseen Lappeenrantaan.
 

lpr2 (34)”Alice in wonderland”

 
Yövy. Kaupungin sydämmessä sijaitseva Original Sokos Hotel Lappee tarjoaa täydelliset puitteet kaupunkilomailuun. Olipa loman tarkoituksena shoppailu, kulttuuri tai satamanähtävyyksillä vierailu, olet tullut yöpymään oikeaan paikkaan.
Hotelli sijaitsee kauppakeskus IsossaKristiinassa, jonne hotelli asukkailla on mahdollisuus päästä jopa hissillä omasta kerroksestaan. Samaisessa rakennuksessa sijaitsee myös kaupunginteatteri, elokuvateatteri sekä infopiste, josta hakea lisätietoa nähtävyyksistä.
 
Hotellin aulassa, Hotellipäällikkö Katja, toivotti meidät energisellä olemuksellaan tervetulleiksi ja ohjasi meidät juuri remontoituihin moderneihin huoneisiin! Kesäisenä perjantai iltapäivänä tunnelma oli leppoinen ja olo oli hyvin tervetullut!
 
lpr2 (4)
 
lpr2 (2)
 
Huone on värimaailmaltaan rauhoittava ja pienillä valoisilla yksityiskohdilla koristeltu.
 
lpr2 (23)
 
lpr2 (18)
 
lpr2 (70)
 
lpr2 (68)
 
lpr2 (37)
 
lpr2 (1)
 
Sängyt olivat täydellisen pehmeät ja emme ole pitkään aikaan nukkuneet niin levollisesti. Huoneisiin ei kantautunut ääniä muualta hotellista ollenkaan.
 

lpr2 (69)

 
lpr (21)
 

lpr2 (3)Henkilökunnan valokuvaustaitoja on hyödynnetty hotellin käytävien suunnittelussa ja elävöittämisessä

 
Hotellin alakerrassa on remontin yhteydessä uusitut saunatilat. Uima-allas osasto sai myös uuden ilmeen.
 
lpr2 (62)
 
lpr2 (64)
 
lpr2 (63)
 
lpr2 (61)
 
Hotellin kolmesta saunatilasta kurkistimme yksityistilaisuuksiin tarkoitettuihin saunatiloihin, jotka ovat tilavat ja saunomaan mahtuu helposti 15:sta ihmistä! Puitteet rentouttaville illanistuijaisille ovat kohdallaan!
 
lpr2 (77)
 
lpr2 (73)
 
Kesän ajan hotellin kolmannesta kerroksesta löytyy vanhaan hotellihuoneeseen rakennettu Satuhuone. Huoneesta perheen pienimmät löytävät lautapelejä, karttapallon maiden tutkiskeluun, pehmoleluja, kirjoja sekä kauniita prinsessamekkoja!
 

lpr2 (12)

 
lpr2 (15)
 

lpr (15)https://www.sokoshotels.fi/fi/lappeenranta/sokos-hotel-lappee?

 
Koe. Lappeenrannan yksi ehdoton matkailukohde on kanava- ja saaristoristeilyt. Kolmen tunnin risteily vie ensimmäiselle ja isoimmalle Mälkiän kanavasululle, sekä kiertää kaunista Saimaan saaristoa.
 

lpr2 (22)M/S Camilla

 
lpr2 (74)
 
lpr2 (56)
 
Ensimmäinen kanavasulku on 13metriä korkea. Se on yksi kahdeksasta sulusta Suomenlahdelle mentäessä.
 
lpr2 (27)
 
lpr2 (6)
 
lpr2 (25)
 
lpr2 (47)
 
lpr2 (52)
 
lpr2 (51)
 
lpr2 (50)
 
lpr2 (48)
 
Risteilyn hinnat: Aikuiset 18€, lapset 7€, Perhelippu (2 aik. + 2 lasta 4-14v.) 40€ ja eläkeläiset 15€. Laivalla on Á la carte ravintola, sekä pienempi kansiravintola. Laivalla löytyy sisä- sekä kansipaikkoja.
 
lpr2 (44)
 
lpr2 (29)
 
Näe. Lappeenrannan vilkas keskusta-alue on kaikessa kauneudessaan jo nähtävyys! Kylmän sekä hiljaisen talven jälkeen kadut puhkeavat eloon ja erilaiset nähtävyydet keräävät taas turisteja ympärilleen. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Hiekkalinnat, joiden rakentamiseen on käytetty kolme miljoonaa kiloa hiekkaa.
 
lpr2 (20)
 
Lappeenrannan historiallisin maamerkki on Linnoitukset, jotka hallitsevat satamamaisemaa jylhästi.
 
lpr2 (11)
 
lpr2 (32)
 
Ruotsalaisten ja venäläisten sotajoukkojen sijasta Linnoituksen valtaavat nykyisin erilaiset kesätapahtumat. Myös kesäteatteri löytyy muurien sisältä.
 
lpr2 (31)
 
lpr2 (30)
 
lpr2 (33)
 
Syö. Syöminen on aina se paras juttu, oltiinpa sitä matkalla tai kotona. Lappeenrannan kuuluisuuksia on lihapiirakat, vety ja atomi. Vedyn täytteenä on keitetty kananmuna ja kinkkua. Atomissa vain toista niistä.
 

lpr2 (13)Satama Sannissa vedyllä

 

lpr2 (14)Angus Steak & Teerenpelin erikoisoluita

 
Ihastu. Saimaan ympäristö on meille suomalaisille kuin suurin aarre maanpäällä. Tunnemme itsemme kotoisaksi ollessamme sen äärellä ja osaamme aidosti rauhoittua arkipäivän kiireistä.
 
lpr (10)
 
lpr (12)
 
Kesäaikaan kaupunkia tutkiessa ymmärrän miksi siskoni on tänne asettunut asumaan.
 

lpr (11)

 

lpr (19)Kotia kohti

 

Blogi kirjoitus toteutettu yhteistyönä Original Sokos Hotel Lappeen kanssa.
www.sokoshotels.fi/fi/lappeenranta/sokos-hotel-lappee

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *