Raja Ampat

Pianemo & muutama muu paratiisi

Uskomattomat paratiisit ja ainutlaatuiset maisemat eivät Raja Ampatilta lopu kesken. Sinne matkustavan kannattaa pakata mukaansa aimo annos ”merihenkisyyttä”, sillä jokainen näkemisen arvoinen paratiisi sijaitsee keskellä valtamerta. Niin myös Pianemo, jonne tämä tarina matkaajan vie.
Asuessamme Wombon homestayssa Kri saarella, teimme jokaisena päivänä retkiä ympäri Raja Ampatin upeita saaria, välillä jopa säätä uhmaten.
 

Pianemo

 
Pianemo
 

Pianemo


Pianemo on yksi Raja Ampatin tunnetuimmista nähtävyyksistä, sillä se sijaitsee kolme tuntia lähempänä pääsaaria, kuin ikoninen isoveljensä Wayag. Pianemo alueena ei ole kovin iso, mutta maisemat jättävät sanattomaksi välittömästi. Toisin kuin Wayagille, Pianemon näköalapaikalle on rakennettu oikeat rappuset kipuamista helpottamaan. Sijaintinsa vuoksi se siis houkuttaa paikallisia turisteja myös Sorongista asti, josta kuulemma saa ostettua retken pelkästään Pianemoa katsomaan. Länsimaisia turisteja ei meidän kanssa samaan aikaan täälläkään ollut, joten olimme lähinnä itsekin turistinähtävyyksiä ja pojat vähintäänkin kahdensadan paikallisen kanssa yhteiskuvissa.
 
Pianemo
 
Pianemo
 
Pianemo
 
Pianemo
 
Pianemo
 
Pianemo
 
rapu (1 of 1)
 
Bintang lagoon
Yksi Pianemon erikoisista nähtävyyksistä on tähden muotoinen laguuni. Tänne kiipeämiseen tarvittiin vähän tasapainoa, mutta sitäkin enemmän pitkää pinnaa. Voitte vain kuvitella millaista on kiivetä pientä teräväkallioista rinnettä ylöspäin, kun selfien ottajia sekä ylös-alas sahaajia on kymmenkunta samalla kielekkeellä. Jos jossain voi itsensä satuttaa, niin täällä.
 
Pianemo
 
Pianemo
 
Pianemon saarille oli matkaa meidän homestaysta noin puolitoista tuntia. Tämäkin puolitoista tuntia sisälsi valitettavan paljon suurissa aalloissa poukkoilua, joka teki matkanteosta jälleen kerran mielenkiintoista. Jälkeenpäin moni kysyi miksi ihmeessä lähdimme katsomaan Pianemoa Wayagin jo nähtyämme. Mielestäni kohteet olivat kuitenkin niin erilaiset mittasuhteiltaan sekä näkymiltään, että suosittelen näkemään molemmat kohteet jos vain mahdollista.
Wayagin retkestä voit lukea tästä.
 
Pianemo
 
Pianemo
 
Friwen island
Snorklausretkellä pysähdyimme yhdelle kuvaakin kauniimmalle saarelle, Friwen islandille.
Saaren edustalla oli huikea merenalainen maailma, Friwen wall, jota kävimme kerran ihastelemassa. Saarella oli yhden bungalowin homestay, jossa omasta rauhasta olisi saanut todellakin nauttia. Kuinka täydellistä olisikaan leiriytyä juuri tähän paratiisiin muutamaksi yöksi?
 
saari4 (1 of 1)
 
saari8 (1 of 1)
 
uusiksi5 (1 of 1)
 
saari3 (1 of 1)
 
saari2 (1 of 1)
 
saari (1 of 1)
 

saari7 (1 of 1)Tälläisen paratiisin löytäessään ei voi muuta kuin hymyillä leveästi <3

 
sukellus2 (1 of 1)
 
koralli6 (1 of 1)
 
koralli8 (1 of 1)
 

Lue lisää Raja Ampatin seikkailuista:

Terveiset Doberain paratiisista
Sukelluskurssi Raja Ampatilla
Matka autenttiseen paratiisiin muutti elämäni
Terveiset päiväntasaajalta – Doberai Eco Resort
Raja Ampatin ikonisin kohde Wayag
Ensimmäinen viikko budjettimatkaajan silmin
Matkaopas autenttiseen paratiisiin
 

arborek (1 of 1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *