Malesia

Penang – Georgetown

Ja niin tuona maaliskuun ensimmäisenä päivänä jäimme Topiaksen kanssa raahaamaan rinkkojamme kahdestaan ja tytöt lähtivät eteenpäin :/ Jannikin kuitenkin kerkesi olemaan reissussa meidän kanssamme reilut 50päivää ja Nenne 32..
Topias on kyllä kieltämättä onnellinen aamuisin, koska enään ei tarvitse herätä kolmen tytön kikatukseen jne 😀
Kaksin reissaamista kesti kokonaisuudessaan kaksi päivää, kun Ville kiirehti Langkawilta peräämme tänne Penangiin. Matka jatkuu siis kolmen suomalaisen voimin 🙂
 

penang2014 (2)Janni ja minä

 
Päätimme lähteä vielä Malesiassa tutustumaan Penangin saareen, koska ystävämme Joni (reissasi Indoissa muutaman viikon kanssamme) kehui Penangin Red Gardenin olevan ‘must see’ paikka. Siellähän on siis jättimäiset joka päiväiset ruokamarkkinat ja tarkoituksena on mennä sinne syömään! Joni on lentänyt muutaman kerran Penangiin vain ruuan takia, joten odotukset ovat korkealla 😀
 
Langkawilta pääsee suoraan ferryllä Penangin satamaan. Se ilo kustantaa noin 60rm (n.13€) ja kestää noin 3tuntia. Olin jo varailemassa lippuja, kun päätin vielä vähän lukaista infoa reitistä ja satamista. Jokuhan jossain sivuilla sitten kertoi, kuinka tämä matka, tällä laivalla ei sovi matkapahoinvoinnista kärsiville. Siinä vaiheessa avasin jo valmiiksi AirAsian sivut ja rupesin vertailemaan hintoja 😀 AirAsian lento tuolle välille (35min lentäen) tuli maksamaan n.120rm (n.26€) eli tuplat laivamatkan hintaan. Normaalistihan penninvenyttäjänä olisin valinnut tuon laivan, mutta tällä kertaa kolmen tunnin oksentelu keskellä merta, ei houkutellut tippaakaan! Sain ylipuhuttua Topiaksen ja annoin taas pankkikortin laulaa 😀
 
penang2014 (38)
 
Langkawin lentokentällä oli AirAsian check in- tehty hieman oudoksi. Suoraan pääovista eteen aukeaa perus check in counterit ja läpivalaisut, jonne mekin tapamme mukaan suoraan rynnättiin. Jonotuksen jälkeen baggage drop tiskillä virkailija kysyi olimmeko jo käyneet Check in kioskin kautta.. katsoimme häntä tyhminä ja pudistimme päätä.. Virkailija sanoi, että meidän pitäisi käydä ensimmäisenä kioskin kautta tekemässä check inni ja sen jälkeen jonottaa vielä tämä samainen baggage drop jono! Mitä ihmettäääää???!!!!! Sanonta: Rahalla saa ja hevosella pääsee pätee tähänkin asiaan ja virkailija ehdottikin, että 10rm (n.2,2€) hinnalla voisimme skipata check in kiosk vaiheen ja hän hoitaisi sen koneellaan siinä. Uudestaan jonotus rauhattomien Aasialaisten kanssa kahteen eri jonoon ei enään kiinnostanut, joten annoimme tädille rahat tiskiin ja homma hoitui sillä.
En ole ikinä missään lentokentällä törmännyt vastaavanlaiseen systeemiin.. yleensähän sitä jonotetaan vain siihen matkatavarajättö paikkaan ja thats it..
 

penang2014 (39)

 

penang2014 (40)Selamat Datang!

 
Lento Penangin kentälle hoituikin alle 20minuuttiin ja 35minuuttia Langkawilta lähdön jälkeen olimmekin jo taksijonossa 😀 Uskomattoman nopeaa!
Neljän hengen taksi lentokentältä Georgetowniin maksoi noin 44rm (n.10€) ja jaoimme sen ruotsalaispariskunnan kanssa 🙂
 
Penang
Penang on osavaltio Malesian luoteisnurkassa, Malakan niemimaalla. Osavaltion nimi tulee betelpähkinästä, jonka nimi on malaijiksi pinang. Penang houkuttelee turisteja ainutlaatuisen monipuolisella kulttuurikirjollaan. Se tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä, luonnonpuiston, rantakohteen sekä vuoristojuna-ajelu mahdollisuudenkin. Penang on myöskin monien eri uskontojen “sulatusuuni” ja täältä voit löytää jokaisesta kulttuurista jotakin nähtävää. Saarelle menee mantereelta “Penang bridge”, joka on 13,5km pitkä. Saaren pääkaupunki on Georgetown.
 
penang2014 (66)
 
Penang Hill
Penang Hill käsittää useita eri kukkuloita kuten Strawberry Hill, Halliburton Hill, Flagstaff Hill, Government Hill, Tiger Hill, ja Western Hill. Korkein kohta tällä alueella on Western Hill, jonka korkeus on 833metriä merenpinnan yläpuolella. Huipulle kulettiin ensin hevosvoimin, mutta ensimmäinen rautatie ylös rakennettiin jo 1901. Nykypäivänä väliä operoi modernit “hissi” junat. Georgetownin laidalla sijaitsevalta Komtar ostoskeskusalueelta pääsee kätevästi 2rm hintaan Penang Hillin juurelle. Meno-paluu kyyditys vuorelle maksaa länkkäreiltä 30rm (n. 6,60€). Juna kyyditys itsessään on jo huikea kokemus ja ylhäältä aukeavat maisemat ovat hienot mantereelle saakka.
 

penang2014 (19)Nykypäivän juna

 
penang2014 (20)
 
penang2014 (25)
 
penang2014 (26)
 
penang2014 (30)
 
penang2014 (27)
 
Kek Lok si Temple
Malesian suurin buddha temppeli, jonka rakennus aloitettiin 1893. Alueella on monia muitakin temppeleitä ja suuri pagoda. Komtar ostoskeskukselta pääsee Kek Lok Sille 2rm hintaan. Sisäänpääsyä alueelle ei ole, mutta ylös Kuan Yin patsaalle pääsyyn hissillä joutuu sijoittamaan 6rm menopaluu. Homma hoituu myös kävellen sivureittiä pitkin, kuten me sen teimme. Pagodalle pääsyyn pyydetään 2rm sisäänpääsy maksu.
 
p2
 
p3
 
p4
 
p6
 
p5
 
Georgetown – Unescon maailmanperintökohde
Trooppisen ilmaston vallitessa Georgetown on suurena kaupunkina silti hyvin easy going lifestylen säilyttänyt paikka. Vaikka joka puolella viliseekin autoja sekä mopoja, voit silti aina istahtaa kahvikupposelle ja tuntea olosi seesteiseksi. Georgetown on pysynyt yhtä vilkkaana ja värikkäänä jo vuosisatojen ajan ja se nimenomaan tekeekin siitä hyvin kiehtovan kohteen. Talot ovat vanhoja ja esimerkiksi osa 1900-luvun alussa rakennetuista taloista on edelleen alkuperäiskunnossa. Kaupungin pienillä kujilla myös eri uskonnot ja kulttuurit kohtaavat (Malesia, Kiina, Intia, Thaimaa, Eurooppa…).
 
penang2014 (46)
 
penang2014 (45)
 
Kaupungissa voit ottaa perinteisen riksa kyydin taksin sijasta ja nähdä kaupunkia hauskalla tavalla.. Monilla riksanpolkijoilla on nimittäin poppivehkeet pyörässä 😀 Kadut ja kujat eivät ole kuitenkaan niin “pitkiä” kuin kartassa annetaan mittasuhteilla ymmärtää, joten täällä pystyy tutustumaan koko Georgetowniin kävellenkin.
 
penang2014 (72)
 
penang2014 (50)
 
Georgetownin kujat sekä kadut ovat ruokaa silmille! Ripaus vanhanaikaisuutta siellä, todella vanhanaikaista täällä sekä katujen varsille ripotellut pienet romanttiset kahvilat tekevät paikasta todellakin käymisen arvoisen paikan!
 
penang2014 (43)
 
penang2014 (44)
 
penang2014 (11)
 
penang2014 (12)
 
Pääasia jonka innoittamana tulimme Penangin Georgetowniin oli ruoka. Ystävämme Joni kehui Red Garden nimisen food paradise alueen olevan MAAILMAN parhain ruoka-alue, joten lähdimme käskystä selvittämään onko se todellakin niin hyvä! Ja olihan se! Ruokaa on vaikka millä mitalla monesta eri maasta suht huokealla hinnalla. Voit käydä tilailemassa ruokaa vaikka joka kojusta ja istahtaa ravintoloiden yhteiselle isolle pöytäalueelle. Juomat hoituu erillisten tarjoilijoiden kautta, joten ei tarvitse kuin istahtaa pöytään ja AVOT.
 
penang2014 (56)
 

penang2014 (32)Red Gardenin herkkuja

 

penang2014 (33)Mugshotin herkku baagelssit

 
Muutenkin koko Georgetown on täynnä pieniä ihania ruokaloita tai sitten todella tyylikkäitä ravintoloita. Ruokaa saa siis jokapaikasta!
 
Yksi lemppari herkuttelupaikoista on ollut suklaamuseo, jossa pääsee kierroksen lopuksi maisteluosastolle 😀 Siellähän olemme siis jo muutamaan kertaan vierailleet 😉 Yhtenä iltana olimme lähdössä Red Gardenista ja vastaan tuli muutama paikallinen hymyssäsuin moikkaillen. Poika kysyi muistanko hänet ja tyttöä vilkaistessani tajusin, että suklaamuseon työntekijöitähän he olivatkin 😀 Ollaan tehty naamamme ilmeisen tutuiksi siellä ;D
 
penang2014 (57)
 

Aasialaisten käsitys kahvin teon viimeisestä vaiheesta:  lisätään kahvin sekaan maitojauhe + sokeri = VALMISTA kahvia 😀

 

penang2014 (61)Maistiaisia

 


penang2014 (18)
😀 ei pystynyt maistamaan 😀

 
Majoitus Georgetownissa
Georgetown on täynnä pieniä guesthouseja sekä muutama isompikin hotelli kompleksi. Suurin osa guesthouseista sijaitsee ihanilla pikku kujilla ja valinnan varaa riittää. Jos haluat majoittautua romanttisesti niin suuntaa suoraan Love Lanelle 😉 Guesthouset tarjoavat huoneita dormista – yksityisiin huoneisiin. Monet huoneista ovat jaetuilla kylppäreillä ja tällöin hieman halvempia. Huono puoli kujilla sijaitsevilla guesthouseilla on se, ettei huoneissa ole yleensä ikkunoita.
 
Ensimmäiset kolme yötä majoituimme downtownin Tune hotellissa. Tunehan olikin jo tuttu meille Balin Kutalta, joten valinta oli selvä.. täydelliset sängyt ja täydellinen vesisade suihku!! 😀 Hintaa yhdelle yölle pyyhkeiden kera tuli n. 73rm (n.16€).
 
penang2014 (41)
 
penang2014 (42)
 
Toinen guesthouse oli Red Inn Cabana, josta oman huoneen vessalla saa 80rm (n.18€). Huoneeseen kuuluu myös aamupala, wifi, lämminvesi ja ilmastointi. Aamupala ei ole kuitenkaan kovin kattava.. siihen kuuluu toast, nakkinuudelia, nakkiriisiä ja muutama hedelmä. Yksi hotellin plussapuolista on sijainti.. sillä sehän sijaitsee samassa rakennuksessa kuin suklaamuseo ja naapuri pihalla onkin Red Garden 😉
 
penang2014 (4)
 
penang2014 (3)
 
Kolmas kokeilu oli Guest Inn Muntri niminen guesthouse, jonne yhdeksi yöksi majoituttiin perus parisänky huoneeseen ilman omaa vessaa. Hinta oli 69rm yöltä (n.15€), johon sisältyi aamupala, wifi, ilmastointi ja lämminvesi (jaettu kylppäri). Kaksi yötä samaisessa paikassa vietetttiin Villen ja Topiaksen kanssa dormissa. Ostettiin koko neljän hengen dormi itsellemme ja siitä tuli yhteensä 112rm (n.25€) eli 37rm (n.8€) per nuppi. Aamupalana on puuroa sekä toasteja.
 

penang2014 (6)

 

penang2014 (8)Kahden hengen huone jaetulla kylppärillä
 
penang2014 (10)Dormi

 
Quick Tips
Malesiasta lähetettiin vielä kerran hieman vaatteita yms kotiin päin ja meidän kolmen paketista tuli noin 7kiloa. 7kilon paketti kotiin maksaa noin 60€ ja matka-ajaksi oli arvioitu noin 2viikkoa 🙂
 
Postimerkit tässä maassa hoituu 0,50rm hintaan eli 0,10€ 😀
Hauskaa oli myös apteekissa käynti, sillä perus matkapahoinvointitabletit maksoivat vain euron (10kpl) 😀 Suomessa siitä ilosta maksaa 10€ (10kpl).
 
Ravintolat lisäävät yleensä suoraan palvelumaksun ja valtionverot laskuun, joten tippaamista ei tässä maassa ole hirveästi harjoitettu.
 
Malesiassa on alkoholi sekä tupakkatuotteet “kalliita” muihin Aasian maihin, joten jos tupakkaa palaa niin mukaan jostain halvemmalla kartsa. (aski tupakkaa n.2,2€, olut tölkki n. 2€)
Esimerkiksi Langkawi on taasen verovapaata aluetta ja yllämainitut tuotteet halvempia. Georgetownista voi löytää ainakin yhden putiikin mikä myy olutta alle euron kappale hintaan.
 

penang2014 (16)Viinakauppa, josta saa halvempaa alkoholijuomaa 🙂

 

Georgetownin kauneutta kuvina

 
penang2014 (49)
 
penang2014 (48)
 
penang2014 (77)
 
penang2014 (24)
 
G0010003
 
a22
 
a4
 
a9
 
a20
 
Georgetownissa meni viikko aivan heittämällä ja olikin mukava pitkästä aikaa viettää hetki kaupungissa.
 
Seuraava askel oli suunniteltu ottaa takaisin Indonesian maaperälle, mutta Ville sai myytyä meille idean lähteä seuraavaksi Pulau Tioman nimiselle saarelle Malesian länsipuolelle. Matkaa Penangista Tiomanille tulee noin 800km ja se taittuu bussilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *