Sisilia

Panarea – Liparisaarten pieni Santorini

Panarea on yksi suloisimmista saarista, jonka olen kuunaan nähnyt. Saaren valkoiseksi värjätyt kapeat kujat värikkäine kukkineen sekä putiikkeineen, tuovat etäisesti mieleen Kreikan kauniin Santorinin. Panarean kapeat kujat kulkevat sokkeloisesti saaren pienen kylän halki ja kauniita valkoiseksi maalattuja putiikkihotelleja ei voi kuin ihastella. Valkoisena hohtavat seinät, siniseksi maalatut ovet, sekä värikkäät kukkaset oikein kutsuvat ohikulkijan pysähtymään ja napsaisemaan muutaman kuvan. Panarea on todellinen Välimeren helmi, jonka uumenista voi aistia ripauksen Kreikkalaista unelmaa.
 
Panarea
 
Sisilia_panarea (26)
 
Panarea
 
Sisilia_panarea (36)
 
Yksi Liparisaarten pienimmistä saarista hurmaa varmasti vierailijat suloisuudellaan välittömästi. Panarealla oli kaikki elementit kunnossa. Rauha, kauneus sekä hyvä ravintola tarjonta. Tämä on sellainen saari, jossa mielelläni viettäisin useita leppoisia kesäpäiviä sitruunapuiden alla kirjoja lukien.
 
Panarea
 
Panarealla ei tavan autoja ole ollenkaan, vaan kaikki liikenne tapahtuu joko pienillä golfautoilla tai mopoilla.
Vaikka saarella ei tavallisten autojen aiheuttamaa melua olekaan, valitsisin silti majapaikan hieman syrjemmästä. Sataman alue muuttuu kiireiseksi sekä hieman meluisaksi aamun ensimmäisten laivojen saapuessa. Saarelle kun tuodaan kaikki tarvittavat asiat mantereelta tietenkin meriteitse.
 

Sisilia_panarea (5)Roska-auto

 
Panarea
 
Panarea
 
Sisilia_panarea (29)
 

PanareaSaarelta on suora näkymä Strombolin aktiiviselle tulivuorelle, joka purkautui vastikään tänä kesänä.

 

PanareaPanarean turkoosit poukamat ovat täyttyneet valkoisena hohtavista purjeveneistä.

 
Sisilia_panarea (35)
 
Sisilia_panarea (3)
 

Sisilia_panarea (40)Ilta-aurinko värjäämät kukkulat ovat kuin karkkia silmille.
Tämän saaren täytyy olla yksi kauneimmista Liparisaarten saarista.

 

Sisilia_panarea (32)Panarealta löytyy myös pieni esihistoriallinen kylä, jonka raunioista voi vielä erottaa talojen sekä majojen paikat.

 
Sisilia_panarea (34)
 
Panarea
 

Sisilia_panarea (39)Panarean mukavin ranta löytyi saaren eteläosasta, pienen poukaman suojista.

 
Sisilia_panarea (20)
 
Sisilia_panarea (18)
 
Sisilia_panarea (17)
 
Olisin mieluusti viettänyt Panarealla useamman yön ja nauttinut saaren rennosta tunnelmasta pidempään. Olisin halunnut pienen guesthousen lisäksi yöpyä saaren hiljaisemmissa nurkissa sekä piipahtaa edes yhdessä elegantin näköisistä putiikkihotelleista.
 
Sisilia_panarea (16)
 
Panarea
 
Panarea
 

Sisilia_panarea (7)Meidän guesthouse

 
Panarea
 

Sisilia_panarea (1)Pienellä Panarealla on asukkaita vain noin 300.

 
Sisilia_panarea (37)
 
Panarea
 
Muutama sana Liparisaarista:
Eolisten saarten ryhmä, Liparisaaret, ovat tuliperäinen saariryhmä Tyrrhenanmeressä Sisilian pohjoispuolella. Sen saaristoon kuuluvat seitsemän erikokoista pientä vulkaanista saarta. Ne ovat kuin pieni, turkoosien paratiisimaisten poukamien keskittymä keskellä Eurooppaa.
Afrikan sekä Euraasian mannerlaattojen rajalla syntyneiden saarten nimet ovat Lipari, Vulcano, Stromboli, Salina, Panarea, Filicudi sekä Alicudi.
Liparisaarten välillä on helppo tehdä saarihyppelyä ja meidän reitin varrelle sattuivat Vulcano, Lipari sekä Panarea.
 
Sisilia_panarea (2)
 
Nice to know:

 • Toukokuun ilmasto muistuttaa Suomen kesää ja illat on viileitä.
 • Ravintolat ovat ainakin toukokuussa auki lounaalla sekä illallisella. Ne avaavat iltaisin ovensa vasta 18:30 jälkeen.
 • Milazzosta laivalippu Vulcanolle (tai mille tahansa muulle saarelle) kustantaa noin 16€. Saarten väliset lyhyemmät matkat ovat halvempia. Lippuja voi ostaa etukäteen jo libertylines.it sivustolta tai ainakin katsella aikatauluja etukäteen.
 • Cataniasta Milazzoon pääsee helpoiten junalla. Meidän piti vaihtaa junaa Messinassa ja junalippujen yhteishinnoiksi tuli noin 20€. Lippuja sekä aikatauluja voi tutkia italiarail.com sivustolta.
 • Varaa malttia satamissa jonottamiseen / laivaan nousemiseen. Jonottaminen muodostui harvinaisen vaikeaksi Sisiliassa, kun paikalliset ovat tottuneet suoran siistin jonon sijasta tekemään jonoista ”häröpalloja” sekä tunkeutumaan suoraan keulille sivuilta.

 
Sisilia_panarea (33)
 

Lue myös nämä jutut Sisiliasta:
Lipari – Pala Sisilialaista unelmaa
Kauniiden auringonlaskujen Vulcano – Sisilia

 
Sisilia_panarea (19)
 
Sisilia_panarea (21)
 
Panarea

13 Comments

 • Heli / Heli voyage

  Upeita kuvia! Te olette selkästi jaksaneet kivuta upeille näköalapaikoille. Heinäkuun helteellä mua ei houkutellut koluta saarta kylän pääkatuja laajemmin… Jätin seuraavaan kertaan 😉

  • Sandra

   Hehe, ymmärrän. Tuo näköalapaikka jossa tuo esihistoriallinen kylä sijaitsee oli oikein leppoisa lenkki auringonlaskun aikaan. 🙂

 • Jenna / Citylights & Sunsets

  Kauniita maisemia ja ihanan kuuloinen paikka! Oon haaveillut Sisiliasta parin vuoden takaisen Sardinian reissun jälkeen. Italiassa ja sen saarilla on vaan niin paljon nähtävää ja vierailun arvoisia paikkoja 🙂 Toki saarella fiilis on vielä ihan omanlaisensa.

  • Sandra

   Panarea oli todella kaunis paikka! 🙂 Kerkesimme katsastamaan manner Sisiliasta vain Taorminan näiden saarien lisäksi. Pitää siis sinnekin lähteä vielä joskus uudestaan.

 • Virpi/Hätälasku matkablogi

  Aivan ihania kuvia. Ja niin upean oloinen paikka, että iski kyllä välittömän matkakuumeen pintaan! Niin rauhallisen ja idyllisen näköistä. Ehkä tosiaan hiukan jotain kreikkamaista vivahdetta voi aistia. 🙂

 • Piyya

  Vasta tänä kesänä olen kuullut Lipari saarista ja en ole kyllä kuullut muta kuin hehkutusta. Itse Sisiliakin on vielä käymättä, mutta mukavasti tuntuu löytyvän kivoja uusia must see kohteita 😊

 • Travelloverin Annika

  Näyttääpä hauskalta. Taas jotain ihan uutta, josta en ollut ennen kuullut. Lauttalippujen hinnatkin vaikuttivat sopivilta. Hyppelin kesäkuussa Kreikan saarilla, ja hämmästyin aika korkeaa hintatasoa. Minua niin kiehtoo ajatus autottomista paikoista. Jotenkin se on kuin synonyymi rauhalle.

 • Paula - Viinilaakson viemää

  No nyt tuli kyllä ihan uusi tuttavuus! Olipas mukava lukea paikasta josta ei ihan joka päivä näe juttuja. Näyttää ihanalle, ja vähän rauhallisemmalle paikalle. Kiva kun olit liittänyt tuon kartan tuohon niin ei tarvinut laiskan heti alkaa googlailemaan tarkempia koordinaatteja… ha ha. 🙂

  • Sandra

   Voi kun kiva kuulla! 🙂 Tykkään aina lisäillä karttoja, kun olen huomannut niitä itse aina kaipaavani. 😀
   Nämä saaret olivat kyllä tosi ihania! 🙂

 • Eeva / Eevagamunda-blogi

  Ihania kuvia ja tunnelmia! Olen ihastunut matkoillani sekä Santoriiniin että Sisiliaan ja tämähän on kuin yhdistelmä niitä (tosin paljon rauhallisempi kuin matkailijamassojen Santorini tai vilkas Sisilian pääsaari.) Tämä saari huutaa nimeäni! 🙂

 • Tiina Johanna / Kookospalmun alla

  Ihanan näköistä! 🙂 Muistuttaa kyllä todellakin Santorinia ja kreikkalaista tyyliä. Kauniin näköistä ja saarihyppely tuolla voisi olla todellakin mukavaa. Häröpalloista huolimatta 😉 Kiitoksia myös informatiivisesta kiteytyksestä, hyviä tipsejä tulevan varalle. Hyviä reissuja teille! 🙂

  • Sandra

   Eikös vain 🙂 Noilla saarilla saarihyppely on kyllä mukavaa ja sitä olisi ollut hauska tehdä useammankin päivän!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *