Irlanti

Päiväretki Kilkennyyn – Mihin muutama tunti kaupungissa riittää?


kilkenny12 (1 of 1)

 
Muutama päivä Dublinin vilskeessä sai meidät haaveilemaan hieman hiljaisemman Irlannin näkemisestä, joten päätimme ystävämme suosituksien siivittämänä valita päiväretki kohteeksi Kilkennyn kylän.
 
8c0fb7_ef96eed2850c4504bf5074f05461fbac~mv2
 
kilkenny5 (1 of 1)
 
Kilkennyn parinkymmenen tuhannen asukkaan kylä on noin puolentoista tunnin junamatkan päässä Dublinista. Edestakainen junalippu maksoi yhdeltä henkilöltä 27€, kun taas yhdensuuntainen lippu samaiselle matkalle saattoi olla jopa 23€. Joten kannattaa aina ottaa suoraan menopaluulippu.
 
kilkenny7 (1 of 1)
 

kilkenny8 (1 of 1)Junaan hyppäsimme Heustonin asemalta

 

kilkenny9 (1 of 1)Topias tutki Irlannin karttaa

 
Kilkennyn turistinähtävyyksistä tiesimme ainoastaan Kilkenny Castlen, jonka tilat on turisteille vain osittain nähtävillä. Linnan sisäänpääsymaksu on 7€ ja opastetut kierrokset kestävät noin tunnin. Meille sattui oppaaksi varmaan yksi asiantuntevimmista oppaista ikinä ja hän veikin meidät taidokkaasti linnan historian syövereihin.
 

kilkenny16 (1 of 1)Linna on noin 15minuutin kävelymatkan päässä McDonaghin rautatieasemalta.

 
kilkenny18 (1 of 1)
 
kilkenny20 (1 of 1)
 
Tämän huoneen mielenkiintoisimmat yksityiskohdat olivat vanha teelipas sekä ”naimattomien” tuoli. Naimattomat pariskunnat saivat ennen avioliittoon astumista istahtaa rakkautensa kanssa samalle tuolille, mutta tietenkin erotetusti täysin eri päätyihin. Mikä sitten esti heitä siirtymästä lähemmäksi nojien yli? Tietenkin vahtivuorossa ollut vanhempi suvun henkilö.
 
kilkenny24 (1 of 1)
 
kilkenny23 (1 of 1)
 
kilkenny22 (1 of 1)
 
kilkenny21 (1 of 1)
 
Vuosien saatossa linnasta oli yllättävän moni taulu sekä huonekalu myyty. Omistaja perheiden raha-ahdingon takia osa on huutokaupattu ja niitä on nyt korvattu kopioilla. Osittain on kuitenkin saatu joitain tavaroita jopa lahjoituksina takaisin.. Joten tavan museona tätä ei voi kyllä pitää, mutta nähtävyytenä sekä historian tuntina kyllä 🙂
 
kilkenny25 (1 of 1)
 
kilkenny26 (1 of 1)
 
kilkenny27 (1 of 1)
 
kilkenny28 (1 of 1)
 
kilkenny1 (1 of 1)
 
kilkenny2 (1 of 1)
 
Linnalta lähtiessämme tahdoimme vielä vilkaista karttoihinkin merkittyä Medieval mile reittiä. Tämä reitti mutkitteli siis läpi Kilkennyn kylän kätkien aina jotain pientä nähtävää kujillensa.
 
kilkenny4 (1 of 1)
 
kilkenny3 (1 of 1)

Taisimme jossain kohtaa vähän poiketa reitiltä ja päädyimme The Black Abbey Churchiin.

 
kilkenny30 (1 of 1)
 
kilkenny30 (1 of 1)

Pyhät paikat ovat yleensä aina todella upeita ja vaikuttavia, eikä tämäkään kirkko tehnyt poikkeusta.

 
kilkenny11 (1 of 1)
 
Edessä siintävä St. Marys Cathedral hallitsi maisemaa pienten kujien ympärillä ja käväisimme sielläkin samoilla vauhdeilla.
 
kilkenny33 (1 of 1)
 
kilkenny32 (1 of 1)
 
Kilkenny oli todella viehättävä päiväretki kohde ja jos yhtään kiinnostaa kirkkojen ja linnojen tutkailu, niin tämä kylä on todellakin käymisen arvoinen. Junamatkalla kerkesimme näkemään erilaisen palan Irlantia Dubliniin verrattuna ja hengähtämään matkojen ajan upeissa maalaismaisemissa.
 
kilkenny14 (1 of 1)
 
kilkenny13 (1 of 1)
 
kilkenny15 (1 of 1)
 
kilkenny17 (1 of 1)
 
Päivän kestävällä retkellä Kilkennyyn kerkeät siis hyvin näkemään linnoja sekä kirkkoja, omasta tahdista riippuen. Kaikki kylässä on kävelyetäisyydellä, joten kulkemisiin on turha käyttää taksia. Vaikka junassa menee päivästä yhteensä noin kolmisen tuntia, on se silti sen arvoista, jos haluaa hieman hengähtää maalaisimmissa maisemissa. Jos kuitenkin tuntuu ahdistavalta lähteä nopealle pyrähdykselle, niin kylästä löytyy useita majataloja yöpymiseenkin.
 

Kylän tunnelma oli oikein lämmin sekä vastaanottavainen. Pienet pubit ja kahvilat tekivät kaduista vastustamattoman näköisiä ja toivoinkin koko ajan, ettei aurinko vain laskisi!
 
kilkenny29 (1 of 1)
 
kilkenny6 (1 of 1)
 
Ravintola tarjonta oli melko iso, joten varmasti kylästä löytyy jokaisen lompakolle sopivaa purtavaa. Me emme syöneet ollenkaan, mutta sen sijaan testasimme kyllä yhden pubin junaa odotellessa 🙂
 
kilkenny10 (1 of 1)
 
Dublin jutut:
Let’s go Dublin baby!
Viskiä Dublinin sydämessä – Teeling Whiskey Distillery
”Guiness is good for you” – Vilkaisu Guiness Storehouseen
Koe upea Dublin – Näin pysyt budjetissa
 
kilkenny19 (1 of 1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *