Montenegro

Päiväretkeilyä kuvankauniissa Kotorissa

Kuvan kaunis Kotor on monen reissaajan valinta Montenegrossa ja niin se oli myös meidänkin. Asuimme Morinjissa noin 25 kilometrin päässä Kotorin kylästä, joten teimme sinne muutaman kerran päiväreissun. (lue lisää Morinjista)
 

Kotor Montenegro

 
ko19 (1 of 1)
 
Kotorin vetonaula on tietenkin sen vanhakaupunki sekä linnoitus. Kotorin vanhakaupunki on yksi Adrianmeren rannikon parhaiten säilyneistä entisajan helmistä ja sen alue on Unescon maailmanperintökohde. Vanhakaupunki on täynnä ravintoloita, matkamuistomyymälöitä, hotelleja, vaatekauppoja sekä baareja. Eli melkoinen vilinä vallitsee kujilla ja kaduilla.
 
Kotor Montenegro
 
ko14 (1 of 1)
 
Kotor Montenegro
 
Kotor Montenegro
 
Kotor Montenegro
 
Muurien toiselta puolen löytyy myös shoppailua kaipaaville turisteille pieni ostoskeskus. Meille se lähinnä toimi maamerkkinä bussipysäkin löytämiseen.
 
ko17 (1 of 1)
 
Kotorin linnoitus tarjoaa ehdottomasti näkemisen arvoiset maisemat, mutta vaatii hieman fyysistä ponnistelua. Lähteestä riippuen askelia ylös kertyy 1000-1300, joten mistään mukavasta sunnuntai kävelystä ei todellakaan ole kyse. Meillä kävi hyvä tuuri sään puolesta, koska ylöspäin mennessä aurinko oli täysin pilvessä ja ilma harmaa. Ylhäällä pilvipeite katosi täysin ja pääsimme nauttimaan maisemista täysissä väreissä!
Tie linnoitukselle lähtee kahdesta kohtaa vanhankaupungin perukoilta.
 
ko4 (1 of 1)
 
ko13 (1 of 1)
 
Kotor Montenegro
 
Kotor Montenegro
 
Kotor Montenegro
 
Kotor Montenegro
 
ko7 (1 of 1)
 
Kotorinlahden maisemat olivat kertakaikkisen upeat! Ostimme ylihintaiset kolat ylös kiivenneiltä juomakauppiailta ja nautimme näistä maisemista hyvän tovin.
 
Alhaalta satamasta löysimme isojen risteilyalusten lisäksi hieman rauhallisempaakin rantabulevardia.
Jaakolla oli tapansa mukaan skeittilauta mukana, joten lähdimme Kotorin vanhankaupungin vilinästä hieman kauemmaksi etsimään skeitattavia spotteja.
 
ko18 (1 of 1)
 
Kotor Montenegro
 
ko23 (1 of 1)
 
Kotor Montenegro
 
Kotor Montenegro
 
Yksi Kotorin yllättävistä nähtävyyksistä on hylätty Hotel Fjord. Kiersimme lahtea ensin hotellin rannanpuoleista sivua pitkin ja ihmettelimme toisillemme miten näin iso rakennus onkaan hylättynä tälläisellä paikalla. Hetken aikaa hotellin edustalla istuttuamme tajusimme, että vieressämme oli vanha iso uima-allas ja että tässä olisi nyt kyllä joku hotelli eikä mikä tahansa vanha rakennus. Ensimmäinen kysymyshän oli tietysti, että miksi? Miksi kukaan hylkäisi tällaiselta paikalta hotellin ja jättäisi sen tyhjilleen.
 
ko24 (1 of 1)
 
Hotellin rannanpuoleinen alue oli paikallisten käytössä lähinnä auringonotossa ja sen vanhat tenniskentät palvelivat tarkoituksessaan edelleen. Kiersimme hotellia takaisin päätien puolelle, josta löytyi myös hotellin vanhat kyltit. Hotellin raunioita suojaavat aidat olivat osittain jo revitty auki, joten hotellin sisälle olisi halutessaan myös päässyt seikkailemaan. Me kurkistimme sisälle, mutta paikkojen ollessa jo melko rikottuja, en nähnyt syytä lähteä pidemmälle.
 
ko25 (1 of 1)
 
Hotellin tarina tietenkin kiehtoi vielä kotiin päästyämme ja löysinkin RIMMA + LAURA -blogista todella hyvän postauksen tästä aiheesta. Sen voi halutessaan lukea tästä – Hylätty Hotel Fjord.
Edit: Hotel Fjordin purkaminen alkoi 2018.
 
Kotor oli mukava, helppo ja hyvien yhteyksien päässä oleva päiväretkikohde. Jos sinulla ei ole omaa autoa ja haluat asua jossain muualla kuin Kotorissa, niin Blue line yhtiö ajaa Kotorin ja Herceg Novin väliä kerran tunnissa. Kysy aikataulua majapaikasta jo etukäteen, niin ei tarvitse nököttää tien sivussa montaa kymmentä minuuttia. Morinjiin (25km) bussilippu maksoi 1,30€.
 
ko10 (1 of 1)
 

Montenegrosta lisää:
Durmitorin upea Kansallispuisto 
Serpentiinitietä pitkin Lovcenin Kansallispuistoon
Vaikuttava Skadar järvi sekä Montenegron Niagaran putous
Kotoisa ja ihastuttava Kotorinlahti
Budva – Kaunis Plaza Mogren sekä turistien täyttämä vanhakaupunki
Lavender Bay – Kotorinlahden helmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *