Singapore

Onko Singaporen lentokenttä maailman paras?


DSC01722

 
Oletko ikinä haaveillut, että lentokentällä olisi pelkän odottelun sijasta ihan oikeasti jotain tekemistä?
Kuvitellut laskevasi liukumäkeä keskellä ruuhkaisinta terminaalia? Käveleväsi perhospuutarhassa? Juovasi olutta kaktus teemaisessa baarissa lentokentän katolla? Vai toivoisitko vain pääseväsi lentojen välissä elokuviin? Kaikki tämä on todellakin mahdollista ja se on mahdollista yhdella maailman kuuluisimmista lentokentistä, Singaporen Changilla!
 
G0700214
 
Tämä lasten sekä aikuisten suuri leikkikenttä on jo neljästi voittanut maailman parhaimman lentokentän tittelin, eikä mielestäni suotta! Kentän jokaisessa terminaalissa on jotain kiinnostavaa katseltavaa sekä koettavaa. Jos lentosi lähtee terminaali 3:sta ja kaikki sinua kiinnostava huvi on terminaali 1:ssä, niin ei huolta! Terminaalien välillä liikkuminen on tehty matkustajille helpoksi ilmaisilla ilmajunilla, jotka vievät matkustajat muutamassa minuutissa terminaalista toiseen.
 
G0700214
 
Syksyisellä Aasian reissullamme vietimme Singaporessa muutaman päivän ja pääsimme kokemaan lentokentän upeuden itse! Kentälle saavuimme hyvissä ajoin suoraan Singaporen Universal Studioilta, jossa olimme viettäneet koko päivän laitteesta toiseen juosten. Changille saapuessamme bongasimme heti ensimmäisenä suihkutilat! Changilta nimittäin löytyy useita Spa osastoja sekä ihan tavan suihkutiloja.. maksua vastaan tietenkin. Me testasimme Ambassador Transit Loungen, josta suihkukopin vuokraamisen lisäksi olisi voinut ostaa itselleen myös unipaikan, hierontoja sekä kauneushoitoja.
 
DSC01708
 
DSC01719
 
G0720220
 
DSC01713
 

DSC01718Loungeja löytyy jokaisesta terminaalista. Suihkun ja loungen käyttömaksu oli kymmenen euron pintaan.

 
Heti Ambassador loungen vierestä löysimme yhden lentokentän kahdesta elokuvateatterista, jossa on nähtävissä ympäri vuorokauden elokuvia. Elokuva valikoimaan pääsee tutustumaan jo etukäteen Changin- elokuva sivulta. Elokuviin pääsee kentällä aivan ilmaiseksi ja teatterit löytyvät terminaali 1:sta ja 2:sta.
 
DSC01707
 
DSC01734
 
Menitpä kentällä mihin tahansa terminaaliin, voit bongata jokaisesta niistä jonkun ihanan puutarhan. Me kävimme kävelemässä perhospuutarhassa, joka oli ihanan vehreä ja rauhallinen lisä yleensä niin hektiseen lentokenttä kokemukseen!
 
DSC01729
 
DSC01732
 
DSC01731
 
Ylhäällä katolta löytyi Cactus baari, joka oli teeman mukaisesti sijoitettu Cactuksien ympärille. Jos baarissa istuminen ei kuitenkaan ole sinun juttu, niin katolta löytyi lisäksi kävelyreitti kasvillisuuksien ympärillä! Jos kotimatka kylmään pohjolaan on jo edessä, niin täällä pääsee fiilistelemään vielä ihanaa trooppista ilmaa.
 
DSC01748
 
DSC01751
 
Onko tämä tupakkapaikka kutsuvin ikinä? Vihreää, väljää, istumapaikkoja, ulkoilmaa sekä lämpöä.. Voisiko tupakoitsija enempää pyytää? Vaikka kyseiset kopit eivät nykyään minua kiinnosta, niin tähän tupruttelijoiden paratiisiin menin kyllä minäkin mukaan! Jos olisin yhtään heikompi, niin olisin varmasti retkahtanut juuri täällä tupakoimaan! 😀
 
DSC01703
 
Kentällä rentoutuminen on tehty varsin mukavaksi sekä helpoksi. Lepopaikkoja ja rauhallisia loosseja on löydettävissä kentän jokaisesta terminaalista.
 
DSC01740
 
DSC01738
 
DSC01753
 
DSC01741
 
DSC01702
 
Terminaali 1:stä löytyy lapsillekin kovasti mieleen oleva Social Tree, eli sosiaalinen puu. Tähän virtuaalinäyttöiseen puuhun voi jakaa omia kuvia sekä videoita. Sosiaalisen puusta tekee peli, jota pelataan muiden paikalla olevien matkustajien kanssa. Pelin taktisia tai teknisiä tietoja en osaa jakaa kanssanne, sillä se ei täysin meille auennut 😀
 
DSC01743
 
Jos vierailusi kentällä on pitkä, niin silloin sinulla on mahdollisuus keretä vielä ottamaan viimeiset auringonsäteet ihollesi Changin Aerotel hotellin uima-altaalla. Altaalle pääsee reilun kymmenen euron hinnalla. Samaan hintaanhan me otimme Ambassadorissa pelkän suihkun, joten jos aikaa on niin suosittelen valitsemaan Aerotelin kattouima-altaan.
 

8c0fb7_a1f98906dbb348248524627567e73fa9~mv2Kuva: www.changiairport.com

 
Eihän mikään lentokenttä kokemus olisi mitään ilman liukumäkilaskua? Eihän!? Ostaessasi lentokentällä jotain kymmenen dollarin arvosta, pääset kuittia vastaan laskemaan tämän liukumäen! Meidän kuitit hukkuivat jo ennen kuin liukumäelle edes pääsimme 😀
Lapsille löytyy myös oma Kids World leikkikenttä, josta perheen pienimmille löytyy aktiviteettia mm. legojen ja barbien parista. Leikkialue löytyy terminaali 1:stä.
 
Lentokentältä on myös mahdollisuus päästä noin kahden ja puolen tunnin mittaiselle pika kierrokselle Singaporen sykkeeseen. Jos siis vaihtoaikasi Changilla on vähintään viisi tuntia, on sinulla ainutlaatuinen kokemus tutustua Singaporeen ilmaiseksi!
 
DSC01645
 
c18
 
c1
 

Onko kenttä mielestäsi täysin ansainnut parhaan lentokentän tittelin? Entä lähtisitkö itse kentälle viettämään aikaa?
Meidän mielestä se on!

 
DSC01704
 

Singaporeen liittyvät blogi jutut:
Yö Marina Bay Sandsissa
Singapore Gin Sling cocktail The Raffles hotellissa
Singaporen Universal Studiot
Ensikosketus Chinatowniin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *