Malesia

Oliko Malediivimainen Avanin lomakylä onnistunut pakopaikka Kuala Lumpurin vilskeestä?

Kuala Lumpurin vilskeestä noin tunnin ajomatkan päästä löytyvä Avani Sepang Goldcoast resort, on kelpo pakopaikka hieman rauhaisampaa lomaa etsivälle. Bagang Lalangin alueella sijaitseva, jo parhaimmat päivänsä nähnyt viiden tähden resortti muistuttaa rakennustyyliltään erehdyttävästi pientä Malediiviläistä lomakylää. Erona Malediiveihin on kuitenkin se, että trooppisen turkooseja vesiä on täältä turha etsiä. Kauniissa palmumaisessa muodostelmassa olevat lomamökit on rakennettu vedenpäälle noin 500 metrin päähän rannasta. Rajut vuorovesien vaihtelut paljastavat merenpohjan mökkien alta päivittäin ja merivesi on tasaisen ruskeaa kokoajan. Antiparatiisimaisesta fiiliksestä huolimatta, lomakylä onnistui pitämään meidät tyytyväisinä neljän yön verran.
 


avani15 (1 of 1)
Avanista löytyy 315 polynesialaiseen tyyliin rakennettua bungalowia.
Tunnelma perhebungaloweissa oli silti yksityinen.

 
Avani Sepang goldcoast
 

avani (1 of 1)Huoneet olivat todella siistit, mutta pienet yksityiskohdat paljastivat resortin olevan “iäkäs”.

 
avani1 (1 of 1)
 

Avani Sepang goldcoastMeidän perhebungalowissa oli kaksi makuuhuonetta, joista toisessa parisänky ja toisessa
kaksi erillistä sänkyä. Huoneista löytyi myös kaksi kylpyhuonetta, kaksi terassia sekä oleskelutila.
Onneksi valitsimme kahden makuuhuoneen perhehuoneen kahden erillisen normaalin huoneen sijasta.
Normaalit huoneet olivat kahdessa kerroksessa olevia  huoneita.

 
Mitä resortissa oli hyvää? Entä huonoa?
Avanin alueelle saa käyttöönsä vapaasti polkupyöriä, joilla kulkea respan, ravintoloiden ja huoneiden väliä. Ainut miinus puoli näissä pyörissä oli se, että niitä ei huolleta tarpeeksi. Lähes jokaisen pyörän satula oli jumissa, kenossa, vinossa tai irti. Polkimet puolestaan olivat vinksallaan tai muuten vain rikki. Viikonloppuisin pyörät taas saattoivat hävitä “pyörärosvojen” käyttöön oman mökin edustalta, johon sen oli itselleen aamua varten parkkeerannut. Löytäjä saa pitää ajatusmallia sovellettiin varsinkin ruuhkaisina viikonloppuina ja meininki muistutti välillä villin lännen kahakoita.
 
avani_ (1)
 
Perheitä, vanhuksia sekä liikuntarajoitteisia on liikkumisen osalta Avanissa ajateltu. Golfkärryt kuljettavat asiakkaita respan ja mökkien välillä non-stoppina. Perheille on myös käytössä perhekärryjä sun muita tandem-pyöriä. Näitä pidettiin lukossa, joten niiden kuntotarkastuksesta tuskin olisi tullut moitteita.
 
avani10 (1 of 1)
 
Hintaan kuuluva aamiainen oli todella runsas ja länsimaalaiseen makuun löytyi kaikkea mitä normaalistikin odottaisi hotellin aamiaisella kuuluvan. Aasialaiseen tapaan myös riisi, nuudeli ja kanasopat olivat edustettuina omissa nurkissaan.
Resortilla on kuusi omaa ravintolaa ripoteltuna alueelle. Ruokaileminen Avanin ravintoloissa oli melko hintavaa verrattuna maan yleiseen hintatasoon. Läheisessä paikallisessa katukeittiössä sai mahansa muutamalla eurolla täyteen, kun taas ravintola hinnat olivat 15€:n luokkaa.
Avanin läheisyydestä löytyy kymmenkunta erilaista paikallista ravintolaa.
 
aamiainen
 

Avani Sepang goldcoastPaikallisessa lemppari ravintolassa.

 
Avani Sepang goldcoast
 
Äärettömän vaikutelman antava uima-allas oli ihana lisä ja kuvissa todella houkuttelevan näköinen. Todellisuudessa, allas oli kuitenkin melko likainen ja vesi sameaa. Normaalisti altaan puhtaus tai ulkonäkö on se viimeisein asia mistä jaksan edes vaivautua valittamaan, mutta meriveden ollessa yksi suuri mutalammikko, olisi ollut todella mahtavaa päästä pulahtamaan edes puhtaaseen uima-altaaseen.
 
avani2
 
Avanin yksi ihanimmista puolista oli se, että siellä elämä tuntui pysähtyneen kokonaan. Elo resortilla oli kiireetöntä ja ruokapaikan valitseminen taisi olla näinä muutamina päivinä ainoa ajattelemisen arvoinen asia. Avani järjestää asiakkailleen maksutonta sekä maksullista ohjelmaa päivittäin. Viikkokalenterista löytyi aktiviteettejä leijojen lennättämisestä aamu joogaan. Me intouduimme osallistumaan yhtenä iltapäivänä pyyhe-eläimien taittelukurssille.
 

avani12 (1 of 1)Tärkeitä taitoja opettelemassa! 😀

 

avani11 (1 of 1)Hotellin henkilökunnan taidonnäyte.

 
avani7 (1 of 1)
 

avani17 (1 of 1)Rannalla järjestetään joka ilta tulishow.

 
Koska Malesian valtauskonto on Islam, on alkoholia myyviä kauppojakin vähemmän. Resortin välittömästä läheisyydestä ei löydy kaljakauppoja, joten tällaiset ostokset kannattaa tehdä jo kentällä tai hurauttaa Grabilla kauppaan. Resortti kieltää kyltein alkoholijuomien tuomisen ulkopuolelta ja ravintoloissa alkoholijuomien hinnat ovat tietenkin melko korkeat. Ihan testi mielessä kuitenkin kävimme heittämässä yhden kaljakauppa reissun ja selvisimme reput kilisten sekä ehjin nahoin, tuimasti tuijottelevan vartijan ohitse takaisin bungalowiimme.
 
Avani Sepang goldcoast
 
Avani on todella suosittu paikallisten sekä Singaporelaisten lomapaikkana. Tämä kannattaa huomioida viikonloppuvarauksia tehdessä, varsinkin paikallisten juhlapyhinä. Neljästä päivästä kaksi sattui viikonlopulle, jolloin villin lännen kyynärpää edellä selviytymistaktiikka oli ainoa keino saada aamupalaa.
 
Avani Sepang goldcoast
 
avani5 (1 of 1)
 
Resortilta saa muutaman kerran päivässä ilmaisen shuttlebussi kyydin Kuala Lumpurin keskustaan ja takaisin. Taksi ja Grab kyydit ovat Malesiassa halpoja ja noin 80 kilometrin matka Kuala Lumpuriin maksoi 120rm eli 25€. Lentokentältä Avanille (40km) kyydin hinnaksi tuli 75rm (16€).
 

kualalumpur (5) Lentokentällä kannattaa suunnata suoraan alemman kerroksen taksi-luukulle tai tilata Grab.

 
Hintansa puolesta Avani ei ollut mikään budjettiratkaisu eikä halpamatkalaisen unelmakohde. Kuitenkaan sen hinta ei yöpyjää vielä konkurssiin vie, varsinkin jos haluaa majoittautua kaveriporukalla taikka matkustaa perheen kanssa. Kaiken maailman verojen jälkeen yö hinnaksi kahden makuuhuoneen Villalle tuli noin 170€ (42,5€/hlö). Perhebungalow mahdollistaa rennon ajanvieton huoneessa matkaseurueen kanssa, ilman että seinät kaatuisivat päälle muutaman kymmenen neliön huoneessa.
Lisää huoneista Avanin sivuilta.
 
avani_ (4)
 
Avani Sepang goldcoast
 
Avani Sepang goldcoast
 
Summa summarum, meidän neljän yön vierailu Avanissa oli leppoisaa aikaa. Avani sopii helppoa lomakylämäistä lomaa etsiville perheille tai vaikkapa pariskunnille. Kaveriporukalla Avanissa viihtyi myöskin hyvin ja oli oikein passeli meidän porukalle muutamaksi yöksi. Viikko olisi ollut jo liikaa.
Paikka on pientä fiksausta vailla, jos se meinaa pitää lupauksensa ja olla viiden tähden resortti.
 
avani1
 
Jos sinulla meni täysin ohitse syy miksi tällä Indonesian lomalla olimmekin yhtäkkiä tällaisessa Malesian Malediivimaisessa lomakylässä, niin lukaise tämä postaus.
 
avani9 (1 of 1)
 

Luitko vinkkini Kuala Lumpuriin?
Vuorokausi Kuala Lumpurissa – Meidän suosikit

 
Avani Sepang goldcoast

8 Comments

 • Eeva / Eevagamunda-blogi

  Tämä kuullostaa (mainitsemistasi miinuksista huolimatta) tosi huikeelta parin päivän paikalta! Upea tuo bungalow-kylän muoto, tollaisesta olen aina haaveillut. Ihana rauha ja ajan pysähtyminen huokuu näistä kuvista. Toisinaan mulla on kova kaipuu suurkaupunkeihin tai seikkailemaan, toisinaan matkaunelmat täyttyvät juuri tällaisista rennoista paikoista, joissa aika tuntuu pysyhtyvän. Nyt on sellainen päivä, että kaipaisin vain palmun alle tai bungalow-resorttiin köllöttämään 🙂

 • Sateenmuru

  Oooh, voi ei, olisi pitänyt jättää teksti lukematta ja ihailla vain kuvia! Lueskelin ja lueskelin ja sitten tuli allaskuva vastaan ja ajattelin, että no ainakin tuossa altaassa on kelvannut lillua… : O Noi veden päällä sijaitseva bungalowit näyttää kyllä hehkeiltä, mutta tietysti jos on odotukset viidessä tähdessä, niin pistää aina enemmän silmään jos jotkin kohdat on vähän rempsallaan.

 • Anna / Muuttolintu.com

  Kuulostaa ihan passelilta pakopaikalta Kuala Lumpurin vilskeestä. Tämä olis kelvannut viime vuonna vaikka viikonloppureissukohteeksi, kun majailtiin KL:ssa. Ihanaa, kun nuo bungalowt on palmun muodossa, ihan unelma!

 • Terhi

  Minä pidin kyllä kovasti tuosta bungalowista, oltiin siellä muutama päivä jokin vuosi sitten. Miinusta tuli siitä, ettei meressä voinut uida eikä se allaskaan maailman puhtain ollut. Noita ruokapaikkoja on varmaankin tullut lisää koska minä en muista että ravintoloita olisi ollut noin montaa. Hotellissa oli kauppa, mutta sieltä ei sasnut mitään ruokatavaroita ja läheisen kylän kauppakin oli aika suppea valikoimiltaan.

  • Sandra

   Se uima-allas ja meri oli meidänkin mielestä iso miinus. :/ Kyllä siellä neljä yötä mukavasti viihtyi, mutta en olisi pitkään jaksanut rikkinäisillä pyörillä ympyrää poljeskella. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *