Saksa

Neuschwansteinin kuvankaunis linna

Neuschwanstein
Yksi Euroopan suosituimmista ja kuvatuimmista linnoista on Neuschwansteinin linna, jonka rakentaminen Ludwig II:lle alkoi vuonna 1868.
Kuningas Ludwig II rakensi linnan alun perin yksityiseksi asunnokseen, mutta menehdyttyään kuitenkin jo vuonna 1886, hän ehti asua siellä vain hetken. Linna oli lopullisesti valmis vasta vuonna 1892 ja tänäkin päivänä tehtiin vielä ehostusta linnan julkisivulle.
Kuningas kuoli melko epäilyttävissä olosuhteissa Starnbergin järvellä psyakitrinsa kanssa, joka oli juuri diagnosoinut kuninkaan mielenvikaiseksi. Seitsemän viikkoa Kuninkaan kuoleman jälkeen linna avattiin jo yleisölle tutkittavaksi ja ihasteltavaksi.

 
linna5 (1 of 1)
 
Linna houkuttelee yli 1,4 miljoonaa vierailijaa vuosittain eikä suotta, linnan sijainti jylhien vuorten edessä lumoaa vierailijat välittömästi. Linna on selvästi ollut inspiraation lähteenä useille Disneyn tarinoissakin nähtäville linnoille, sillä esimerkiksi Prinsessa Ruususen linna muistuttaa kovasti Neuschwansteinia.
Meidän vierailun aikana sattui todella sumuinen päivä, joka tietenkin toi maisemaan säväyksen maagisuutta auringon pilkahtaessa välillä sankan pilvimassan läpi.
 

Untitled-1Vierailu linnalle oli suunniteltu ensimmäiselle päivälle, sillä Münchenin lentokentältä sinne ajoi vain muutaman tunnin.

 

neusch6 (1 of 1)Linna näytti myös alhaalta Hohenschwangaun kylältä katsottuna upealta!

 
Alun perin tarkoituksenamme oli tosiaan vierailla linnan sisällä sekä tietenkin etsiä hyviä kuvauspaikkoja dronella lentämistä varten.
Lippuja ostettaessa meille kuitenkin kerrottiin seuraavan opastetun kierroksen alkavan vasta muutaman tunnin päästä ja että linnaan ei ilman kyseistä kierrosta pääsisi vierailemaan. Tämä tieto oli meille tietenkin takaisku, koska tavoitteenamme oli muutaman tunnin kuluttua olla jo tien päällä ajelemassa kohti Sveitsin rajaa. Pitkin hampain skippasimme mahdollisuuden nähdä linna sisältä ja lähdimme ihastelemaan linnaa ulkopuolelta.
 
neusch3 (1 of 1)
 
Linnalle pääsi kävellen tai hevosvaunuilla. Kävellen linnalle kuljettiin autotietä pitkin ja aikaa siihen olisi kulunut 15-30 minuuttia, joten 5€:n hevoskyyti vei helposti voiton!
 
neusch2 (1 of 1)
 
Ylhäällä maisemat olivat todella maagiset enkä yhtään ihmettele miksi Kuningas halusi palatsinsa juuri tälle kukkulalle.
 
neusch1 (1 of 1)
 
neusch7 (1 of 1)
 
neusch (1 of 1)
 
Jos yhtään olisin etukäteen kotona jo tutkinut mahdollisia dronetus spotteja, niin olisimme lähteneet rohkeammin tätä yksityistä tietä pitkin jatkamaan eteenpäin. Tie olisi nimittäin vienyt yksityiskylteistään huolimatta kävelyreitille vuorille sekä näköalapisteelle.

linnanen (4)Kaukaisesta etäisyydestä huolimatta linna oli hyvin kuvauksellinen ja sain muutamat kuvat napsittua. Toki näin jälkikäteen
harmittaa, ettei lähdetty etsimään kuvaus paikkaa lähempää.

 

linna6 (1 of 1)Marienbrücken silta on talviaikaan suljettu huonon sään takia. Lisätietoja sillan aukiolosta löytää tästä.

 
neusch4 (1 of 1)
 
os vierailette linnalla, niin suosittelen käyttämään tutustumiseen aikaa, jotta kerkeätte varmasti käymään opastetun kierroksen. Vierailun hinta on 13€ ja sisältää oppaan.
 
 
 
Lisää infoa linnasta: Neuschwansteinin linna
 

neusch5 (1 of 1)Juuri ennen Itävallan rajan ylittämistä <3

 

Lue myös muut Alppi jutut:
Road to Alps – Viisi päivää & 1264km
Henkeäsalpaavat Alpit & uskomaton Maloja Pass
Pohjois-Italian maisemareitillä kohti Bolzanoa
Keväinen Como järvi ja tie vesiputouksille
Talvinen Lago di Braies
Hallstattin lumoava kylä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *