Turkki

Munkkien laakso Paşabağ & Uçhisarin linnan kaunis näkymä

Kappadokia on täynnä mitä uskomattomampia laaksoja, luolakaupunkeja sekä kyliä. Se on geologisesti erittäin poikkeavaa seutua eikä mistään löydy vastaavanlaista uniikkia maisemaa. Alueella on kolme suurta ja useita pieniä tulivuoria, jotka ovat sylkeneet ilmoille miljoonien vuosien aikana valtavat määrät tuhkaa ja kun tuhka on pudonnut maahan, se on puristunut vähitellen tiiviiksi kivimassaksi, tuffiksi. Tuffia on helppo louhia, mutta joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa, siitä tulee kovaa kuin sementti. Kappadokian alue on karua, joten kotien rakentaminen puusta on ollut aikoinaan mahdotonta. Ihmiset huomasivat voivansa louhia kotinsa kiven sisään, jonka seurauksena koko Kappadokian alue onkin täynnä luolataloja sekä maanalaisia kaupunkeja.
 

Pasapag ja Uchisar

 
Pasapag ja Uchisar
 
Paşabağ, Pasabagi tai Pasabag eli Munkkien laakso on yksi suosituimmista ulkoilmamuseoista Kappadokiassa. Se sijaitsee noin viiden minuutin ajomatkan päässä Göremestä eikä alueelle ole sisäänpääsymaksua.
Pasabagiin saapuu päivittäin paikallisia nuoria ja turisteja viettämään kaunista päivää sekä seikkailemaan luolastossa. Uskomattoman hyvin säilyneet vanhat kirkot sekä tallit saavat jokaisen vierailijan hetkeksi matkustamaan ajassa taaksepäin. Osittain säilyneet kappelit sekä kirkot ovat enään vain muisto kristityistä, jotka kerran asuttivat aluetta.
 
k7 (1 of 1)
 
Pasapag ja Uchisar
 
kappadokiaelina3 (1 of 1)
 
Pasapagissa pääset ihastelemaan kirkkojen lisäksi myös sienimäisiä kivimuodostelmia. Keijukaisten savupiipuiksikin kutsuttuja kivimuodostelmia on laajalti Kappadokian alueella. Göremen keskustassa ja muissa alueen laaksoissa ei vastaavaan näkyyn tälläisellä mittakaavalla kuitenkaan törmää, joten suosittelen suuntaamaan Pasapagiin niitä ihastelemaan. Alueella ei ole kiellettyjä tai suljettuja polkuja, joten jokainen saa tutkia muodostelmia aivan vapaasti.
 
Pasapag ja Uchisar
 

pallojapasapgissHieman pallo illuusiota

 
Pasapag ja Uchisar
 
k8 (1 of 1)
 

pasapagi (1 of 1)Chase your dreams!

 
Uçhisarin linna
Uçhisarin linna sijaitsee muutaman kilometrin päässä Göremestä Uçhisarin kaupungissa.
Linna tarjoaa uskomattoman panoraama maiseman koko Kappadokian alueelle sekä muutamalla tulivuorelle.
 
Pasapag ja Uchisar
 

k14 (1 of 1)Linnan neitoa kuvaamassa

 
Pasapag ja Uchisar
 
Pasapag ja Uchisar
 
Pääsymaksu linnalle on muutaman euron verran.
https://www.goreme.com/uchisar.php
 
Pasapag ja Uchisar
 
k16 (1 of 1)
 
Uçhisarin kaupunki on linnan juurella ja sieltäkin löytyy monenlaista majoitusta. Useimmat hotellit on rakennettu niin, että niistä avautuvat mielettömät maisemat alas Göremen kaupunkiin.
Yövyimme viime kerralla Uçhisarissa viiden tähden Museum Hotellissa ja se oli yksi unohtumattomimmista hotellikokemuksista ikinä!
Tästä uniikista kokemuksesta pääset lukemaan Tästä.
 
18
 
3
 
Jos sinulla on siis Kappadokiassa useampi yö aikaa, niin suosittelen vähintäänkin vierailemaan Uçhisarissa ja mahdollisuuksien mukaan jopa yöpymään siellä.
 
k17 (1 of 1)
 

Pasapag ja UchisarUçhisarista pääsee myös kävelemään muutaman kilometrin matkan Göremeen Pigeon Valleyn kautta! 

 
Pasapag ja Uchisar
 
Luitko jo nämä Kappadokiasta:
Up we go again! Royal Balloonin kanssa Kappadokian yllä
Luolakaupunki Göremen kupeessa
Kun Kappadokia vei sydämen
Unelmien Kappadokia
Kappadokian uniikein hotellikokemus – Museum Hotel
Kappadokia – Kuumailmapallolennolla Royal Balloonin kanssa
 
Ystäväni Elina oli myös mukanani Kappadokiassa kuvaamassa Youtube kanavalleen jaksoa.
Rakkauden Kappadokia jakson voit katsoa tästä. (minäkin siellä vilahdan)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *