Montenegro

Montenegro – 5 syytä matkustaa upeaan Montenegroon

Montenegro on heittämällä yksi upeimmista maista, joissa olen ikinä käynyt. Henkeäsalpaavat vuoristomaisemat, kaunis rannikko sekä ihastuttavat pienet kaupungit, löytyvät kaikki Montenegrosta ja hurmaavat varmasti jokaisen matkaajan. Tämä piskuinen valtio kätkee rajojensa sisälle vielä todella koskemattomia luontokohteita, mutta myös paljon historiallisia vanhojakaupunkeja.
Mitä “vanhemmaksi” tulen, sitä enemmän alan arvostamaan matkakohteissa muitakin seikkoja, kuin vain uinti kelpoisia rantoja. Enään en saakaan tyydytystä pelkästä löhölomasta rannalla, vaan olen jo alkanut vaatimaan kohdemaaltani jotain pientä, vatsanpohjasta kutkuttavaa seikkailua.
Montenegro tulisikin löytyä jokaisen haavelistalta ja mielestäni tämä on heittämällä Balkanin upein kohde. Jos et vielä vakuuttunut näistä minun ylistyssanoista, niin vilkaise nämä viisi listaamaani kohdetta.
 
Montenegro
 
1. Kotorinlahti
Kotorinlahden kuvankaunis poukama, on pikkuhiljaa vakiinnuttamassa paikkaansa suomalaisten matkakohdelistalla ja yhä useamman kesälomakohteista se tänäkin kesänä löytyy. Kotorinlahden yksi suosion syy on sen kauneus. Vanhankaupungin viehättävät pienet kujat kutsuvat ohikulkijan astumaan syvemmälle kaupungin uumeniin sekä seikkailemaan tiensä vanhoille linnoituksille.
Kotoriin on helppo tehdä päiväretkiä muualta Montenegrosta tai sitten hypätä vaikkapa Dubrovnikista bussin kyytiin ja hurauttaa rajan yli.
 
Kotoisa ja ihastuttava Kotorinlahti
Päiväretkeilyä kuvankauniissa Kotorissa
 
Montenegro
 
Kotor (5)
 
Montenegro
 
Kotor (6)
 
Kotor (3)
 
Morinj, Kotorinlahden upeimmat maisemat.
Kotorinlahtea kannattaa kierrellä ja majoittua esimerkiksi myös pienemmissä kylissä. Meidän ensimmäisen vuoden reissulla kohteeksi valikoitui Morinjin pieni kylä. Kylä valikoitui puhtaasti upean majoituksen vuoksi, josta avautui mielettömät maisemat Kotorinlahdelle.
 
Lue Morinjin upeista maisemista:
Lavender Bay, Kotorinlahden helmi
 
Morinj (4)
 
Morinj (3)
 
Morinj (1)
 
Morinj
 
Tee myös päiväretki ihastuttavaan Perastin kylään sekä sen edustalta löytyvään Lady of the rocksiin. Päiväretkiä voi tehdä esimerkiksi Kotorista pienillä pikaveneillä muutaman kympin hintaan.
 
Montenegro
 
Perast (2)
 
Perast (1)
 
Ladyoftherocks (1)
 
Ladyoftherocks (3)
 
Montenegro
 
2. Durmitorin Kansallispuisto
Jos Montenegrossa kyllästyt kesän paahtavaan kuumuuteen, niin on sinun suunnattava hieman pohjoisempaan vilvoittelemaan. Durmitorin Kansallispuistossa pääset näkemään lumihuippuisia vuoria sekä pelaamaan vaikkapa lumisotaa 1800 metrin korkeuteen. Mutkainen vuoristotie vie sinut läpi upean Durmitorin vuoriston, eikä maisemien ihastelusta vain tule loppua. Yhdistä samalle reissulle myös ajelu upean Tara kanjonin ympäristöön sekä pienempiin vuoristokyliin.
 
Lue lisää meidän roadtripistä Durmitorin Kansallispuistoon: Durmitorin upea Kansallispuisto
 
Montenegro
 
Durmitor (5)
 
Montenegro
 
Montenegro
 
Durmitor (1)
 
Montenegro
 
3. Lovćenin Kansallispuisto
Lovćenin Kansallispuisto on oiva päiväretki kohde Kotorista tai Budvasta. Kansallispuisto sijaitsee Kotorinlahdelta katsottuna vain noin tunnin ajomatkan päässä ja matkaan voi yhdistää maisemareitti ajelun serpentiinitietä pitkin. Lovćenin Kansallispuiston korkeimmat huiput ovat Štirovnik ja Jezerski, joista Štirovnik kohoaa jopa 1750 metrin korkeuteen.
 
Lue lisää Lovćenista: Serpentiinitietä pitkin Lovcenin Kansallispuistoon
 
Lovcen (2)
 
Lovcen (3)
 
Montenegro
 
4. Budva
Budva on yksi Adrianmeren rannikon vanhimpia kaupunkeja ja iältään noin 2500 vuotta vanha. Ennen keskiaikaa kaupunki kuului niin Kreikan, kuin Roomankin valtakuntiin, jonka jälkeen sitä on miehitetty monien eri maiden toimesta. Budvan Rivieraksikin kutsuttu Budva, on siis historiallisessa mielessä kokenut melkoisia myllerryksiä ja ehkäpä vanhassa kaupungissa käyskennellessä tämän kaiken voi aistiakin. Kuitenkin, sen suosio on jo melkoisesti kasvanut, eikä vierailua vanhaankaupunkiin kannata ajoittaa ainakaan keskipäivän tienoille. Silloin kaupungin kauniit kujat täyttyvät turistiryhmistä oppaineen sekä huomio lippuineen. Budvan rannikko on kuitenkin tyrmäävän kaunis, joten siellä kannattaa ainakin päiväretken verran käydä. Budvasta löydät myös useita ostoskeskuksia ja putiikkeja.
 
Lue lisää: Budva – Kaunis plaza Mogren sekä turistien täyttämä vanhakaupunki
 
Montenegro
 
Montenegro
 
Budva (6)
 
Montenegro
 
Kautta aikain luksussaarena tunnettu Sveti Stefan, houkuttelee edelleen uteliaita matkailijoita. Tosin ei varmastikkaan niinkään yöpymään, sillä yhdestä yöstä tuolla kauniilla saarella joutuu pulittamaan kesäkautena pitkälti yli tonnin verran. Ihastele siis hieman kauempaa kaunista Sveti Stefanin yksityistä saarta ja nauti rannikon tarjoamista kauniista maisemista.
 
Svetistefan
 
5. Skadar järvi
“Vehreänä näyttäytyvät vuoret käärmemäisesti kiemurtelevan joen keskellä olivat maaginen näky. Tällaisia maisemia harvoin pääsee ihastelemaan tällaisessa mittakaavassa ja näin rauhassa. Tien varrella nökötti vanha hylätyksi jäänyt hotelli, joten ehkäpä tämäkin alue on joskus muinoin viettänyt kulta-aikaansa. Tällä hetkellä se kuitenkin oli jopa hämmästyttävän hiljainen.” Meidän ensikosketus Skadar järvelle tapahtui Meteriziztä päin, josta järvi alkaa joen muodossa. Skadar järvestä kaksi-kolmas osaa kuuluu Montenegrolle ja loput Albanialle.
 
Lue lisää: Vaikuttava Skadar järvi
 
Skadar (4)
 
Skadar (3)
 
Skadar (2)
 
Kuten tarinoistani saatoit huomata, ei Montenegrossa välttämättä tarvitse vuokrata edes omaa autoa. Toki tutustuminen maahan on omalla autolla helpompaa, mutta pienellä porukalla oman kuskin sekä auton vuokraaminenkaan ei tule kalliiksi. Bussit kulkevat maan sisällä hyvin ja naapurimaista maahan saapuminen bussilla käy todella helposti. Itselläni tästä on kokemusta väleillä Makedonian Skopje – Kotor, Kroatian Dubrovnik – Kotor sekä Kotor – Bosnia Hertsegovinan Mostar.
 
Montenegro
 
Budva (8)
 

Mikä on sinun lempikohteesi Montenegrossa?

3 Comments

 • Jossus Travelpics

  Olen sama mieltä, Montenegro on Balkanin paras kohde.
  Minun lempikohde Montenegrossa oli Herceq Novi, viehättävä kaupunki joka sijaitsee Kotorinlahden rannalla. Kansallispuistot jäi näkemättä,

  • Sandra

   Herceq Novissa en ikinä ole vieraillut, bussilla vain ohi huristellut. 😀 Monta ihanaa kylää on sieltäkin tutkimatta!

 • Tiina Johanna / Kookospalmun alla

  Ihania kuvia Montenegrosta! 🙂 Itse haen myös reissuilta nykyään paljon enemmän kuin vain uimarantaa ja makoilua, joten omat haavekohteetkin ovat muokkaantuneet sen mukaan. Montenegro ehdottomasti löytyy bucket listiltä joten tämä postaus tuli hyvään saumaan. Onkohan nuo luonnonpuistot vain omalla autolla ajettavissa vai pääseekö julkisilla tai muilla tavoilla tutustumaan puistoihin ollenkaan?

  Tiina
  http://www.kookospalmunalla.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *