Suomi

Miun Mikkeli <3

Hyvää huomenta, päivää ja iltaa Mikkelistä!
Tänä kesänä rakas kotikaupunkini Mikkeli isännöi valtakunnallisia Asuntomessuja ja on tietenkin noussut hetkeksi koko Suomen tietoisuuteen muullakin, kuin hassulla miljoonia maksaneella liikenneympyrä patsaalla.
Tarkkasilmäiset ovat viimeisein vuoden aikana voineet huomata siellä sun täällä pientä kaupungin laitojen ehostusta, kun jokainen Pursialankadun katukivi on huolella aseteltu tulevia Messukävijöitä varten.
Bloggaajana yhtäkkiä huomaankin asuvani yhdessä Suomen puhutuimmassa kaupungissa, joten eiköhän minullakin vinkki jos toinenkin meidän kotoisaan kaupunkiin matkaavalle ole antaa.
 
Mikkeli
 

Syö


1. Eepin Grilli
Mikkelin visiittiähän ei nykyään enään lasketa visiitiksi, jos et Eepin Grillillä ole käynyt syömässä!
Tällä miehellä oli visio.. Visio paremmasta grilliruuasta, sellaisesta jota Mikkelin tori ei ollut ikinä nähnyt. Pohojanmaalaisella twistillä burgereita tekevä Eepi haikaili kotikontujensa mahtavia grilliruokia ja huomasi pian ettei ollut ainut. Hän vei jokaiselta Mikkeliläiseltä jalat alta ja on vuoden verran saanut meidät uskollisena palaamaan uudestaan ja uudestaan Eepin Grillille!
Mene. Syö. Koe. Näe itse.
 
20228890_10159191537530422_2799178708887763181_n
 
Mikkeli
 
Vuorikatu 3
https://www.eepingrilli.com
IG: @eepingrilli
 
2. Kumari – Nepalilainen ravintola
Kun astut Kumariin sisään voit samantien heittää huolesi ja murheesi nurkkaan, sillä sinua tervehtii jo ovella yksi maailman onnellisimman näköisistä ihmisistä, Ravintolapäällikkö Bishnu. Kumari kokemuksena on vertaansa vailla, sillä ruoka, juomat ja palvelu on täydellistä alusta loppuun asti. Nepalilainen musiikki taustalla ja salin valtaava mausteisen ruuan tuoksu on huumaava yhdistelmä. Tässä ravintolassa pääset todellakin makumatkalle Nepaliin!
 
DSC06767
 
Mikonkatu 8, Mikkeli
https://www.kumari.fi/
IG: @ravintolakumari
 
3. Kahvila Nanda
” Kahvila Nanda on suloinen sekamelska – ihanaa syötävää, lämmintä tunnelmaa, kierrätystä, kieliä ja kulttuuria! ” – Nanda
Kahvila Nanda on juurruttanut paikkansa vanhaan Pulkkisenkulmaan Mikkelin keskustassa ja on vuosien varrella laajentunut ja laajentanut valikoimaansa. Tällä hetkellä Nanda tarjoilee maittavaa lounasruokaa, leivoksia, pieniä suolaisia sekä smoothieita. Marika ja Alberto toivat meille Mikkeliläisille raikkaan tuulahduksen eurooppalaista kahvilatunnelmaa, joka on varmasti tullut jäädäkseen! Asuntomessujen ajan Nandan seiniltä voit bongata Niina Valkosen maalauksia.
 

Mikkeli

nandaKuva: @kahvilananda
 
Savilahdenkatu 12, Mikkeli
http://kahvilananda.fi/
IG: @kahvilananda
 
4. Asemaravintola Vaiha
Asemaravintola on uusimpia ravintola tulokkaita Mikkelissä ja mielestäni oikein tervetullut semmoinen! Herkullisia lounaita tarjoileva asemaravintola hurmaa ruokailijat runsailla buffee pöydillä! Piristävä uusi ravintola on juuri sitä mitä juna-asema kaipasi ja mitä tietenkin Mikkeliläiset kaipasivat! Lauantaisin ja sunnuntaisin asemalla voi myös nauttia brunssista!
 
vaiha (1 of 1)
 
vaiha2 (1 of 1)
 
Mikkelin rautatieasema, Mannerheimintie 1, Mikkeli
http://vaiha.fi
IG: @asemaravintolavaiha
 
5. Naisvuoren kahvila & näkötorni
”Mitä Mikkelissä on?” kysymykseen kuulee aika usein monen vastaavan Naisvuoren ja Naisvuoren vohvelit! Nämä suussa sulavat herkut ovat monen Mikkeliläisen kesän yksi kohokohdista, eikä suotta! Onhan se mukava palkita itsensä herkuilla torniin kipuamisen jälkeen, onhan sen jo sitten ansainnut 😉
 
naiski2 (1 of 1)
 
Mikkeli
 
Mikonkatu 23, Mikkeli
https://www.facebook.com/naisvuorenkahvila/
 
6. Tertin kartano
Pylkkäsen perheen perheyrityksenä jo vuodesta 1978 toiminut Tertin kartano on Mikkelin parhaimmistoa. Uniikki miljöö, lähiruoista koostuvat Menut, herkkupuodit sekä suloiset hotellihuoneet hurmaavat jokaisen kävijän samantien. Voit kokea aitoa kartano tunnelmaa niin pihapiirissä kuin sisälläkin. Varsinkin kesäisinä päivinä on ihana istahtaa puutarhan pöytiin unohtamaan kiireensä ja nauttimaan upeista tiluksista ruusukahvi kupposen kanssa.
Jokainen tila Tertissä on huolellisesti aseteltu ihastuttamaan kävijöitään. Olipa kyseessä kesä, talvi, joulu tai äitienpäivä, on Tertissä aina pöytä katettu!
 
Mikkeli
 
tertti3 (1 of 1)
 
Mikkeli
 
Jos haluat tutustua lisää Terttiin bloggaajan silmin, niin With full hearts blogista pääset kurkistamaan jouluiseen pitopöytään, herkkupuotiin sekä majoitukseen tarkemmin.
 
Tertti, 50350 Mikkeli
http://www.tertinkartano.fi/
IG: @tertti
 

Puuhastelua

1. Pakohuone Mikkeli
Huonepakopeli on uuden sukupolven tapa löytää jännitystä arkeen! Mikkelistä löydät kolme erilaista pakohuonetta aivan Kauppakeskus Stellan alakerroksesta. Itsensä pois löytäminen on kaikille sopivaa puuhastelua, joten perheet, polttariporukat tai vaikkapa pariskunnat, ottakaa pakohuone haltuun ja ratkaiskaa tienne ulos!
 
pakohuone (1 of 1)
Kauppakeskus Stellan pohjakerroksessa, Maaherrankatu 13, Mikkeli
https://huonepakopeli.fi/mikkeli
 
2. Xon-puisto
5-tien varrelta löytyvä koko kansan action-puisto tarjoaa adrenaliini nälkäisille aktiviteettejä sylin täydeltä. Puiston laitetarjonnan lisäksi voit vuokrata vesijettejä, mönkijöitä tai vaikkapa värikuulapyssyjä käyttöösi. Mikkeliläisten veljesten pyörittämä puisto toimii Visulahdessa jo kahdeksatta vuotta ja on varmasti monelle perheelle, polttariporukalle sekä tavantallaajalle tuttu paikka! Benji ja katapulttihypyt tarjoavat jokaisen kesäpäivään tarvittavan boostin.
 

20368998_1785437708163324_7640562070674898189_oKuva: https://www.facebook.com/xonpuisto/

 

xonKuva: @xonpuisto

 
Visulahdentie 1, Mikkeli
http://www.xonpuisto.fi/
IG: @xonpuisto
 
3. Visulahti
”Visulahti, Visulahti, siinä on kesäloman tahti…” Mikkeli taisi alunperin nousta maailmankartalle Visulahden ansiosta, joten pakkohan se on tästä miunkin listasta löytyä 😉 Itse vietin lähes koko lapsuuteni kaikki hellepäivät Dinosaurian vilvoittavissa vesissä ja nyt, reilut parikymmentä vuotta myöhemmin, mikään ei tällä saralla ole muuttunut. Edes männä vuosien vahakabinetti- tai makkaraperuna kohut eivät ole pystyneet kaatamaan Visulahtea, joten tänäkin vuonna lapset saavat nauttia Dinosaurian huipuista vesiliukumäistä! Visulahden reissu on yksi Mikkeliin saapuvien perheiden kohokohdista ja itseasiassa vesipuiston juuret ulottuvat 1980 luvulle asti.
 
Mikkeli
Visulahdentie 1, Mikkeli
https://visulahti.fi
 
4. Frisbeegolf
Aktiivista tekemistä etsivälle löytyy Mikkelistä myöskin Frisbeegolf. Frisbeegolfiin hurahtaneille voin vinkata ainakin kaksi rataa päivittäisen työmatkani varrelta. Asuntomessualueenkin lähettyviltä löytyvä Kaihun frisbeegolf rata kiemurtelee kallioisessa maastossa Hiihtomäenlavan takana. Mikkelin ammattikorkeakoulun alueelta löytyy myöskin rata joka kiertää tasaisessa maastossa.
 
http://mifg.fi/
 
5. Urpolan skeittiparkki
Jos perheestä löytyy skuuttaajia eli potkulautailun harrastajia tai skeittaajia, niin silloin voi suunnaksi ottaa Urpolan uuden skeittiparkin. Tänä kesänä betonit pintaansa saanut alue koostuu ’skeittikielessä paremmin ymmärettävistä’ reileistä, kurbeistä, hänkeistä ja poolista. Ne ketkä eivät perheestä näitä slangisanoja hiffanneet, voivat ottaa suunnaksi vaikkapa Urpolan rannan tai lenkkipolut.
 
skedeparkki (1 of 1)
 
Rinnekatu, Urpolan koulun vieressä
 

Koe

1. Rannat
Mikkelihän on ympäröity mitä kauneimmilla järvimaisemilla, joita joka päivä katsova ei aina välttämättä edes muista mainita! Yleisiä uima-rantoja meillä on myöskin paljon ja virkistävä pulahdus Asuntomessuilun tai vaikkapa shoppailun jälkeen tuo helpotusta helteeseen, jos sitä tänä kesänä enään edes on.
 
Mikkeli
 
8c0fb7_afb010b513ae4867ac362d0b788ff20c~mv2_d_3508_1747_s_2
http://www.mikkeli.fi/uimarannat
 
2. Urpolan luontopolku
”Urpolan luontokeskus on virkistävä ja monipuolinen retkikohde lähellä Mikkelin keskustaa. Perheet, lapsiryhmät, turistit, työporukat ja yksittäiset luonnon- ja kulttuurinystävät löytävät luontokeskukselta omat mielenkiinnon kohteensa.”

Urpolan luontopolku on uskomattoman rauhaisa sekä vehreä alue, jota harva osaa edes etsiä näin läheltä keskustaa. Tänne voit tosiaan tulla yksin, kaksin tai perheen kanssa nauttimaan päivästä. Urpolan luontokeskuksessa pääsee vielä elokuun loppuun asti kurkistamaan näyttelyyn, joka esittelee kävijöille eläinten koteja.
 
Mikkeli
 
urpola (1 of 1)
Selännekatu 30, Mikkeli
http://www.urpolanluontokeskus.fi/index.php
 
3. Neitvuori
Neitvuori kohoaa Luonterin järvestä läheltä Anttolaa. Neitvuoren alue houkuttelee paljon retkeilijöitä,veneilijöitä ja jopa Saimaan norppia, tehden siitä todellakin ainutlaatuisen kohteen Mikkelissä. Neitvuorelta löytyy muutamia eri pituisia reittejä, joista ”Hiijen Silimukka” on lyhin.
 
Mikkeli
 
http://www.luontoon.fi/neitvuori-luonteri/kartatjakulkuyhteydet
 

4. #törkeenhyväkesä
Ryhmän tarkoituksena on järjestää 13-29 vuotiaille nuorille hyvä kesä ja paljon miellyttävää ohjelmaa! Tulevista tapahtumista bongasin vielä puisto akro-joogan, sekä Törkeen hyvä futisturnauksen! Pistä Facebookissa ryhmä seurantaan ja koe #törkeenhyväkesä!
 
18221948_983882655080811_6692902739415826552_n
https://www.facebook.com/torkeenhyvakesa/
 
Toivottavasti täältä löytyi juuri sinulle, perheellesi tai vaikkapa naapurillesi kivaa tekemistä ja nähtävää Mikkelin reissulle!
Me täällä Mikkelissä toivotellaan teidät tervetulleiksi 🙂
 
8c0fb7_d0f73cbcdafe4f9da6e1108884c1272b~mv2_d_3469_4270_s_4_2
 
Muutama muu juttu Mikkelistä:
Kohteena Maailma: http://kohteenamaailma.fi/kotimaa/top10-tekemista-mikkelissa/
Matkablogi lähdetään taas: http://www.lahdetaantaas.fi/2017/07/visulahti-lasten-suusta.html
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *