Pulau Weh

Mitkä nähtävyydet kannattaa nähdä Pulau Wehillä? ..ja mitkä ei..

Nähtävyys.. Vapaasti wikipediaa lainatakseni:
“Nähtävyys on kohde, jonka luona matkailijat vierailevat. Nähtävyyden luokse halutaan mennä esimerkiksi sen kulttuurisen arvon, historiallisen merkittävyyden, luonnonmuodostuman tai rakennelman kauneuden tai huvimahdollisuuksien vuoksi. Nähtävyydet ovat turismin kannalta oleellisia, sillä ne vetävät matkailijoita puoleensa, ja nähtävyyksien ympärille on tavallisesti kehittynyt liiketoimintaa.”
 

_Kiteyttääkö tää ilme joidenkin paikkojen nähtävyydet?

 
Tässä tarinassa pureudutaan muutamaan nähtävyyteen ja “nähtävyyteen”, jotka jokaisen turistin kannattaa nähdä tai kannattaa jättää näkemättä Pulau Wehillä 😀
Ja ei! En dissaa missään nimessä mitään näkemäämme.. haluan vain hieman valaista minkälaisista nähtävyyksistä on minkäkin otsikon alla kyse 🙂
 
__
 
Päätettiin Topiaksen, Jonin ja Sarahin kanssa tehdä viikkomme aikana muutamia täsmä iskuja Wehin karttaan painetuille nähtävyyksille ja meillä toimi matkaoppaana reissujen ajan paikallinen Jacob. Jacob silkkaa hyvyyttään vei meitä näkemään erilaisia paikkoja saarella. Toiset olivat onnistuneempia reissuja ja toiset eivät ;D
 
7
 
1. Hot springs
Sanana kuumat lähteet kuulostavat jopa jäätävän eksoottisille paratiisissa ollessa, mutta valitettavasti nyt olen kaksi kertaa todistanut kuumien lähteiden olevan likaisen näköisiä uima-altaita! No mitäpä tässä enempää selittämään, look for yourself!
 
33
 
Luulin tosissani, että menemme katsomaan keskelle viidakkoa jotain törkeen makeeta kivien keskelle muodostunutta lätäkköä, mutta toisin kävi 😀
Jollain mystisellä tavalla nämä altaat on kuitenkin paikallisille todella tärkeitä ja jopa semmoisia, että ne meidätkin sinne halusi viedä niitä katsomaan. Vaikka, 1. Niissä ei ollut oikeastaan ollenkaan vettä 2. Altaat todellakin näyttävät lähinnä kolera-altaille 3. Vesi tulee putkia pitkin tulivuorelta ja 4. Edes paikalliset eivät tienneet niiden olevan näin kuivia.
 
Loppulaskelma: Päätä itse menetkö
 
2. Gua Sarang
Ennen kuin sanon mitään muuta, niin tämä paikka on kyllä itsessään nähtävyys, koska näkymät merelle sekä matka viidakon läpi on aika huikea kokemus. Gua Sarang on siis jokaisen turren vesiurheilu paratiisi.. paitsi ettei siellä mitään vesiurheilu välineitä ollut, aallot olivat järkyttävän suuret ja ristinsieluakaan ei näkynyt missään muualla kuin “lipunmyynti” kopissa 😀 5000rupian (0,35€) hintaan pääsimme näistä porteista etenemään alaspäin kohti täydellistä snorklaus spottia!
 
1
 
2
 
Alhaalla jouduimme ottamaan vähän urheilufiilistä kehiin, sillä täydellisille mestoille pääsemiseksi piti ylittää muutama kivi.
 
3
 
Perillä ollaan! Niin kuin kuvasta näkyy, on Jacob juuri osoittamassa meille paikkaa, jossa normaalisti on kuulemma todella hyvä snorklata sekä pääsy luolastoihin. Joni kävi reippaana katselemassa ensimmäistä luolaa, johon aallotkin löivät melkoisella voimalla. Jostain syystä mua ei todellakaan saanut lähellekään luolia ja yhteisymmärryksessä jätimme snorklaamisen täällä väliin.
 

5“Pikku” aallot 😀

 

4Oli meillä snorkkelit kuitenkin mukana!

 

6
 
Summauksena Gua Sarangista: Takuu varmat hienot maisemat ja varmasti todella mukava snorklauspaikka tyynellä säällä!

 

3. Mini volcano
Eli itse saaren tähti, tulivuoren kuumin kohta! Nähtävyytenä jännittävä, koska se sijaitsee muutaman opasteen varassa keskellä viidakkoa ilman minkäänlaista länsimaalaisten “holhoamista”. Joten todella luonnollista ja hiljaista!

 

8
 
9Ei röökihommia tulivuorella!

 
Noin kymmenen minuutin kävelyn jälkeen saavuimme epätodellisen väriseen maisemaan keskelle suuria savuavia kivilohkareita. Siellä täällä oli jokin bahasan kielellä oleva opaste, mutta eihän ne meille oikein avautuneet. Rikkikaasujen haju, savu, lämpö sekä flipareiden kuumentuneet pohjat jäivät päällimmäisinä mieleeni tulivuorelta.
 
10
 

11Pienet tulivuori neuvottelut kesken

 
Loppulaskelma: Seikkailumieltä kehiin ja tulivuorta tsiikailemaan!

4. Vesiputous
Ilmeisesti saarella on useampikin vesiputous ja me kävimme katsomassa Pria Laotia lähinnä olevaa.
Meille markkinoitiin vesiputous siihen malliin, että uikkarit kannattaa todellakin ottaa mukaan! No kannattiko? 😀
Siihen vastaan muutaman matkakuvan jälkeen..

 
22
 
23
 
Ensinnäkin matka vesiputouksille oli todella eksoottinen ja viidakkomainen. Jälleen kerran hyvin piiloon jääneet polut paikallisten takapihojen sekä pyykki paikkojen läpi veivät meidät syvemmälle unohdetun näköiselle tielle.
 
25
 
26
 
Perillä meitä kuitenkin odotti täysin saman väristä vettä kuohuva vesiputous ja uiminen ruskeassa lätäkössä ei ollut ensimmäisenä meillä mielessä 😀
 
27
 
Kaikessa luonnollisuudessaan tämä paikka oli hyvin kaunis ja kuumassa paahteessa käveleminen kaiken vaivan arvoista!
 
28
 

30Kertooko Topiaksen ilme kaiken? 😀 “Mä en todellakaan ui tossa!”

 
10 pistettä tälle mestalle! Mutta, pelkän kävelemisen lisäksi pitää varautua myös siihen, ettei koko matkalta mene polkuja! Välillä tie katkesi ja meidän piti pomppia kiveltä toiselle eteenpäin pääsemiseksi.
 

31
 
Loppulaskelma: Mene, mutta ui omalla vastuulla.

 

5. Pasir Putih
Pasir Putih on ranta, jonne meidän oli tarkoitus mennä snorklailemaan ja uimaan, mutta jossa tällä kertaa meistä tulikin niitä nähtävyyksiä!

 

14
 
20Muslimi naiset villinä Topiaksen seurassa

 
19
 
18
 
18
 

Pakollisten turisti kuvien jälkeen kerkesimme hieman ihmettelemään rantaakin ennen sadetta.
 
12

 

17Oli todella kiva uida vaatteet päällä 😀

 
15
 
13

Loppulaskelma: Jos kiinnostaa once in a lifetime mallikuvaukset rannalla sekä pulikointi vaatteet päällä meressä, niin suosittelen lämpimästi!

 
6. Nollapiste
Saarelta löytyy Indonesian 0 kilometriä kohta, jonne syystä jos toisesta me emme ikinä menneet! Kävimme 4kilometrin päässä tuota maagista Indonesian läntisintä kohtaa, mutta hieman ehkä negatiivisten mielipiteiden siivittämänä jätimme sen vain yksinkertaisesti näkemättä.
Joni ja Sarah kävivät ja kertoivatkin siellä törmänneensä lähinnä todella mauttomaan monumenttiin. Auringonlaskun sieltä näkee kuitenkin varmasti!
 
DSC02927
 
7. Viimeisenä nähtävyytenä sanoisin ehdottomasti koko saari!
Sen uskomattoman kauniit rannat kätkevät mitä ihmeellisimpiä poukamia varjoihinsa, sen viidakko on suuri ja todella lumoava sekä merimaailma aivan käsittämätön!
 
DSC03109
 

DSC03121Päivä päättyi snorklailuun Casa Nemon edustalle

 
Meillä jäi merimaailmasta paljon näkemättä, koska jätimme sukellukset väliin. Joten jos tykkäät sukeltaa, on tämä paikka varmasti yksi hienoimpia tehdä se!
 
Saaren merimaailmassa on myöskin muutamia aivan uniikeiltakin kuullostavia nähtävyyksiä, kuten vedenalainen tulivuori! Meille jäi hieman epäselväksi pääseekö sinne snorklaten vai ei, koska kysyttäessä toinen kertoi toista ja toinen toista ja kolmas henkilö ei ollut edes kuullut koko paikasta! 😀 Tämä tuntuu käsittämättömälle tämän kokoisella saarella.. miten et voi tietää jostain tommoisesta nähtävyydestä! Onko se sitten edes näkemisen arvoinen, jos sitä ei edes markkinoida kenellekkään?
 
Wehin nähtävyydet ovat ilmaisia eikä niiden ympärille ole vielä rakennettu mitään rahastushommia, myymälöitä tai mauttomia kojuja. Itse explooraamalla saarta näet parhaiten!
 
G0250078
 
Saari on lähes kokonaan viidakkoa ja suosittelenkin hyppäämään sivuvaunumopon kyytiin edes hetkeksi ja kokemaan palan viidakkoteitä näin! Välillä oli kuin olisi ollut vuoristoradassa 😀
 
DSC03209
 
Wehillä voit tutustua saaren nähtävyyksiin omatoimisesti skootterilla tai pyytää majapaikastasi apua saaren kiertämiseen. Skootterin päivävuokra oli 100 000rp (n.6€) ja kolme henkeä vetävän sivuvaunu mopon päivähinnaksi kuskin kera muodostui vain 250 000rp (n.15€) per ajoneuvo. Turismi ei ole tosiaan tällä saarella vielä niin kehittynyttä kuin esimerkiksi Balin seuduilla, joten halvoista hinnoista ja privaateista kierroksista pääsi todellakin nauttimaan.
 
DSC03260
 
Jacob on huipuista huipun opas saaren kiertämiseen, vaikkakaan hänellä ei ollut aina ajankohtaisinta tietoa nähtävyyksien sen hetkisistä kondiksesta 😉 Hauskuutta ja rakkautta ei meidän päivistä puuttunut, joten ei muuta kuin tähän jäbään yhteys jos seikkailuhenkeä löytyy 🙂 Jacobinkin saa nykyään myös kiinni facebookin lisäksi omilta sivuiltaan 🙂
Nyt kun nähtävyydet on esitelty, voin seuraavaksi esitellä Sumur tigaa paremmin. Siellä vietimmekin neljä päivää ja nautimme joka hetkestä!

 

Jos missasit aikaisemmat jutut Pulau Wehiltä niin ne löytyvät tästä:
I think I just found my paradise – Pulau Weh
Sumatran helmi – Iboih

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *