Matkailu

Matka alkakoon 2013

Blogi
Ensimmäinen tarkoitus blogin kirjoittamisessa on pitää minun ja Topiaksen läheiset ja ystävät ajan tasalla missä mennään milloin ja miksi. Halusin myös tehdä samalla tämmösien info paketin siitä, mitä elämä Aasiassa maksaa ja mihin menee rahaa minkäkin verran.
Olen viime talvena lukenut blogeja mielettömästi liittyen Aasiassa reissaamiseen ja koen ehkäpä tämänkin kirjoituksen jollekin ensi kertaa sinne päin lähtijälle hyödylliseksi. Viimeisen kolmen kuukauden reissulta on edelleen kalenterissa tarkat infot / hinnat / kohteet / hotellit ylhäällä ja luultavasti pääsen nyt hyödyntämään niitäkin muistiinpanoja tätä kirjoittaessani.
 

DSCN0980Koh Tao 2012

 
Lähdössä
Rahaa palaa, rahaa palaa.. Meijjän matkan valmistelemiseen on kulunut paaaljon euroja, mutta sitäkään ei ole voinut millään välttää. On osteltu lentoja, rinkkoja, vakuutuksia, uutta GoPro kameraa, matkalle näppärää sälää, viisumeita, kengät jnejne. (onneksi kaikkea ei edes muista;)
Tulevan reissun pituus tulee olemaan niin pitkä, kuin rahatilanne sen sallii olevan 😀 se siis jääköön nähtäväksi.
Rahat pitäisi riittää helposti kuuden kuukauden reissuun, mutta viime kerrasta oppineena en aio ottaa ressiä, jos jossain maassa sitä sitten eletäänkin yli päivä/kuukausi budjetin 😉 sitten me tullaan takasin vaan nopeammin ;D Viime talven reissun piti olla työreissu, joka sitten muuttuikin reppureissaamiseksi. Kolmen kuukauden kustannukset olivat 2000€ ja sillä rahalla asuin ja  matkustin (thaimaa,vietnam,kambodza). Ystäväni Nenne sai muistaakseni ittensä 1600€uron budjettiin ja enkä kyllä tajua miten 😀 Kait miä söin kalliita hodareita Vietnamissa sit vaan niin paljon enemmän 😀 Lennot Thaimaahan ja Suomeen eivät olleet noissa budjeteissa mukana.
 
DSCN1220
 
Tähän asti ostettujen lentojen infoa:
 
Maanantai 14.10.2013
Helsinki-Oslo-Bangkok
Norwegian air 299€ (+matkaturvatjapaikatjaruokaajalaukutjaveroja=384,40€) / hlö
Thaimaassa tarkoitus viipyä 58päivää eri saaria hypellen. Molemmat Thaimaata kierrelleenä tiietään jo paikat missä halutaan olla ja löydetään varmasti halvimmat majapaikatkin 🙂 Hankittiin turistiviisumit Thaimaan Helsingin suurlähetystöstä joka maksoi yhdellä maahantulolla 30€ / hlö. Nautitaan elämästä parikuukautta alkuun.
Tästä jatketaan suuntana Indonesia
 
Tiistai 10.12.2013
Bangkok-Denpasar Bali
Air Asia 102€ / hlö (tuohon hintaan kuuluu rinkatverot yms)
Tarkoitus on tutustua Baliin ja muihin lähisaariin 29päivän aikana (Turistit saavat olla enintään 30päivää maassa ilman etukäteen ostettua viisumia). Ja Indonesiassa tarkoitus on siis mennä sinne minne askel kuljettaa eikä ottaa mitään suurempaa ressiä siitäkään. Kiinnostaisi pyörähtää muuallakin Indonesiassa mutta katselemme vaihtoehtoja hieman lähempänä 🙂 Joulu ja uusivuosi pyörähtää noissa maisemissa sitten.
Tammikuussa on vuorossa Filippiinit !
 
07.01.2014
Denpasar Bali-Kuala Lumpur-Clark
Air Asia 136,50€ / hlö (tuohon hintaan kuuluu rinkatverot yms)
Clarkiin laskeudutaan sitten tammikuun kahdeksantena ja Filippiineillä meillä on aikaa nautiskella elämästä 19päivää (Saa olla turistina ilman viisumia 21päivää). Filippiineille ei ole mitään ihmeempää suunnitelmaa myöskään vaan luovitaan luultavasti Topiaksen kanssa ittemme johonkin paratiisiin 🙂 Hamstraan lukien eri blogeista tietoa eri paikoista ja paikallisilta kysellään infot minne miksi ja milloin 😀 eiköhän joku meille kerro missä on parhaimmat mestat.. Kun Filpparit on nautiskeltu matka jatkuu takaisin Thaimaahan.
 
Päivitetettyä tietoa: Filpparit jäivät väliin lentojen peruuntumisen ja suunnitelmien uusiksi laiton takia. Tilalle tuli Sri Lanka.
 
26.01.2014
Manila-Bangkok
Cebu Pacific 100€ / hlö (rinkoillajaveroillatuokinhinta)
Ilman viisumia Thaimaassa saa olla 30päivää, joten luultavimmin käytellään koko aika jossain saarilla.. Ajatuksena olisi myös käydä koluamassa Thaimaan pohjoisosaa, josta matka voisi luonnollisesti jatkua Laosiin. Saas nähdä miten käy. Yritetään olla suunnittelematta kamalasti, koska se on niin nähty kuinka monta kertaa päivässä mieli kerkee muuttumaan reissussa 🙂
 
Päivitettyä tietoa: Sri Lankalta matka luoviutui Thaimaahan. Thaimaasta Malesiaan ja Malesiasta takaisin Indonesiaan.
 
DSCN1213
 
Viime reissusta matkustamis hintoja
Viime reissulta opittuna kohteiden vaihdot ja hinnat olivat suuressa vertailussa.
Bussimatkat maiden välillä eivät olleet kalliita n. 5-20€ väleillä. Matkoihin kyllä sai varata aikaa 8-12h tiestä ja bussista riippuen. Mahdollisuus oli ottaa yöbusseja tai päiväbusseja ja välillä kävi hyvä tuuri bussien kunnossa ja välillä istuttiin varpaat suussa 😀
 

DSCN0845Yöbussi Vietnamissa 2012

 
Viime reissun rajan ylityksetkin olivat hauskoja kokemuksia. Kambodzan rajalle tultiin pienellä minivanilla, josta hypättiin isompaan bussiin ja käveltiin huijattuina kalliimmat viisumit (n.30€, oikee hinta n.20€) taskuissamme rajan yli. Sieltä taas toiseen bussiin jne. Koh Changilta Siem Reapiin kustanti n.16€ bussi.
 
Vietnamin rajan ylitys meni sitten jo ihan vaan hyppää bussista ulos, jonota kuumassa ahtaassa tilassa kaikkien kanssa rinkat selässä, kävele ulos ja hymyile vartijalle. Phnom penhistä saigoniin bussi kustanti n.10€. Saigonista lensi Bangkokiin takaisin Air Asialla muistaakseni 60-80€.
 
IMG_1817
 
Thaimaan sisällä bussit olivat halpoja.. Bkk-Koh chang väli taittui kymmenen hengen minivanissa ilmastoinnilla 7,50€urolla (5h).
Bkk-Pattaya paikallisten bussilla 3€urolla (3h). Bkk-Koh Samui 20€ (koko yö bussilla ja hintaan kuului lautta). Monet menevät pidemmät välit lentäen säästääkseen aikaa. Jos ei ole kiire ja yrittää pihistää vähän pennejänsä niin yöbusseilla maat taittuvat todella mukavasti 🙂
 
matka
 
Mutta ei tässä nyt sitten tällä erää vielä muuta ole kuin että MAHTAVAA !! Maanantai aamuna lähtee lento ja miun ja Topiaksen lisäksi mukaan hyppää Henkka ja hänen ystävä. Bangkokista suunnataan yöbussilla Koh Taolle, jossa meitä odottaa Katja! 🙂 Eli ensimmäiset päivät aineskin mukavan leppoisaa hengailua saarilla. Nähään sit kun lumi on sulanut <3
 
– S & T
 
DSCN0953
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *