Makedonia

Makedonian upea Matka-Kanjoni

Matka-Kanjoni (suom. Kohtu) on yksi Makedonian suosituimmista matkakohteista, eikä suotta! Matkaan tullaan viettämään aikaa perheen kanssa, ihastelemaan luontoa, tutkimaan alueen luolia sekä kajakoimaan kanjonia pitkin. Kanjonin upeat kallionkielekkeet piilottelevat suojissaan useita luostareita, joita jokainen matkailija voi käydä tutkimassa.

 


Matka-kanjoni

 
8c0fb7_dde1366385a3495398009492210ce72d~mv2
 
Pelkästään Matka-kanjonin sijaintikin houkuttaa matkailijoita siellä piipahtamaan, sillä se on kätevästi pääkaupungista Skopjesta vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Matkaan saapuukin turistien lisäksi paljon paikallisia viettämään vapaa päiviä ja viikonloppuisin kanjoni saattaakin ruuhkautua pahasti.
 

Canyon Matka – hotelli

Matka-kanjoni
 

Matka-kanjoniCanyon Matka Hotelli – Matka-kanjoni

 

Matka-kanjoniMeidän huoneen näkymä oli suoraan kanjonille päin ja maisemat olivat upeat!!

 

mk50 (1 of 1)St. Andrew’s Monastery

 
Matkasta löytyy ainoastaan yksi majapaikka, jonne varsinkin kesäkuukausina kannattaa tehdä huonevaraukset hyvissä ajoin etukäteen. Huoneen hinta oli vain 40€ ja se sisälti runsaan aamiaisen, sekä tervetuliais viinipullon!
Hotelli: http://canyonmatka.mk/
 
mk23 (1 of 1)
 
mk22 (1 of 1)
 
mk26 (1 of 1)
 

Matka-kanjoni
Hotelliin asti ei pääse autolla, vaan lähimmältä kääntöpaikalta on vielä noin 5 minuutin kävelymatka.

 
Matka-kanjoni
 
Kun jostain kohteesta löytyy vain yksi hotelli, niin silloin sieltä löytyy yleensä vain yksi ravintolakin. Matka hotellin ravintola oli vähän liian ”fine dining” ravintola meidän makuun ja kilpailun puuttuessa, hinnatkin tietenkin maan yleistä hintatasoa korkeammat. Ravintolasta ei löytynyt ”normaalilta” kuullostavaa annosta ja esimerkiksi iso vesi oli ainoastaan lasipullossa tarjoiltavaa Eviania, jonka hinta oli noin 5€. Onneksi matkalla olimme spotanneet muutaman pienemmän ravintolan Treska joen varrelta ja noin viidentoistaminuutin reippailun päästä löytyi meidänkin kukkaroille sopiva vaihtoehto.
 
Matka-kanjoni
 
Annokset Treska joen varrella olevassa ravintolassa olivat enemmän meidän kukkarolle ja makuun 😀
Ravintolassa kahden hengen ruuat, juomat sekä alkupalat maksoivat noin kymmenisen euroa. Matkan omassa ravintolassa taasen yhden ihmisen pelkkä ruoka olisi maksanut sen verran.
 

Matka-Kanjoni

Matka-kanjoni
 
Kauniiden maisemien lisäksi Matka-Kanjonilta löytyy useita eri kasvi- sekä eläinlajeja, joita ei löydy mistään muualta. Myös 77:n eri perhoslajin kerrotaan olevan Matkasta kotoisin.
 
Matka-kanjoni
 
mk27 (1 of 1)
 
Vaikka Matka onkin suosittu retkikohde, me onnistuimme välttämään ruuhkaisimmat ajat ainakin kävellessä. Iltapäivästä suurin osa turisteista ja paikallisista oli jo nauttimassa virvokkeita ravintolassa, joten silloin oli parhain hetki lähteä kävelemäänkin.
 
mk32 (1 of 1)
 
Kanjonia pääsee tutkimaan kävellen, kajakoiden tai vaikkapa venekyydeillä. Alueelta löytyy useita opasteita eri tasoisille trekkauksille, mutta meille sattui niin helteiset päivät, ettemme jaksaneet lähteä trekkailemaan pitkälle.
Näin jälkeenpäin miettiessäni, hotellin olisi kannattanut satsata näihin trekkaus palveluihin pikkaisen enemmän. Olisin kaivannut enemmän tietoa ja ehkä jopa opastettuja trekkauksia johonkin alueen luostareihin tai näköalapaikoille. Sisäänkirjautuessa tai missään muussakaan vaiheessa emme saaneet minkäänlaista infoa alueesta tai retki mahdollisuuksista.
 
Matka-kanjoni
 
Kävin kerran kajakoimassa yhteensä kahden tunnin lenkin. Hinnaksi tuli 600dn eli 10€. Olen viimeeksi maksanut kajakoinnista Thaimaassa, joten kympin hinta tuntui melko suolaiselta 😀
 
Matka-kanjoni
 
11 (1 of 1)
Matkan yksi suosituimmista vetonauloista on suuri Vrelo luola, jonka sisältä löytyy kaksi järveä. Vrelon luokse olisi päässyt myös kajakoiden, mutta siihen reissuun minun vauhdillani olisi pitänyt varata varmasti jopa kolme tuntia (menopaluu). Isommalla venekyydillä luolalle olisi päässyt noin 6,50€:lla.
 
mk42 (1 of 1)
Me teimme paljon kävelyretkiä kanjonin reunoille tehtyjä polkuja pitkin. Lähdimmekin tutkimaan polkuja yhtenä iltapäivänä tarkoituksena kävellä niin pitkälle kuin vain jaksamme, mutta meidän yllätykseksi tie loppuikin Vrelo luolan kohdille. Luolan kohdalle käveli reipasta vauhtia noin tunnin verran, mutta tietenkin itse luola oli toisella puolen kanjonia, emmekä sinne päässeet tätä kautta.
 
mk45 (1 of 1)
 
Maisemat kanjonilla olivat upeat ja kuvia tuli räpsittyä useampi sata pelkästään jo yhden tunnin aikana 😀
 

mk43 (1 of 1)

 

kaide (1 of 1)Kaiteet olivat paikka paikoin hieman kärsineet kallioilta tippuneista kivistä ja
tämän näyn jälkeen tuli itsellekin jo vähän kiireempi päästä takaisin hotellille.

 
mk37 (1 of 1)
 
Kajakointi kanjonissa oli ihanaa! Ainoa inhottava asia oli ohi ajavat veneet matkalla Vrelo luolalle. Osa veneistä teki melko suuria aaltoja ja niitä joutui sitten kapeimmissa kohdissa jo hieman varomaan.
 
mk38 (1 of 1)
 
5 (1 of 1)
 
4 (1 of 1)
Kuinka Matkalle pääsee?
 
Matka-Kanjonille pääsee Skopjesta kätevimmin taksilla. Noin puolen tunnin taksi matka maksoi 600dn eli 10€. Sovimme saman kuskin kanssa jo valmiiksi paluukyydistä ja varmistin sen hänen kanssaan vielä tekstarilla. Kanjonille pääsee kuulemma myös bussilla, mutta ainankin meille taksikuski puhui joistain tietöistä, jotka estivät bussin tulemisen perille asti. En tiedä oliko se totta, mutta me tykättiin päästä perille iisisti.
 
Jos saavut omalla autolla, kannattaa se jättää reilusti kauemmas ”parkkialueille”. Kanjonille vievä kapea tie on yksisuuntainen ja jokainen kanjonilla omalla autolla vieraileva halusi tietenkin juuri sen lähimmän paikan jonne parkkeerata auto. Joka päivä meidän kävellessä syömään, jouduimme todistamaan kymmenien kapeille teille jumiin jääneiden autojen hidasta etenemistä ja peruuttelemista. Ennen itse Matka-Kanjonia, sai parkkeerata autonsa melko vapaasti minne vain tienposkille, joten se teki kapeista teistä vieläkin kapeampia.
 
Suosittelen majoittumaan muutamaksi yöksi Matka hotelliin. Paikka on tosiaan näkemisen arvoinen ilman päiväretkeläisiä ja mikä onkaan ihanampaa kuin herätä hiljaisuuteen tälläisessä kohteessa!
 
Matka sopii kaikille matkaajille hyvin. Etsipä sitä hieman aktiviteettejä tai ei, täällä viihtyy varmasti muutaman yön!
 
Matka-kanjoni
 
Matka-kanjoni
 
Lue myös:
Muutama päivä Skopjessa – Makedonia

6 Comments

 • Johanna

  Ihana postaus, heti varattu omalle rinkkareissulle 2 yötä tuolta vaikka yhden hengen matkalle hieman kallis (67€ kahden hengen ullakkohuone), mutta vaikutti niin upealta paikalta ja hotellilta. Reilun kahden viikon päästä sinne sitten..

  • Sandra

   Mahtavaa kuulla, että löyty apuja! Tykkäsin tosi paljon! Ravintola ei ehkä ollut ihan meidän kukkarolle, mutta kävelymatkan päässä mukava halpa ravintola! Muistaakseni oli muutama vuosi sitten halvempi, mutta joka paikkahan nostaa hintoja. 😅 Ihanaa reissua!

 • Nita

  Ihana postaus ja kauniit kuvat! Oletteko käyneet nyt lähiaikoina Skopjessa? Mietin onkohan hinnat jo kovasti nousseet…Mihin vuoden aikaan suosittelisit matkustamaan Skopjeen?

  • Sandra

   Kiitos paljon! <3 Me kävimme tuolla Makedonian reissulla muutama vuosi sitten elokuussa. Luulen, että kesä on parasta aikaa matkustaa sielläkin suunnalla. Varmasti vielä syksykin. 🙂 Kanjonissa vierailua ajatellen keskikesä oli hyvää aikaa, kun ei satanut tai tullut vilu! En usko että muutamassa vuodessa ihan kamalasti on noussut hinnat. 🙂 Makedonia on mielenkiintoinen ja kaunis maa, tulee varmasti ihana reissu jos sinne suuntaat!

 • Janica

  Moikka! Vitsit kuulostaa ja näyttää kivalta reissulta. Olen itse suunnittelemassa mahdollisesti reissua Skopjeen nyt marras-joulukuun vaihteessa. Tekisi niin mieli käydä myös tuolla kanjonilla. Onkohan mitään ideaa talviaikaan mennä?

  • Sandra

   Moikka! Ei oo kyllä mitään tietoa minkälaisia ilmoja talvella siellä on, mutta miksipä ei! 🙂 Makedonia on kyllä mielenkiintoinen maa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *