Turkki

Luolakaupunki Göremen kupeessa

Yksi Kappadokian uskomattomimmista jutuista kuumailmapalloilun lisäksi on sen kätkemät luolakaupungit. Vain kivenheiton päässä Göremen suositusta ulkoilmamuseosta sijaitsee aivan mielettömät haikkaus reitit, joiden varrelta voit löytää lähes kokonaan säilyneitä kirkkojen alttareita sekä maalauksia. Viime vuonna vierailin ainoastaan Göremen ulkoilmamuseossa ja kävin vain hiukan kuvailemassa lähettyvillä olleita kauniita kivimuodostelmia. Tänä vuonna päätin kuitenkin viedä ystäväni Elinan tutkimusretkellä ja en voi vieläkään uskoa miten uskomattomia juttuja löysimmekään luolien kätköistä!
 
Luolakaupunki
 
k60 (1 of 1)
 
Luolakaupunki
 
Luolakaupunki
 

LuolakaupunkiTämän kuvan jälkeen aloin katselemaan hiukan tarkemmin kolosta, jonne olin istahtanut. Takanani olikin
vanha hautapaikka ja tämän jälkeen tulikin jo Pesosen tytölle kiirus hautarauhaa häiritsemästä.

 

LuolakaupunkiKirkkojen raunioita löytyi useammastakin paikasta ja niiden alttareilla
olevat maalaukset olivat hämmästyttävän hyvin säilyneitä.

 
Luolakaupunki
 
Luolakaupunki
 

k42 (1 of 1)Tietäisinpä mitä tässäkin on joskus ollut.

 

LuolakaupunkiTämän kiven sisältä löysimme seuraavan kirkon ja pienen hautakammion.

 
Luolakaupunki
 
k49 (1 of 1)
 
On vain todella vaikea käsittää miten arvokkaita historian palasia sitä voikaan vielä tänä päivänä löytää. Mitään ei ole tuhottu vaikka kaikki tämä on vailla aitoja tai vartiointia. Kun vaeltelimme luolasta toiseen, sydämen valtasi suuri kiitollisuus ja onni. Vaikken kovinkaan uskonnollinen ihminen ole, niin silti tällaiset paikat tekevät minuun vaikutuksen. Kiehtovammaksi kokemuksen varmasti myös teki se, että tästä paikasta ei sillä hetkellä tiennyt kukaan muu kuin me.
 
Nimetön
 
DSC08643
 

Kappadokia pähkinänkuoressa:


Kappadokia on täynnä mitä uskomattomampia laaksoja, luolakaupunkeja sekä kyliä. Se on geologisesti erittäin poikkeavaa seutua eikä mistään löydy vastaavanlaista uniikkia maisemaa. Alueella on kolme suurta ja useita pieniä tulivuoria, jotka ovat sylkeneet ilmoille miljoonien vuosien aikana valtavat määrät tuhkaa ja kun tuhka on pudonnut maahan, se on puristunut vähitellen tiiviiksi kivimassaksi, tuffiksi. Tuffia on helppo louhia, mutta joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa, siitä tulee kovaa kuin sementti. Kappadokian alue on karua, joten kotien rakentaminen puusta on ollut aikoinaan mahdotonta. Ihmiset huomasivat voivansa louhia kotinsa kiven sisään, jonka seurauksena koko Kappadokian alue onkin täynnä luolataloja sekä maanalaisia kaupunkeja.
 
Luolakaupunki
 
k55 (1 of 1)
 
k59 (1 of 1)
 


Lue myös:

Munkkien laakso Paşabağ & Uçhisarin linnan kaunis näkymä
Up we go again! Royal Balloonin kanssa Kappadokian yllä
Kun Kappadokia vei sydämen
Unelmien Kappadokia
Kappadokian uniikein hotellikokemus – Museum Hotel
Kappadokia – Kuumailmapallolennolla Royal Balloonin kanssa

 
k58 (1 of 1)
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *