Usa

Los Angeles

losiinkarttaHelsinki – Tukholma – Amsterdam – Los Angeles

 
Los Angeles
..City of broken dreams, vai miten se nyt menikään! Lähes jokainen yhdistää Enkelten kaupungin nimenomaan elokuvateollisuuteen, suuriin unelmiin, glamouriin sekä mahtaviin rantoihin, jossa Baywatch typyt juoksevat!
Mitä kaikkea kaupunki todellisuudessa sitten on.. se täytyy jokaisen käydä itse kokemassa.
 
hollywood4
 
Kaupunki on vuosien varrella kerännyt asukkaikseen suurten unelmien perässä kulkijoita, jonka lopputuloksena kaupungista on tullut kulttuurillisesti erittäin rikas pitäessään kirjoillaan yli 100eri maan kansalaisia. Los Angeles koostuu monesta eri pikkukaupungista ja sen metropolialueella asuu noin 18miljoonaa ihmistä ja itse kaupungin alueella 4miljoonaa. Tunnetuimmat alueet ovat Hollywood, Beverly hills, Downtown ja rantakaupunkialueet.
 
Välimatkat kaupungissa ovat aivan järkyttävän suuria ja iltapäivä ruuhkissa saattaa mennä monta tuntia,vaikka ihan 23kilometrinkin matkalla.
 
losi
 
Suurin osa ihmisistä, niin vakituisista asukkaista, kuin turisteistakin kulkevat omilla tai vuokratuilla autoilla. Omalla autolla kaupungista varmasti saakin enemmän irti ja ei ole minkäänlaisista aikatauluista riippuvainen. Olen myös kuullut jonkun sanovan, että vain köyhät liikkuvat Losissa julkisilla.. ;D Osittain kyllä pystyi näkemään selvän rajan eri metrolinjojen käyttäjissä. Sininen, vaaleansininen ja punainen olivat kuin yöt ja päivät 😀 Eteläpäässä sinistälinjaa porukka möi kuulokkeita, karkkeja jne metrojen käytävillä, kun taas punaisella linjalla istuttiin sivistyneemmin jo hiljaa omilla paikoilla. Joten jos meininki näyttää köyhältä niin voisiko myös olla pelko ryöstetyksi tulemisesta syynä autoiluun.
 
Tämäkin kaupunki haluaa koko ajan kehittää julkisenliikenteen palveluita kun yhä useampi on niitä kuitenkin siirtynyt käyttämään. Valtavat ruuhkat päivittäin ja saastesumut ovat saaneet silmät auki.
Metro ja juna ylettyvät vain murto-osaan kaupungin alueista, loput liikenteestä hoituu bussilla. Meidän tarina tästä valtavasta kaupungista on kerrottu julkisilla matkustavan turistin silmin.
 
downtown4
 
Liikkuminen yleisillä kulkuvälineillä kustantaa 1,75$ / lippu (+1$kortinosto ekalla kerralla) eli alle parin euron kuitenkin.
Yhdellä TAP-card maksulla pystyy liikkumaan alueella 2tunnin ajan ja vaihtamaan metrosta bussiin ja junaan. Ostimme suoraan 7päivän kortin joka maksoi 25$ (22€). Kortilla siis pystyi sahaamaan ihan millä tahansa julkisella niin paljoin kuin halusi viikon ajan.. kätevää!
Ensin bussien aikataulujen ja pysäkkien etsiminen tuotti päänvaivaa, kunnes 1990-luvun yksi siisteimmistä keksinnöistä nimeltä Google esitti ratkaisun! Nimittäin Google Mapsin reittiohjeista voi hakea julkiset kulkuvälineet halutulle matkalle.. se kertoo siis seuraavat lähtöajat, pysäkit ja bussien numerot! Elämäni yksi valaistumishetkistä! 😀 ..kuinka siistiä onkaan elää 2000-luvulla 😉
 
Minuthan tunnetaan halpamaissa luuhaajaksi ja siitä, kun ystävät haaveilevat jenkkeihin matkaamisesta ja roadtripiestä niin minä sanon “ei mun mihinkään jenkkeihin tarttee päästä.. siellä on niin kallista ja eikä se nyt maanakaan niin kiinnostava ole..” tyyppinä.
No miten juuri sitten minä sinne eksyin?? 😀 ..en olisi edes eksynytkään lähivuosina, ellei veljeni Jaakko olisi saanut osallistumisoikeutta Volcomin järkkäämiin Wild in the Parks skede kisoihin!
 
Reissuhan tuli meille täysin yllätyksenä ja parin kuukauden varautumisajalla.
Ensimmäiset ajatukset olivat hyvin sekavat, koska rahoitushan nyt oli aivan retuperällä eikä aikaakaan kunnon säästämiseen ollut.. Reissuun oli kuitenkin lähdettävä oli sitä rahaa tai ei 😀
 
downtown
 
Muutamatkymmenet sponsorihakemukset lähetettyäni sain ilokseni huomata kolmen Mikkeliläisen yrityksen lähteneen auttamaan meitä Jaakon saamiseksi Losin kisoihin! He todellakin mahdollistivat tämän suuren elämyksen veljelleni! <3
Myös suuret kiitokset reissuun pääsystä Markulle, Harrille, Jaanalle & Reijolle, Nennelle & Eepille sekä sukulaisille tietenkin.
 

going_LAKiitos ja kumarrus siis Näppärä-autotallitKaari rakennus ja Kesäkatu !

 
Budjettia
Lennot per nappula tuli kustantamaan vähän alta 500€uroa kun ne osti muutamaa viikkoa ennen lähtöä. Kikkailemaan joutui sen verran, että ostin erikseen Norwegianilta menopaluut Helsingistä Arlandaan Ruotsiin ja Arlandasta sitten taas Losiin KLMltä. Lennot suoraan Helsingistä olisivat tulleet muutaman satasen kalliimmiksi.
Hotelliin saa kulutettua helposti 600-1000$ / viikko.
 
Jenkkeihin matkustaessa tarvitsee olla haettuna valmiiksi ESTA-matkustuslupa, jonka voi hakea täältä. Hakemus pitää olla täytettynä 72h ennen matkaa, se on voimassa 2vuotta ja maksaa 14$. Hakemusta varten ei tarvitse olla mitään passikuvia jne. HUOM! Netissä liikkuu paljon “huijaus” sivuja, jotka pyytävät hakemuksista melkein 100$.
 
downtown3
 
Wild in the Parks at The Berrics
Koko reissun tarkoituksenahan oli viedä Jaakko skeittamaan kisoihin ja viettää uskomaton viikko Losissa. Kisaajille oli järjestetty harjoitukset torstaina ja perjantaina 10-18.00 hallille, joten siellähän mekin sitten suurimman osan päivistä vietimme 😉 Itse kisat järjestettiin lauantaina ja 10tuntia siellä jälleen vierähti.
 
Minun tekemä video reissusta :
 

 
berrics8
 
Kisapaikkana toimi tosiaan Berrics, joka ei ole avoinna kaikille skeittareille. Halli on teollisuus alueella Losin Downtown alueella. Paikan omistaa kaksi proskeittaria ja sitä käytetään ilmeisesti lähinnä pro kuvaamiseen ynnämuuhunvastaavaan.
 
Kilpailuun osallistui yli 200skeittaajaa 15eri maasta. Kilpailun karsinnat käytiin 25eri paikan kautta kesän aikana ja parhaimmat kerääntyivät Kalifornian auringon alle.
 
berrics12
 
Kisaajille annettiin 15minuttia aikaa skeitata kolmeen eri spottiin 15henkilön ryhmissä. Jaakon sarjassa 15-21vuotiaat kilpaili reilut 80kisaajaa!
 
berrics6
 
berrics5
 
Palkintoa ei tullut kotiin, mutta mahtava fiilis päivästä kuitenkin kaikille jäi. Skeittaajat on siitä mielettömiä tyyppejä, etteivät he kovin kilpailuhenkisinä kisoja ikinä edes kisaa. Siellä ollaan tosi onnellisia toisten puolesta ja juostaan kesken kisan heittämään ylävitosia jos joku saa hienon tempun päälle. Eli yritetään parasta, mutta ei jäädä itkemään reunalle jos temput ei onnistu. Pelkästään kisojen harjoituksissa taisi lähteä ainakin kaksi poikaa käsi katkenneena sairaalaan :S Silti kisaajat tulivat takaisin paikalle kannustamaan muita ja hieman myös itse skedeemään 😀
 
berrics11
 
berrics
 
Suomesta karsiutui jokaisesta kolmesta sarjasta yhteensä 9kilpailijaa Losiin, mutta Jaakon lisäksi ainoastaan yksi tuli paikalle. Sakke osallistui 14 ja alle sarjaan ja tason ollessa aivan älytön palkinnot jäivät siitäkin sarjasta väliin. Pojat olivat yhtä hymyä kuitenkin ja skedesivät sydämmensä kyllyydestä koko viikonlopun ajan.
 
berrics7
 
berrics9
 

berrics2Harjoituspäivinä läheiseltä sivukadulta löytyi Taco auto 😀

 
berrics3
 
Berricsin halli ei ollut ihan helppo löytää pelkästään googletuksen tuloksena, sillä se antaa jonkun lähellä olevan muun teollisuusalueen paikan. Onneksi emme olleet ainoat väärään paikkaan eksyneet ja tajusimme yhdessä tarkastella sähköpostissa kerrottua osoitetta uudemman kerran 😀
 
berrics4
 
berrics1
 
berrics10
 
Volcomin tekemä video kooste kisoista katsottavana täältä.
 
berrics13
 
20151016_112357
 
Santa Monica & Venice beach
Santa Monica on kaupunki länsirannikolla. Sen kuuluisampia maamerkkejä on Santa Monica pier ja tietenkin Route 66n toinen päätepiste. Laiturin päästä löytyy suurenmaailman tapaan pieni huvipuisto ja laituria värittää muutenkin erilaiset performanssitaiteilijat.
 
santamonica4
 
Kartalla välimatka näyttää pieneltä, mutta todellisuudessa  Santa Monica pieristä kesti noin puolitoistatuntia bussilla Losin keskusta-alueelle iltapäivällä. Aamulla välimatkasta olisi selvinnyt ehkä noin tunnissa.
Aamulla menimme metrolla 7th streetin asemalle, josta jatkoimme metro expo lineä Culver cityyn asti. Sieltä taas bussilla Venice beachille. Matka-ajaksi tuli tässäkin noin 1,5-2tuntia.
 
Vaikka Losin kuumin turistikausi keskittyy kesäaikaan, ei sitä silti huomaa paikanpäällä. Alue on nättiä ja joka puolella vilisee ihmisiä joko kävellen tai pyöräillen.
 
santamonica3
 
santamonica1
 
santamonica2
 
santamonica5
 
santamonica6
 
Rantabulevardi mutkittelee alas etelään aina Venice beachille asti.
Ranta on kuuluisa lainelautailijoistaan ja ranta-alueelta Venicelle päin pystyy vuokraamaan välineitäkin harrastukseen.
 
venice2
 
Santa Monican ja Venicen eroja voisi kuvailla helposti esimerkillä “Kun vieraat tulevat käymään, Santa Monicalla nostetaan parhaimmat pöytähopeat esille, mutta Venicellä taas syödään eri parihaarukoilla ja juodaan muumimukeista.”
Venice beach on selvästikkin Santa Monican kiillotetusta pinnasta se säröisempi kaupunginosa. Rajan näkee selvästi, kun kävelee rantabulevardia eteenpäin. Äsken rannassa olleet hienot hotellit vaihtuvat rastafarai kuvituksiin kaupan seinissä ja kauniit istutukset karskisti sanottuna telttamajoituksiin. Tätä ei kuitenkaan pidä ottaa neuvona ettei Venicelle kannattaisi mennä, vaan nimenomaan on mahtava nähdä erot eri kaupunginosissa. Tunnelma tuolla on jotain uskomatonta! Vähän kuin olisi jossakin hippikylässä rennonletkeenä kesäpäivänä 🙂
 
venice7
 
Venicen alueella on kalliita kahviloita ihan niinkuin missä tahansa Los Angelesissa. Rannalla myydään paljon myös tavallista turistikrääsää ja takeaway ruokaa.
 
venice
 
santamonica11
 
venice1
 
Ranta on ihana joka puolella aluetta ja todella leveää. Roskaamistakaan ei näkynyt missään eli paikat pidetään siistinä koko ajan. Toivottavasti sama ilmiö rannoilla tapahtuisi muuallakin.
 
venice6
 
venice4
 
venice5
 
Sen lisäksi, että Veniceltä löytää hienon skeittiparkin siellä pystyy myös rullaluistelemaan parkissa sekä kuntoilemaan. Pyöriä saa kuulemma myös useasta paikasta vuokrattua!
 
Skeittiparkilla on kiellettyä skeitata ilman kypärää ja suojia, joten meidänkin skeittailu siellä päättyi poliisien paikalle tuloon. He kielsivät kaikilta ilman kypärää skeittaavilta skedeyksen.
Suurinosa kyllä palasi paikalle heti poliisien lähdettyä paikalta ;D
 
venice3
 
Hollywood & Beverlyhills
“Im going to Hollywood!”
 
G0080121
 
G0780324
 
Hollywood on myös yksi Los Angelesin kaupunginosista.. ehkä se kuuluisin! Sinne kaikki elokuvateollisuuteen pyrkivät lähtevät etsimään onneaan. Nykyään Hollywoodin alue on lähinnä kaupallinen ja kuvaus studioit on siirretty lähikaupunkeihin.
 
Yksi tunnetuimmista maamerkeistä on tietenkin Hollywood-kyltti, joka on rakennettu läheiselle Mount Lee- kukkulalle. Kyltillä on erittäin värikäs historia ja niin kuin moni voisi luulla, sitä ei ole edes alunperin rakennettu elokuvateollisuuden takia.
Kun tuo vaatimattomat 21 000$ maksanut kyltti rakennettiin vuonna 1923 siinä luki Hollywoodland. Alkuperäinen tarkoitus oli mainostaa asuinaluetta ja nostaa sen rahallista arvoa. Vuosien kuluessa se on kokenut kovia ja ollut hylättynäkin vuosia.
 
Loppujen lopuksi 1978 romahtamaisillaan olevan kyltin pelastamiseen riensi Hugh Hefner ja liuta muita julkkiksia. Hän piti Playboy kartanollaan hyväntekeväisyystilaisuuden ja jokainen kyltin kirjain huutokaupattiin suolaiseen 27 700dollarin hintaan! Ostajia oli mm. Alice Cooper, Gene Autry.
 
hollywood7
Kyltin historiaan voi halutessaan pureutua paremmin täältä.
 
Hollywood Boulevardilta löydät kuuluisan Walk of Famen!
Se kattaa noin 2500 tähteä ja joka kuukausi 2uutta nimeä lisätään katuun. Saadakseen nimen katuun täytyy olla joko elokuva-, teatteri-, radio-, televisio- tai musiikkialalla. Kadulla on monia animaatiosarjojen tähtiä kuten Mickey Mouse, Donald Duck tai uusin tulokas Snoopy.
 
hollywood
 
hollywood1
 
Kuka vain voi ehdottaa jotain julkkista yllämainituista kategorioista ehdolle saadakseen tähden, mutta jotta hakemus hyväksytään, tarvitaan julkkikselta myöskin hyväksyntä hakemukseen. Syy tähän löytyy tietenkin rahasta. Tähden saaminen edellyttää 30 000dollarin maksua.
 
G0700300
 
downtown13
 
Hollywood Boulevardilta ei muutenkaan ihmetteleminen lopu! Joka puolella juoksentelee joksikin hahmoksi pukeutuneita ihmisiä ottamassa kuvia turistien kanssa ja mitä ihmeellisimpiä esityksiä voi nähdä kadunkulmissa. Hauskin näky oli kun Elvis ja Chaplin olivat lähteneet kahville kadunkulmakuppilaan 😀 Voi kun olisi kuvan tajunnut napsaista 😉
 
Matkamuistopuoteja, Hard rock cafeeta, ostoskeskusta ja paljon nähtävyyksiä on siis tungettu yhdelle kadunvarrelle ja näiden neonvalojen loisteessa nousee väistämättä hymyhuulille eikä välitä tuhansista ihmisistä joita joudut väistelemään.. Onhan sitä nyt kuitenkin yht äkkiä yhdellä maailman kuuluisimmista kaduista..
 
hollywood2
 
hollywood6
 
hollywood3
 
Beverlyhillsiin pääsimme tutustumaan Hollywood tour ajelulla, joita saa ostettua boulevardin joka kulmalta. Me maksettiin kahden tunnin ajelusta 30$ per naama ja se oli aika normi hinta verrattuna tarjontaan. Kävimme katselemassa Hollywood hillseiltä auringonlaskua sekä kiertelimme Beverlyhillsin kukkuloita bongaillen julkkisten taloja.
 
Julkkisten taloista ei ole kuvamateriaalia, koska ajelu tosiaan oli iltasella ja eihän pimeistä kuvista mitään selvää saanut. Näimme mm. Angelinan ja Bradin kodin, Playboy mansionin, Michael Jacksonin entisen kodin, Beyoncen & Jay Z, Beckhameitten, Ozzyn, Jennifer Lopezin, Lady Gagan jne.. lista mitä nähtiin oli siis pitkä 😀 Lopuksi ajeltiin vielä Halloween elokuvan kadun poikki.
Ajelu oli ihan hauskasti kerrottu ja tehty. Ajajalle piti tietenkin seinällä olevien ohjeiden mukaisesti jättää 10-30$ tippiä 😀
 
hills1
 
hills2
 
hills3
 
Kävimme myös kävelyretkellä Rodeo Drivellä, joka siis sijaitsee aivan Beverlyhillsin kupeessa. Sinne eksyttiin bussimatkalla Santa Monicalta Downtowniin 😀 Huomasin seuraavan kulmauksen olevan kuuluisa Rodeo Dr ja hypättiin kiireesti kyydistä 😀
 
rodeo1
 
Eihän tuolla alueella meille tavallisille ihmisille ole yhtään mitään.. Katu on täynnä mitä hienompaa Versacea ja Chanelia.. Joihinkin liikkeisiin ei kuulemma edes pääse ilman ajanvarausta 😀
 
rodeo
 
Downtown LA
Downtown on Losin bisnessalueen keskus, josta löytyy Losin ainoat pilvenpiirtäjät. 7th streetin metroasema on monen metrolinjan yhtymäalue ja kadun varrelta lähtee moneen paikkaan myös busseja.
Downtownista löytyy hienoja kalliin näköisiä ravintoloita, teattereita ja upeita hotellejakin. Minun silmään alue ei näyttänyt kovin turisteille suunnattulta, mutta autoileville varmasti oikein mukava alue.
 
downtown8
 
Meidän Downtown tutkiskelu jäi melko vähäiseksi ja käytimme aluetta ainoastaan bussiin hyppäämiseksi. Berricsin halli löytyy kätevästi noin vartin bussimatkan päästä sekä Pershing squarelta pääsee kätevästi eläintarhaan vievään bussiin.
 
downtown1
 
Yllättävän selvä raja kodittomien suhteen iski vastaan 7th streettiä itäänpäin mentäessä. Muutaman korttelin päästä alkoi kodittomien teltat koristamaan kadunkulmia ja varsia. Lopulta talotkin olivat jo rapistuneen näköisiä ja alue muutenkin epämääräistä.
 
Kaikki kuvat eivät ole edes Downtownista vaan vähän ympäri Losin katuja.
 
downtown10
 
downtown11
 

downtown9Kuuluisa ja ERITTÄIN suosittu burgeriketju, jonka ensimmäinen ravintola on avattu 1948 ja tänä vuonna avattiin 300s. Jonot olivat sisällä ja autokaistalla pitkät koko ajan.

 
Skeittausparkkeja Berricsin ja Venicen lisäksi kokeiltiin West Los Angelesissa.
Stoners Skate plaza:
 
skede
 
Hollywoodista Santa Monica / La Brea kulmaukselta napattiin bussi alueelle ja käveltiin muutamat korttelit parkille. Bussimatka kesti noin tunnin.
 
skede2
Parkki oli aika iso ja paljon siellä oli skeitattavaa. Porukkaa alkoi vaan kertyä iltapäivästä paikalle niin paljon, että koko ajan piti taas väistellä kaikkia. Se kertoo taas siitä, kuinka suosittua täällä Losissa onkaan skeittaus.
 
Los Angeles Zoo
Eläintarha ei ole myöskään ihan keskustan tuntumassa ja sinne pääsee kätevästi kyllä bussilla Downtownista (google jelppii) 😉
Liput tuohon laitokseen kustantaa 20$, mutta ne pystyy myös ostelemaan “nähtävyyskortteihin” muiden kohteiden kanssa ja alennukset ovat hyvät.
 
zoo1
 
zoo2
 
Eläintarha on aika iso ja ruuhkainen, joten sinne kannattaa varata reilusti aikaa. Osittain tarha on vähän suttuinen ja vanhahko.
 
Majoitus Losissa
Varasin varmuuden vuoksi kaksi eri hotellia / motellia, koska halusin varmistaa meidän viettävän edes pari yötä lähellä kaikkea. Ajoissa jos varaa niin kerkeää saamaan parhaan majoituksen parhaaseen hintaan, toisin kuin meille kävi 😀 Liian myöhään varatessa joutuu myös tyytymään ylihinnoiteltuun kuraan!
 
Hollywood Inn Express South motelli oli juuri tätä ylihinnoiteltua minun silmissäni 😀 Huoneet oli ihan ok ja perussiistit, mutta mitään kehuja en pysty antamaan edes sängystä tai ilmastoinnista.
Aamupala olikin yksi show kun huoneessa oli neljä pöytää, eikä niihin tietenkään mahtunut istumaan.. Menu: Suklaamuroja, valmis vohveleita, mehua ja kahvia.
Perus jenkkien aamupalako? 😀
Respassa oltiin myös melko töykeitä, joka vuorossa.
 
hotelli
 
hotelli4
 
hotelli3
 
Kehuja hotellin sijainti ei myöskään saa.. Alue oli todella epämääräinen ja lähellä oleva Mc Arthur puisto oli kodittomien asuinpaikkana. Me kyllä pärjättiin ihan hyvin siellä seassa, mutta jollekkin tämä voi todella olla liikaa 😀 Hypättiin yleensä metroasemalta bussiin, joka vei meidät aika lähelle hotellia. Muutaman kerran bussia odotellessa todistettiin pidätyshetkiä, poliisien etsintöjä ja muutenkin perus narkkien elämää kaduilla.
 
Jos halua rentouttavan hotelliympäristön ja kokemuksen niin en suosittele varaamaan tätä 😉 ja ps. kannattaa tosiaan uskoa Hotels.comien yms arvosteluja ;D
 
Days Inn Hollywood oli toinen hotellimme ja olin niiiiiiiiiin iloinen kun pääsimme asumaan muutaman korttelin päähän Hollywood Boulevardilta!
 
hotelli5
 
Huoneet siistit, aamupala himpun kattavampi (leipää ja muutama hedelmä!). Hotellikokemus oli muutenkin mukavampi ja sijainti oli parhautta! Hotellin käytävät vähän nuhjuisen oloiset kokolattiamattoineen, mutta huoneet oli laitettu ihan viimeisen päälle.
 
hotelli6
 
hotelli7
 
Joten suosittelen valitsemaan hotellin läheltä metrolinjoja, jottei pitkät välimatkat muodostu vielä pidemmiksi. Bussit kulkee hyvin, mutta ruuhka-aikaan kaikki tökkii pahasti.
 
Going back to LAX
Lentokentältä taksin ottaminen tulee kalliiksi, joten tässä muutama esimerkki päästä halvalla.
 
12075001_10156199977830422_4135243540609285465_n
 
Julkiset:
Ilmainen lentokenttä – ensimmäinen juna-aseman välinen kuljetus. Kertamaksulla vihreeltä linjalta (Aviation/LAX) pääsee vaihdoilla vaikka punaiselle linjalle asti Hollywoodiin. Tämä vaatii hieman pitkää pinnaa tavaroiden roudaamisessa, mutta huvi maksaa vain pari dollaria 🙂 Kesto on noin 1,5-2h.
Tällä tavoin pääsee heti aikalailla kosketukseen todelliseen Losiin myöskin. Ensimmäiset tunnit Amerikan kamaralla meni nimittäin juurikin noissa metroissa ja siellä tapasi monen omituista persoonaa 😀 Oli miestä ostoskärryjen kanssa jotka oli ihan täynnä roskia ja boomboxit olalla meneviä räppäreitä 😀 Meininki oli suorastaan välillä kuin elokuvista. Jenkkilä nimittäin on juurikin välillä juuri sitä, mitä ne telkkarissa on näyttänytkin 😀
 
Fly Away LAX:
Bussipalvelu, joka menee tietyiltä asemilta suoraan kentälle ja se maksaa vain 8dollaria (ei käteistä, maksetaan bussissa kortilla). Yhtiön sivuilta näkee kätevästi pysäkit ja aikataulut. Sivuilla luvataan noin 1-1,5h matkustusaika, mutta meillä noin yhden aikaan iltapäivällä ei mennyt kentälle kuin 40minuuttia.
 
G0140139
 
Reissusta jäi käteen mieletön fiilis ja jälleen kerran vähän haikeakin. Perhe Pesonen on kyllä syntynyt ihan väärille leveyspiireille ja tunsimme taas pienen elonkipinän tän alkavan talvihorroksen lomassa!
Näihin sanoihin ja tunnelmiin.
 
<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *