Irlanti

Let’s go Dublin baby!

dublin (9)Lentokenttäkuljetus Aircoach yhtiöllä maksaa 7€ / suunta ja matka taittuu noin 25minuutissa

 
Marraskuinen kolmen päivän ”tutustutaan ainakin pariin panimoon” henkinen retki Dubliniin oli Topiakselle synttärilahja multa ja Topiaksen perheeltä! Dublin on ollut aina Topiaksella yhtenä Must See – paikkana ja koska tämä ihana mies juoksee kaikki paratiisirannat läpi mun kanssa, ajattelin että ehkä minäkin pari irkku pubia voisin kierrellä!
 

dublin (1)”Dublin on vilkas kaupunki, joka tunnetaan eloisista pubeistaan, mutta sillä on
myös vankat juuret kirjallisessa historiassaan. Kaupunki on sekoitus irlantilaista charmia ja
eurooppalaista tyylikkyyttä ja se tuntuu muuttuvan silmissä.” – Berlitz Matkaopas

 
Kun hyppäämme lentokenttä bussista ulos vilkkaalla O’Connel streetillä saamme vastaamme täydellisen kuulaan marraskuisen sään. Ei todellakaan sateista, synkkää tai edes sumuista Dublinia, josta meitä oli jo etukäteen varoiteltu.
 
dublin (26)
 
Majoituimme Fleet streetin Temple Bar Hotelliin, joka sijaitsee aivan kuuluisan Temple Bar- alueen laidalla. Huoneet eivät ole täysin melueristettyjä, joten varsinkin pahimpaan turistikausi aikaan meluhaittoja kaduilla juhlivista ihmisistä saattaa aiheutua. Toki kannattaa hotellista tiedustella huoneita joissa ikkunat eivät ole kaduille päin.
 
Hotelli on sijainniltaan melko täydellinen, sillä sen vastapäätä löytyy ruokakauppa, koko katu on täynnä ravintoloita ja pubeja sekä viereiseltä kadulta (Westmoreland st) lähtee noin vartin välein lentokenttä busseja.
 

dublin (10)

 
dublin (11)
 

dublin (31)Meidän huoneen näkymä oli tälle pienelle kujalle

 
Turistin Dublin
”Just say Guinness and you will be fine”
– Baarimikko, jonka lause toimi neuvona hankalan irkkumurteen ymmärtämättömyyteen.
 
Yksi maailman tunnetuimmista brändeistä, Guinness, taitaa olla tässä kaupungissa yhtä tärkeänä pidetty juoma kuin esimerkiksi vesi! 😀 Pelkästään St James’s Gate Brewerystä lähtee maailmalle päivittäin noin 3miljoonaa pinttiä ja juomaa saa tietenkin ympäri Dublinia ravitsemusliikkeistä! Guinness aiheeseen palataan kuitenkin vasta myöhemmin, kun esittelen Guinness Storehousea paremmin.
 
dublin (4)
 
Meidän reissun teemana oli käydä ihania pieniä irkku pubeja läpi ja kyllähän me muutamaan sitten eksyimme.
 
dublin (24)
 
dublin (21)
 
dublin (19)
 
dublin (15)
 
Värikkäät pubit höystettynä iloisilla Irlantilaisilla live-bändeillä oikein kutsuivat janoista kansaa sisään! Olihan se niin, että missä oli iloisin ja äänekkäin meininki, niin sinnehän ne kaikki muutkin halusivat päästä!
 
dublin (20)
 
dublin (3)
 
Yksi Dublinin tunnetuimmista pubeista on Temple Bar. Tämän baarin historia ulottuu 1840 luvulle asti ja on edelleen yksi kaupungin suosituimmista paikoista! Temple Barin valikoimasta löytyy yli 500 erilaista viskiä, maailmankuulu oisteri & guinness yhdistelmä sekä joka vuosi, vuodesta 2002 lähtien voitettu ”Traditional music pub of the year” palkinto.
 

dublin (18)Opening time

 

dublin (16)Irlantilaisten ylpeys: Whisky sana kirjoitettuna E-kirjaimella.

 
dublin (29)
 
dublin (28)
 
dublin (17)
 
dublin (18)
 
Idyllisten pubien lisäksi kaupunki tosiaan tarjoaa paljon kulttuurillista nähtävää, kirjastoja, linnoja sekä upeita vanhoja kirkkoja. Niistäkin kerron teille myöhemmin vielä lisää.
Tässä kuitenkin vielä muutama kuva siitä Dublinista, joka me marraskuussa saatiin vangittua kuviksi.
 
dublin (7)
 
dublin (6)
 
dublin (5)
 
dublin (2)
 
dublin (27)
 
dublin (25)
 
dublin (22)
 
Kaupunki tosiaan valloitti meidän sydämmet! Matkusajankohtana marraskuu oli aika hyvä. Turisteja kaupungissa kyllä riitti, mutta mikään paikka ei ollut aivan ammuttu täyteen ihmisiä. En halua edes kuvitella minkälainen kuhina kaduilla valtaa kesäkautena! Suosittelenkin kaikille tätä offseasonia, jos vähäänkään ahdistelee suuremmat väkijoukot.
 

dublin (14)I hope you did <3

 
dublin (12)
 
dublin (13)
 
Shoppailijallekin löytyy kaupungista kävelymatkan etäisyydeltä paljon valinnan varaa! Jos kyllästyttää perus lahjatavarapuodit, niin suuntaa Henry Streetille! Katu on täynnä myös sellaisia merkkiliikkeitä joita esimerkiksi suomessa ei vielä ole.
 
dublin (8)
 
Irlannin reissulta tulee seuraavien viikkojen aikana vielä postauksia Kilkennyn kylästä, vinkkejä Dublinin ruokapaikoista sekä nähtävyyksistä 🙂 Pysy siis kuulolla!
 
dublin (30)
 
 Dublin jutut:
Viskiä Dublinin sydämessä – Teeling Whiskey Distillery
”Guiness is good for you” – Vilkaisu Guiness Storehouseen
Koe upea Dublin – Näin pysyt budjetissa
Päiväretki Kilkennyyn – Mihin muutama tunti kaupungissa riittää?

2 Comments

  • Maija

    Me ollaan myös miehen kanssa juuri suunniteltu matkaa Dubliniin, olisi niin kiva päästä käymään. Tuo on kätevä tietää, että kannattaa ottaa lentokenttäkuljetus, jos sen saa vielä noin edullisesti. Todella hienoja kuvia ja kiitos mukavista ideoista matkaamme varten.

    • Sandra

      Mahtava kuulla! 🙂 Dublin oli jotenkin tosi ihastuttava kaupunkikohde ja tekisi mieli piipahtaa siellä uudestaan! Ihanaa matkaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *