Nusa Penida

Kylvyssä viidakon keskellä Kelingkingin upeat maisemat – Pala Nusa Penidaa 3/4

Kolmannessa Nusa Penidan blogissa kurkistamme vesiputouksen muovaamiin pyhiin altaisiin, sekä Kelingking rannalle.

 
Kelingking
 
GOPR0422
 
Molemmat kohteet sijoittuvat saaren länsi-puolelle lähekkäin toisiaan. Tosin vaikka ne ovatkin lähekkäin, matkaan sai kulumaan huonokuntoisilla teillä helpostikkin yli tunnin.
 

angels (1)Nusa Penida – Bali – Indonesia

 

Temeling Naturalpools. Vaikka olemmekin aikaisemmin päässeet uiskentelemaan hyvinkin eksoottisissa altaissa, niin oli tämä luonnon muovaama hulju-allas melkoinen kokemus. Temelingin sademetsään on vesiputouksen muokkaamana muodostunut kaksi upeaa luonnonallasta. Paikallisille ihmisille altailla on hyvin hengellinen merkitys, joten on todella tärkeää huomata vierailun aikana, että altaat on jaettu miesten- sekä naistenaltaiksi. Samaan altaaseen eri sukupuolen edustajille ei siis ole mitään asiaa ja voittekin hyvät lukijat hetken arvailla, kummille onkaan isompi allas..

Ennen tuota suurta yllättävää paljastusta, kurkataan alkumatkan vaiheisiin pikaisesti.
Temelingin luonnonaltaille ei pääse autolla ja viimeinen noin 1,5kilometrin viidakko osuus hoituu kätevästi mopo kyydeillä. Vuokra mopon kyydissä matka kustansi yhdeltä hengeltä 50 000rp (3,50€).
Minä hyppäsin vanhemman papparaisen tarakalle luottavaisin mielin, koska ajattelin tietenkin kokemuksen tuovan varmuutta ja näin olisin hyvissä käsissä. Alkumetrien jälkeen minulle selvisi, että mopo oli ainakin yhtä vanha kuin papparainenkin ja että kierroksia oli väännettävä paaaaaaljon, ettei jäätäisi keskelle viidakkoa jumiin (takaisin tullessa jouduin hyppäämään kesken ensimmäisen ylämäen pois kyydistä, koska eihän me muuten oltaisi päästy ylös asti..). Loppumetreillä minulle taas valkeni, että meillä taisi jo olla jotain näköongelmiakin, koska aina kun keskellä tietä oli kivenmurikka, me ajoimme suoraan siitä yli ja horjahdimme vaarallisen tuntuisesti kohti kielekettä. No mutta, loppu hyvin, kaikki hyvin.
 
Tiet alkoivat muuttumaan kapeammiksi ja mopot jäivät parkkiin ennen pienen kinttupolun alkua. Olimme aivan viidakon sydämmessä ja odotin koko ajan näkeväni roikkuvan liaanin sijasta ison käärmeen. Hiljaisuus ja rauhallisuus oli käsinkosketeltavissa ja olimme täysin lumoutuneita näistä suurista vihreistä maisemista.
 
nusapenida (24)
 
nusapenida (25)
 
nusapenida (19)
 

nusapenida (2)Rappuset veivät meitä aina vain alemmas

 

nusapenida (18)

 
Alhaalla kaikki alkoi pikkuhiljaa muuttumaan ja ennen altaille pääsyä meidän piti maksaa 10 000rupian (0,70€) pääsymaksu. Pääsymaksun jälkeen kuulimme rauhaa rikkovan iloisen poikalauman kiljahdukset ja kohta olimme kymmenien pienten luokkaretkeläisten keskellä. Tämä taisi ollakin yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä.
 

nusapenida (20)Miesten allas

 

Ensimmäisenä vastaan tuli uljaan näköinen miesten allas syvän turkoosin värittämänä. Vesi näytti vilvoittavalta viidakon peittäessä sen pahimmalta auringon porotukselta.

 
nusapenida (21)
 

nusapenida (22)Topias hyppäsi altaaseen

 

Alhaalla vesiputouksen päästä löytyi naisten allas, joka.. joka tosiaan oli ”hieman” pienempi miesten altaaseen verrattuna. Vai onko teidän mielestä ”hieman” oikea sana? Joten tasa-arvon nimissä tätä hulju-keidasta ei ainankaan ole rakennettu.

 
nusapenida (8)
 

GOPR0401Hmmm.. tässäkö mun pitäisi kylpeä..

 

nusapenida (7)Altaan puolustukseksi sanottakoon, että se oli ainankin kaunis.

 

Pohdimme Topiaksen kanssa kokoerojen todellista syytä ja luulemme, että kyse voisi olla uskonnon tuomista sen ajan kulttuurinpiirteistä ja ajatusmalleista. Esimerkiksi kiusausten takia miehet ja naiset eivät saaneet olla samassa altaassa yms.. Se ei kuitenkaan selitä altaiden koko eroa, joten tämä kysymys jää avoimeksi, kunnes meille se selviää! 😀

 

nusapenida (6)Vesiputous loppuu tähän naisten altaaseen

Naisten allas oli melkein meren kanssa samalla tasolla, joten pääsimme vielä kurkistelemaan pieniin luolastoihin rannikolla.
 
nusapenida (3)
 
nusapenida (5)
 
nusapenida (4)
 
Kelingking beach. Tämä postikorttimaiseman kriteerit täyttävä kohde oli vaikuttava kaikkine väreineen sekä kallio muodostelmineen. Välillä on todellakin uskomatonta pysähtyä katselemaan maisemia, jotka ovat kuin suuria taideteoksia. Voi kunpa kuvat pystyisivät välittämään kaiken sen kauneuden mitä ihmissilmä näkee.
 
Kelingking
 
Paikalliset ovat haistaneet hyvän bisnesidean parkkimaksujen perimisessä. Näköalapaikalle kääntyvän tien risteyksessä istua kököttivät paikalliset papat bambumajassaan perimässä muutaman tonnin parkkimaksuja. Toki täällä saatat joutua maksamaan muutaman tonnin maksuja pelkästään tontin läpi ajamisestakin. Onneksi kyse ei euroissa ole kuin muutamista senteistä, joten mielellämme heille maksamme tuosta oivaltavasta ideasta hyötyä turisteilla.
 

KelingkingKelingking beach

 

KelingkingKelingking beach

 
Kelingking
 
Seuraavana vuorossa on viimeinen osa Nusa Penidan seikkailuista ja kohteena on mm. luonnon muokkaama infinity-allas Angels Billabong.

Muut blogit Nusa Penidalta:
Nusa Penida – Paratiisi Balin varjossa
Suwehan beach – Pala Nusa Penidaa 1/4
Unelma rantoja sekä lepakon kakkaa – Pala Nusa Penidaa 2/4
Angels Billabong sekä Broken beach – Pala Nusa Penidaa 4/4

Kelingking

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *