Matkailu

Kuinka hakea turistiviisumi Indonesiaan – Huomioi nämä asiat hakemuksessa

Viisumihakemusten täyttäminen tuottaa lähes poikkeuksetta päänvaivaa eikä ennen aikaisten harmaiden hiuksien pompsahtamistakaan pysty ikinä millään estämään. Viisumihakemuksessa kysymysten oikein ymmärtäminen on yksi vaikeimmista tehtävistä ja loppujen lopuksi hakemusta täyttäessä myös oman nimen oikein kirjoittaminen tikkukirjaimilla alkaa tuottamaan hikikarpaloita otsalle. Entäpä nimeä, passinumeroa sekä lennonnumeroa seuraavat kysymykset.. Nehän ne vasta kiperiä ovatkin. Laitanko rastin tähän, olenko laskenut päivät oikein, olenkohan nyt ensimmäistä kertaa viisumia hakemassa vai lasketaankohan aiempien vuosien ’Visa on Arrival’ mukaan? Kysymyksiä herää kymmenittäin mitä pidemmälle hakemuksessa etenee. Kukapa meistä haluaisi joutua täyttämään näitä uudestaan, saatikka maksamaan uusia käsittelymaksuja. Kerralla se on mentävä oikein, jotta tuo kultainen lippu haluamaamme maahan koristaa passin käyttämättömiä sivuja. Tässä siis vinkit Indonesian turistiviisumin hakua varten.
 
indonesiaviisumi_3
 
Yksi hämmentävimmistä viisumihakemuksista itselleni on ollut turistiviisumi Indonesiaan. Annoin nimittäin yksinkertaisen sekä selkeän hakemuksen ulkonäön hämätä. Kun vihdoin viisumihakemuksen postitus päivä tuli, jouduimme loppujen lopuksi Nennen kanssa vuorotellen soittelemaan konsulaattiin ja varmistelemaan, että hakemus menisi niin kuin pitäisi. Konsulaatin ystävällinen henkilökunta auttoi nopeasti puhelimitse ja saimme ongelmakohdat selvennettyä. Ajattelinkin nyt jakaa viisumihakemuksen ohjeet tänne blogin puolelle, jos joku muukin joutuu tämän samanmoisen pähkäilyn eteen.
 
Tältä viisumihakemus näyttää:
 

Indonesia turistiviisumiKompastuskivenä meillä tällä sivulla oli lukemisen ymmärtäminen 😀
1. kohtaan on eritelty viisumin hakemisen syyt ja niistä sinun tulee valita yksi.
Meille se oli ’For visit purpose’.

 

Indonesia turistiviisumiToisella sivulla täytettäviä kohtia oli vähän. 5. kohdassa pään vaivaa tuotti ’Do you have previous visa to enter Indonesia?’,
jonka kohdalla mietin tarkoittiko se Visa on Arrivalia. Soitin asiasta konsulaattiin ja vastaus oli ei.
Nenne joutui soittamaan kohdan ’Are you in posession of any other countries travel documents?’. Hän oli tulossa lähes
suoraan Indonesiaan Usasta, jonne myös hänellä on viisumi. Viisumista huolimatta, tähän kohtaan hänenkin kuului vastata ei.

 

Huomioi nämä seikat:


– Suomalainen saa olla Indonesiassa ilman viisumia 30 päivää.
– Single entry viisumi oikeuttaa 60 päivän maassa oleskeluun.
– Single entry tarkoittaa, että viisumi on voimassa vain sen ajan kuin yhtäjaksoisesti olet maassa. Jos poistut maasta ennen kuin olet käyttänyt 60 päivää, viisumi ”nollautuu” ja saat maan rajalla vain 30 päivän Visa on Arrivalin. Viisumiin jäljelle jääneet päivät häviävät. Voit hakea myös maahan Multi entryn.
– Viisumin voi hakea enintään 90 päivää ennen matkalle lähtöä. Maahan on siis mentävä ennen päivien täyttymistä, mutta se ei tarkoita sitä, että viisumi pitäisi käyttää kokonaan 90 päivän sisällä. Riittää, että menet maahan vaikkapa 88 päivää myöhemmin viisumin myöntämisen jälkeen.
– Hae viisumia ajoissa. Ilman ruuhkia, viisumin käsittelyssä kestää 4 työpäivää.
– Voit hakea tai viedä itse hakemuksen Helsingin konsulaattiin.
– Jos lähetät hakemuksen, varaa mukaan myös palautuskuori, postimerkit ja täytä oma osoitteesi valmiiksi.
– Käytä kirjattua kirjettä.
 
Indonesia turistiviisumi
 

Mitä tarvitset viisumihakemukseen:


– Hakemus
– Passi, joka on voimassa vähintään 6kk maahan saapuessa
– Passikopio
– 1 värillinen passikuva (hakemus sivulla luki 2 kuvaa, joten lähetin kaksi. Toinen tuli passin mukana takaisin.)
– Menopaluu lentoliput maahan.
– Kopio tositteesta viisumihakemuksen maksusta. Tähän riitti pelkkä kuvakaappaus tuloste pankin sivuilta.
– Palautuskuori varustettuna omalla osoitteella sekä postimerkeillä. Suosittelen käyttämään kirjattua kirjekuorta, kun kyseessä on passi.
 
Indonesian Single entry viisumi maksaa 55€ ja maksu tulee suorittaa ennen hakemuksen lähettämistä. Lisätietoja hakemuksesta, itse hakemus sekä infot maksuista löytyy: https://www.kemlu.go.id/helsinki/en/layanan-visa/Pages/Visa-Kunjungan-Saat-Kedatangan.aspx
 
Indonesia turistiviisumi
 
Lue vinkit Indonesiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *