Sri Lanka

Kohti Kandya ja Dambullaa

Kandy
Mirissassa vietetyn viikon jälkeen otimme suunnaksemme vielä keski Sri Lankan.
Mirissasta menimme tuktukilla Mataraan (500rupiaa), koska emme jaksaneet tunkea itseämme täpötäyteen bussiin ja seisoa siellä rinkkojen kanssa. Matarasta lähti 13.35 express juna Kandyyn Colombon kautta (7tuntia). Suosittelemme todellakin menemään aina päätepysäkiltä kyytiin jos liikkuu pidempiä matkoja. Samoin kannattaa ajoittaa itsensä asemalle vähintään tuntia ennen lähtöä, jotta saa itselleen ostettua kakkosluokan paikat ja pääsee vielä istumaankin. Saimme itsemme 2luokkaan helposti istumaan ja hinnaksi Matarasta Kandyyn tuli 360rupiaa per nenä eli noin 2€.
 

dambullaan

 

dambulla2014 (3)2nd class

 
Junan lähtiessä Matarasta, se oli jo aivan täynnä, eikä istumapaikkoja ollut enään jäljellä. Muutamia reppureissaajia hyppäsi junaan Weligamasta sekä Gallesta ja he saivat seistä kolmen tunnin matkan Colomboon asti :s Joten päätepysäkiltä kyytiin!!
Colombon kohdalla homma sitten purkautui ja ihmiset juoksivat junasta pois samaan aikaan kun uudet matkustajat tunkivat itseään sisään. Voi sitä kaaoksen määrää!
Meillä onneksi oli vieläkin nuo samaiset istumapaikat ja tällä pysäkillä juna tulikin AIVAN TÄYTEEN.. Colombosta noin tunnin verran eteenpäin jatkaessamme jokaisen sisääntuloaukon kohdalla roikkui vähintään viisi ihmistä. Siinä koettiin jännittäviä hetkiä, kun mentiin läheltä tolppaa tai sukellettiin tunnelliin. Huh mikä reissu! Muutaman tunnin matkaamisen jälkeen ihmiset yksitellen jäivät kyydistä ja loppujen lopuksi kaikki matkustajat pääsivät istumaankin.
 
Facebook linkki videoon, jossa osa roikkuu junan ulkopuolella
 
dambulla2014 (10)
 
Junassa matkaamisen kohokohtia oli meidän viereen istunut paikallinen perhe, jonka kanssa jaettiin eväitämme. Me syötettiin muksulle ja mammalle pringlesejä ja he syöttivät meille mitä ihmeellisimpiä hedelmiä 🙂
 
Puuduttavan junamatkan jälkeen olimme Kandyssä noin 21.00. Meillä ei ollut yhteysongelmien takia mitään majapaikkaa varattuna kaupungista ja raamattuna sekä matkaoppaana toimi vanhentunut Lonely Planet. Lähdimme juna-asemalta kävelemään kirjan osoittamaan suuntaan toivoen, että etsimässämme paikassa olisi tilaa ja se olisi auki vielä. Etsimäämme emme ikinä löytäneet, mutta löysimme huoneen Friends Villa nimisestä guesthousesta päätien varrelta. Huoneen hinta oli 1500rupiaa ja päätettiin jäädä siihen.
Huone oli kyllä yksi kämäsimmistä löydöistä pitkään aikaan ja Jannin kanssa jätettiin jopa suihku väliin 😀 Topias kertoi, että siellä vaelteli matoja lattian alle kun suihkun laittoi päälle. Kuvia ei valitettavasti ole, koska GoProsta oli sopivasti loppunut akku :p Mutten kyllä uskokkaan, että kukaan haluaisi nähdä todisteita tuosta huoneesta. Itikkaverkkokin oli aivan turha, sillä Janni heräsi jo 03.00 itikan pistelyihin ja minä seurasin 05.00 perässä.
 
Odotettiin auringon nousua ja noin kuuden aikaan käytiin nykimässä Topias jaloilleen, jotta voisimme jatkaa matkaa! Joten vinkkinä sekin, että jos saapuu noin myöhäiseen aikaan kohteeseen, niin kannattaa ottaa huone jostain etukäteen. Aikamoisella tuurilla kerettiin edes illalla kauppaan, eikä mikään guesthouse näyttänyt olevan auki enään siihen aikaan.
 
Kandystä ei jäänyt mitään kerrottavaa, koska emme siellä viettäneet aikaa kuin sen pakollisen yöpymisen. Maisemat olivat kauniit ja kaupunki näytti paljon mukavammalta, kuin etelän ruuhkaiset kaupungit.
 
Dambulla
Matka Kandystä Dambullaan paikallisella bussilla kesti noin 2tuntia ja hinta oli 100rupiaa / hlö. Bussi taas tapansa mukaan pakattiin aivan täyteen ja kuski kaahasi koko matkan.
Dambullassa olimme perillä puoli 9 aikaan aamulla ja meidät jätettiin johonkin päätien varteen. Sanotaan aina bussien rahastajalle, että hihkasee meille kun pitää jäädä kyydistä. Matkustaminen yleisillä on tässä maassa todella helppoa, mutta oikealla pysäkillä jääminen hankalaa. Bussi- sekä juna-asemat ovat olleet jokaisessa kaupungissa aivan vierekkäin ja ne on ollut aina helppo löytää.
 
dambullaan1
 
dambulla2014 (8)
 

dambulla2014 (9)Semi luxury? 😀

 
Dambullassa otettiin suoraan tuktuk häiskä oppaaksemme ja pyydettiin häntä viemään meidät johonkin mukavaan paikkaan. Kiersimme muutamat eri vaihtoehdot ja lopulta löysimme mielettömän ihanan ja hyvän majoituksen päätien varrelta Temple Caven lähettyviltä.
 
Avinka Holiday Homesta saimme huoneen kolmelle 3000rupialla (n.17€). Huoneessa on tuuletin, kuumavesi, netti, kaksi sänkyä ja apinat pihalla. Edellisen yön kamalan resortin jälkeen tämä oli kuin lottovoitto!
 
dambulla2014 (4)
 
dambulla2014 (5)
 
dambulla2014 (6)
 
dambulla2014 (7)
 
Nähtävyydet
Dambullan nähtävyyksiin kuuluu Golden Buddha Statue ja Temple Cave, jotka ovatkin aivan vierekkäin. Kultainen Buddha on 30metriä korkea ja siellä oleva kyltti kertoo sen olevan maailman korkein.. Tämä tieto taitaa olla kuitenkin väärä, sillä nopealla googletuksella selviää, että suurimmat taitaa löytyä jostain muualta 😀 Patsas rakennettiin vuosina 1997-2000. Patsaalle ei ole sisäänpääsy maksua.
 
dambulla2014 (2)
 
dambulla2014 (14)
 
Buddhalta lähdimme marssimaan suuren kallion päälle, jossa Temple Cave on. Temple Cave on rakennettu ensimmäisellä vuosisadalla ennen ajanlaskun alkua. Kallio kohoaa parhaimmillaan 160metriin ja suurin osa temppeleistä on viiden suuren luolan sisällä. Jokaisessa luolassa on maalauksia/freskoja buddhasta ja hänen elämästään. Kokonaisuudessaan siellä on 153 patsasta buddhasta, 3 patsasta Sri Lankan Kuninkaista ja 4 jumala ja jumalatar patsasta. Luolien läheisyydestä on löydetty n.2700 vuotta vanhoja luurankoja ja hautausmaita. Luola on julistettu UNESCON maailmanperintö kohteeksi 1991.
 
Päästyämme ylös, meitä odotti suuri pettymys….. siellä ei myyty lippuja luolatemppelille, vaan ne olisi pitänyt ostaa alhaalta !!! 😀 Mikähän idea siinäkin oli 😀 Menimme sisäänpääsy luukulle hieman ihmettelemään tätä työntekijöille, toivoen, että heille kelpaisi raha ja pääsisimme sisälle. Näin ei kuitenkaan käynyt ja meille sanottiin, että voimme katsoa valvontakameroista sisälle 😀 Siinä katottiin luolat läpi telkun välityksellä ja lähdettiin talsimaan alas. Sisäänpääsymaksu olisi kustantanut 1500rupiaa (n.8,50€). Temppelille oli kuitenkin melko raskasta nousta, joten päätimme jättää uusinta urheilun väliin.
 

dambulla2014 (11)

 

dambulla2014 (12)Temple Caven sisäänmeno

 
dambulla2014 (13)
 
Suurin syy keski Sri Lankalle tuloon oli Sigiriya. Seuraavaksi kapuammekin sinne ja siitä lisää seuraavassa blogissa!
 
dambulla2014 (15)
 
dambulla2014 (1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *