Thaimaa

Koh Muk

kohmuk_2014 (11)Koh Muk näkyvissä

 

kohmuk_2014 (12)”Sorry, Sorry, just a minute! We are out of gasoline!!”

 
Koh Ngailta Koh Mukille siirtyminen tapahtui lonkkarilla, joka maksoi 1500thb (n.37€). Matkaan meni noin puolituntia ja paatti jätti meidät Charlie beachille (monet pikaveneet jättävät ja noukkivat turisteja tältä biitsiltä. Rantaa sanotaan myös Ao Farangiksi). Hetken aikaan keräiltiin ajatuksia rantahietikossa rinkkojen kanssa ja lähdettiin hienon beach resortin läpi etsimään jotain tietä sisämaahan. Kaikista blogeista saimme sen kuvan, että pitää kävellä jonkin verran sisämaahan, ennen kuin löytää reppureissaajille sopivia majoituksia. Toisin kävi, sillä olimme saapuneet juuri oikealle puolelle saarta ja olimme lähellä juuri näitä blogeista pongattuja majoituksia.
 
kohmuk_2014 (10)
 
kohmuk_2014 (9)
 
Halvimmaksi oltiin kuultu Mayow bungalows, mutta meidän saapuessa se oli jo täynnä. Hiekkatien toisella puolen kohosi rinteellä Rubbertree resortin bungalowit, josta saimme mökit kaikille 800thbn (20€) hintaan. Huoneeseen kuuluu joka päivä uudet vesipullot, aamupalat (joko continental tai americanbreakfast), ISO Tauno nimen saanut gekko vessassa, äyskäröitävä pönttö, kylmä vesi, hyttysverkko ja täydelliset lakanat&tyynyt. Hampaiden pesun yhteydessä tajuttiin ettei huoneen varusteluun kuulu kuitenkaan lavuaaria 😀
 
kohmuk_2014 (13)
 
kohmuk_2014 (14)
 
kohmuk_2014 (15)
 
Omaa rauhaa etsiville Rubbertree on hyvä valinta. Matkalaisia tulee ja menee resortilla, muttei kovaäänisesti. Tuntuu kuin kaikki osaisivat arvostaa toisten omaa tilaa ja täällä saakin olla vaikka koko päivän riippumatossa häiriintymättä. Iltaisin sirittävät kovaääniset ”sirkat” asuvat kumipuissa, mutta nekin lopettavat huutonsa auringon painuttua mereen.
 
Koh Muk (Koh Mook)
Muk on yksi alueen suurimmista saarista, joten odotimme paikan olevan pullollaan turisteja. Iloksemme saimme huomata, ettei saari ollut turismilla pilattu. Täällä on paljon rantaviivaa koskemattomana ja ilman rantatuoli rysää. Saaren läpi vie muutama asfaltoitu tie, jota sahaavat tuktuk taksit sekä mopot. Tien varrella on paikallisten kyliä sekä vehreää viidakkoa paljon. Paikalliset eivät ole turisteihin kyllästyneitä, vaan mekin olemme saaneet todella ystävällisen ja iloisen vastaanoton joka paikassa.
 
kohmuk_2014 (2)
 
kohmuk_2014 (3)
 
kohmuk_2014 (4)
 
kohmuk_2014 (5)
 
kohmuk_2014 (6)
 
Ranta-alueita löytyy myös saaren itäpuolelta, jossa onkin tämän viikon ollut todella kovat laskuvedet. Näiden kauniiden rantojen luokse on ripoteltu toinen toistaan hienompia luksus resortteja. Hinnat niissäkään eivät ole olleet yhtä korkealla, kuin esimerkiksi Koh Ngailla oli. Koh Mukilta löytyy siis myöskin luksusta kaipaaville hienoja bungaloweja, mutta reppureissaajatkaan eivät jää täällä tyhjän päälle. Täällä voit majoittua highseasonilla semi halpoihin bungaloweihin tai vuokrata telttapaikan. Muutamat resortit tarjoavat teltan + patjan hintaan 350thb.
 

kohmuk_2014 (1)Luksusta ja telttailua

 

kohmuk_2014 (7)Laskuvesi

 
Ilmasto on koko viikon ollut niin paahtavan kuuma, ettei meillä ole edes ollut voimia maata rannassakaan kahta tuntia pidempään. Rantavesi ei ole niin kirkasta kuin naapuri saarella, mutta kyllä sielläkin itsensä käy viilentämässä. Beach resortin allasbaari näyttikin todella houkuttelevalta, mutta olisimme joutuneet maksamaan siitäkin ilosta 200thb ”sisäänpääsymaksua”.
 
Koh Mukilla saat palan paikallisten aitoudesta sekä samalla pientä turistisuuttakin. Jos haluat olla omissa oloissasi, niin sekään ei ole mahdottomuus. Saarella viihtyisi perus viikon vierailua pidempäänkin.
 

kohmuk_2014 (8)Charlie beach

 
Resorttimme yhteydessä on sukellusliike, josta Nenne ja Kirill saivat hyvän diilin sukelluskokeiluihin. Kummallakaan ei ole kokemusta sukelluksesta ja heille tarjottiin opetus+2sukellusta hintaan 3000thb (75€). Tietenkään tästä ei mitään sertifikaattia saa, mutta oppii tärkeimmät perustaidot sekä saa tuntuman sukeltamiseen.
 

kohmuk2014 (3)Minute before diving

 
kohmuk2014 (4)
 
Hyvät jutut Mukilta:

  • Rubbertreessä on hyvä hintalaatu suhde.
  • Hill Topissa todella reilut annokset pienellä rahalla. Mahtava perhe pyörittämässä paikkaa.
  • Aloittelijoiden helppo tulla kokeilemaan sukellusta.
  • Lompakko ystävällinen hintataso koko saarella.
  • Majoitus ”halvalla”: Rubbertree resort (800thb sis. aamupala), Mayow thai kitchen, Hadfarang (teltta 350thb, bungalowi 700thb, huone yhteisellä vessalla 550thb), Coco Lodge (teltta 400thb, bambu bungalowi 700thb). TingTong baarin kautta kuulemma myöskin halpoja majoituksia.

 
kohmuk2014 (5)

 
kohmuk2014 (6)
 

kohmuk2014 (7)Long long way to go

 
kohmuk2014 (8)
 
kohmuk2014 (9)
 
kohmuk2014 (10)
 
kohmuk2014 (11)
 
kohmuk2014 (1)
 
kohmuk2014 (2)
 
Koh Mukilla kävimme myös tekemässä snorklaus retken Koh Kradanille sekä emerald cavelle. Niistä lisää seuraavassa blogissa 🙂
 
Thaimaasta matkamme jatkuu seuraavaksi Malesiaan! Siitä myöskin lisää myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *