Thaimaa

Koh Chang

DSCN0384
 
Äiskän haku tiistaina lentokentältä sujui helposti 🙂 Osattiin valmiiksi kulkea “ilmajunilla” Bangkokissa, joten ei tarvinnut istua ruuhkaisessa liikenteessä taksinkaan kyydissä.
Lentokentältä matka jatkui lähes suorilta tein Ekkamain (Eastern bus terminal) asemalle. Sieltä mini van alle ja menoksi! Mini van kustanti Koh Changille 300thb (7,5€) ja satamasta lautta 80thb.
 
Mini van kyyti Changille on nopea ratkaisu ja tällä kertaa tuntui, että kuski halusi olla vähän liiankin nopea. Sehän on tietenkin normaalia että ajellaan 140km/h, mutta Thaimaan teillä se tuntuu välillä kyllä tooodella hurjalta kyydiltä :S Kuski puhui puhelimessa vähän väliä, kaahasi ja ohitteli samalla. Muutamaan otteeseen kyllä jännitti ja kovasti 😀
 
kohchang2013 (1)
 
kohchang2013 (34)
 
Matkassa meni kokonaisuudessaan noin 6,5 tuntia. Jouduttiin satamassa odottelemaan seuraavaa lauttaa reilut puolituntia. Changin puolella päätimme ottaa lavataksin satamasta ja mennä suoraan Klong prao beachille, eli saaren keskiosaan.
 
kohchang2013 (1)
 
Chang on Thaimaan kolmanneksi suurin saari (30km pitkä ja 14km leveä). Saaresta on lähes 80% sademetsää. Chang tarkoittaa norsua ja saari oli tainnut saada nimensä sen moudostaan. Bangkokista matkaa on noin 400km.
Saari jakautuu kolmeen turistien pääpaikkaan: White sand beach, Klong prao / Kai bae ja Lonely beach. White sand on kaikista suosituin ja hektisin. Lonely beach taas semmoinen hippi kylä enemmänkin 🙂 Klong prao on siltä väliltä 🙂 Et ole koskaan yksin, muttei vierellä ole valtavia turistimassojakaan 😉
 
DSCN0083
 
DSCN0049
 
Saarelta löytyy vielä muutamia kalastajakyliä, joihin turistit eivät oikeastaan ole vielä löytäneet kunnolla. Ihastuin jo viime vuonna saaren rauhallisuuteen ja aitouteen. Rannalla ollessani en edes tajua olevani lähellä mitään sivistystä 😀 Varsinkin Klong praon rannat on mielettömän kauniit ja ranta jatkuu pitkälle matalana. Loistava ranta siis! 🙂
 
DSC_0678
 
Majoitusta
Viime reissulta tutuksi tullut Sofia Garden resort oli meidän ratkaisu majoituksessa Klong Praolla. Resortissa on todella hyvä hinta laatu suhde verrattuna moneen paikkaan. Viime reissulla oltiin ihan kahden hengen tuuletin huoneessa ja siinä jäi maksettavaksi 5€uroa per naama. Aikaisempi reissu oli lokakuussa, joten lowseason hinnat olivat vielä voimassa.
 

kohchang2013 (28)Sofia Garden

 
Viime viikolla alkanut highseason näkyy jo hinnoissa täällä. Meillä on kolmen hengen huone 1200thb (30)€, johon kuuluu aamiainen päälle. Eli per henkilö jää 400thb (10€) maksettavaksi ja siitäkin voi miinuustaa sen 100thb, koska se raha menisi jokatapauksessa aamiaiseen jossain muualla.
Huoneen lisävarusteluihin kuuluu ilmastointi, jääkaappi, lämminvesi ja pihalla oleva uima-allas. Eli aika hyvän diilin täällä sai. Päädyttiin siis jäämään tähän resorttiin lauantaihin saakka, jolloin lähdetään Krabille päin.
 
Aikasempana vuonna yövyin myös muutamassa paikkaa White Sandilla ja tässä on Paddy’s palm resortista allaskuvaa. Hotelli oli mielestäni tosi hyvä ja kiva!
Koh Changilla on paljon hyviä majoituksia, kunhan jaksaa vain vähän nähdä vaivaa niiden löytämiseksi.
 
Keskiviikko aamu alkoi auringonpaisteella ja lähdettiinkin rannalle katsomaan mielestäni yhtä Thaimaan kauneinta rantaa. Ranta on koskemattomampi kuin monissa muissa turistikohteissa ja rantaviivaa ei olla vielä vedetty aivan täyteen resortteja.  Äiti kävi hieronnassa rannalla 6€uron hintaan 🙂
 
kohchang2013 (27)
 
kohchang2013 (30)
 
kohchang2013 (31)
 
kohchang2013 (29)
 
kohchang2013 (20)
 
Illaksi kokoonnuttiin Filou nimiseen baariin Kai Baelle viettämään Topiaksen synttäreitä. Siellä olikin sopivasti bucketit (alkoholi+mixer ämpärit) tarjouksessa 99thb (2,5€). Veettiin mojitoa ja sangsom colaa onnessamme 🙂 Seuraamme saapui Henkan kaveri Joonas ja hänen tyttöystävänsä.
 
Siitä matkamme jatkui pieneen reggae baariin nimeltä Riddim Shack. Baari oli noin 15neliön suuruinen ja omistaja asui siellä 🙂  Omistaja oli meidän päätelmien mukaan ehkä britti mies, joka oli hoidellut asiansa niin, että pystyi pitämään saarella omaa baaria ilman paikallista työvoimaa. Todistettiin siinä istuessamme poliisien lahjontaakin, jotta baarin olemassaolo olisi mahdollista. Jossain vaiheessa iltaa baariin saapui ulkopöytään 11hengen polttariseurue, joka joi sen verran, että Henkkakin joutui välillä käymään skootterilla kipasemmassa lähimmästä kaupasta kaljaa lisää baarille 🙂 Yhden aikaan yöllä sade kuitenkin yllätti meidät ja siirryttiin sitten kotiin 🙂
 
DSCN0089
 
Torstai alkoi laiskasti ja sadekin palasi saaren päälle. Käytiin äitin hiukset leikkaamassa paikallisessa salongissa. Hintaa operaatiolla oli 6€uroa ja lopputuloskin oli todella hyvä 🙂 Koko päivänä emme saaneet mitään aikaiseksi, koska sade ei suostunut sivuamaan meitä :/ No saatiinpahan vähän hoideltua juoksevia asioita suomeen päin ja muutenkin vaan relattua 🙂
Pelattiin bilistä ja syötiin hyvin.
 
kohchang2013 (2)
 
kohchang2013 (36)
 
Perjantai alkoi uutisilla Filippiinin hurjasta taiffuunista, joka riepottelee tälläkin hetkellä pitkin maata. Myrskyn suunta näillä näkymin olisi Vietnam ja Laos ja toivotaan nyt todella että se ei tänne meijän luokse tule. Ensimmäisenähän ruvettiin sitten pohtimaan, että miten käy meidän reissun Filippiineille.. uskaltaako sinne mennä? Tarkoitushan olisi mennä sinne vasta parin kuukauden päästä, mutta silti se vähän mietityttää.
 
2012-10-02 18.08.58
 
Myökään ei täällä saatu olla rauhassa enteilevältä myrskyltä, nimittäin aallot olivat todella suuret tänään rannalla ja muutenkin tuuli todella kovaa välillä.
 
kohchang2013 (19)
 
kohchang2013 (8)
 
Aurinko paistoi ja lähdettiin Lonely beachille nauttimaan päivästä ja siellä pompittiinkin sitten isoissa aalloissa 😀
 
kohchang2013 (9)
 
kohchang2013 (12)
 
kohchang2013 (13)
 
kohchang2013 (14)
 
kohchang2013 (15)
 
kohchang2013 (17)
 
kohchang2013 (18)
 
Muutaman tunnin grillaamisen jälkeen vaihdettiin White sand beachille toivoen, ettei aallot siellä ole isot. No toive oli turha. Nousuvesi oli korkealla ja aallokko riepotteli sielläkin uimista yrittäviä :p
 
Tämä iltakin taitaa mennä jännittäessä, että saadaanko mitään suurempia rippeitä myrskystä.. Tällä hetkellä saaren yllä on synkät pilvet, salamoi ja ukkostaa. Satelliitti kuvat näyttävät, että täällä asti on Filippiinin myrskyn viimeiset aallot.
Aamulla suunnataan Krabille, jos myrsky jatkaa sinne minne se on suunnitellutkin menevänsä.
 
kohchang2013 (3)
 
kohchang2013 (4)
 
kohchang2013 (6)
 
kohchang2013 (7)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *