Italia

Keväinen Como-järvi ja tie vesiputouksille


comojarvi

 

Kun automme ylitti Italian rajan, maisema muuttui melko dramaattisesti. Jylhät Alpit jäivät taaksepäin ja keväinen Italia alkoi näkymään vuorijonoissa. Mitä lähemmäksi tulimme Como-järveä, sitä keväisemmäksi maisema hiljalleen muuttui eikä Como-järvellä talvesta ollut enään tietoakaan.

 
comolta11 (1 of 1)
 
Kun mutkittelimme Italian puolella pienten kylien läpi kohti Comoa, eteemme osui upea vesiputous keväisine puroineen. Meidän oli aivan
pakko kaartaa auto sivuun ja lähteä tutkimaan putousta hieman lähemmin ja mitkä maisemat sieltä avautuikaan!
 
putous (1 of 1) – kopio
 
Tarkempia koordinaatteja putoukselle tai tälle kylälle en osaa sanoa, sillä kaikessa innostuksessa kylän nimi unohtui tarkistaa ihan täysin! Sveitsin rajalta majapaikallemme Como-järvelle oli matkaa noin 40km ja kylä osui tälle välille.
 
comolta10 (1 of 1)
 

comolta8 (1 of 1)
 
comolta12 (1 of 1)Topiaksen oli aivan pakko käydä tarkistelemassa putouksen allasta hieman lähempää.

 

comolta9 (1 of 1)
 
comolta7 (1 of 1)Kevät oli tosiaan jo pitkällä tulossa tänä helmikuisena viikonloppuna.

 
Olgiasca – Lago di Como
Varasimme tien päältä meille majoituksen tulevalle yölle Olgiascan pienestä kylästä Como-järven pohjois nurkasta. Ensin ajattelimme ajavamme aivan Como-järven etelä-osaan, mutta reittisuunnitelmien vaihtuessa jatkuvasti päädyimme jäämään pohjoisemmaksi viettämään yömme.
 
comolta (1 of 1)
 

comoltakuvaOlgiasca

 
Olgiascan kylä sijaitsi pienellä kukkulalla niemenkärjen päällä avaten upeat maisemat Como-järvelle. Majoitusvaihtoehtoja pienessä kylässä ei ollut paljoakaan ja ravintoloita näin talvisaikaan vieläkin vähemmän. Niemenkärjestä löytyi Abbazia Cluniacense di Santa Maria di Pionan kirkko, joka houkutteli muutamat turistit kulkemaan pienen kylän läpi.
 
comolta15 (1 of 1)
 
comolta13 (1 of 1)
 
comolta14 (1 of 1)
 
comolta3 (1 of 1)
 
Meidän majoituksemme Olgiascassa oli Albergo Ristorante Conca Azzurra, jossa kaksi huonetta maksoi 105€. Hotelli ulkoapäin näytti melko tavalliselta, mutta sisällä ja hotellin käytävillä huokui vanhan ajan kartanoiden tunnelma. Ruokasali oli suuri ja antiikkinen, hotellin käytävät tummat ja sokkeloiset, huoneet sisustukseltaan hieman synkkiä ja vanhanaikaisia. Jotakuinkin hotellista löytyi siis kaikki ominaiset piirteet kauhutarinoiden kartanoille. Kaiken lisäksi luulen, että olimme hotellin ainoita asiakkaita ja kiitos erittäin vilkkaan mielikuvitukseni heräilinkin keskellä yötä kaiken maailman kopsahduksiin ja kolinoihin.
 
comolta4 (1 of 1)
 
comolta17 (1 of 1)
 
comolta16 (1 of 1)
 
Kahden hengen huone oli melko synkkä ja dramaattiset taulut seinillä eivät auttaneet piristämään tunnelmaa. Meidän huoneesta lähti portaat vintille, mutta ovi yläpäässä oli kiinni. Juha innostuikin pelottelemaan mua kauhutarinoilla ja muutaman kerran yöllä taisinkin luulla kuulevani ääniä ullakolta.
 
comolta22 (1 of 1)
 
comolta5 (1 of 1)
 

Aamu kuitenkin valkeni ilman kummituksia ja täytyy kyllä sanoa, ettei hetkeen ole tullut nukuttua yhtä levottomasti.

 

comolta2 (1 of 1)Aamuinen Como-järvi dronella kuvattuna

 
comolta23 (1 of 1)
 
Aamu kuvausten jälkeen olikin jo aika startata auto ja lähteä jatkamaan matkaa kohti Bolzanoa.
 
comolta6 (1 of 1)
 

Lue myös muut Alppi jutut:
Road to Alps – Viisi päivää & 1264km
Neuschwansteinin kuvankaunis linna
Henkeäsalpaavat Alpit & uskomaton Maloja Pass
Pohjois-Italian maisemareitillä kohti Bolzanoa
Talvinen Lago di Braies
Hallstattin lumoava kylä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *