Turkki

Kappadokia – Kuumailmapallolennolla Royal Balloonin kanssa

Kuumailmapallolento yhteistyössä Royal Balloon kanssa

Aamulla, kun kuumailmapallot täyttyivät hiljalleen lähtövalmiuteen, oli kaikkien jännitys käsinkosteteltavissa. Kuumailmapallojen täyttämisestä kuuluva tasainen puhina täytti hiljaisuuden ja yksitellen palloja kohosi horisontissa.
Niinpä mekin nousimme noin sadan muun kuumailmapallon kanssa sulavasti kohti korkeuksia ihmettelemään Kappadokian alueen kauneutta!

Tervetuloa kuumailmapallolennolle Royal Balloonin kyydissä!
 


Kuumailmapallolento Royal Balloon
Lento toteutettu yhteistyössä Royal Balloonin kanssa

 

royal16 (1 of 1)Pallojen täyttö hetki aamulla

 
royal18 (1 of 1)
 
Kun näin ensimmäiset kuvat kuumailmapalloista leppoisasti lentelemässä oranssiksi maalatulle taivaalla, ajattelin, että tuo olisi varmasti nähtävä. Kun taas aloin tutkimaan Kappadokian uskomattomia maanalaisia kaupunkeja tarkemmin, ajattelin, että tuo olisi varmasti koettava. Kun sitten näin kuvat laaksoista yläilmoista kuvattuna, ajattelin, että TUO minun on varmasti tehtävä.
Tänä elokuisen aamuna, voin elämäni ensimmäisen kuumailmapallolentoni jälkeen toden totta sanoa, että tämä tulisi jokaisen tehdä!
 

Kuumailmapallolento Royal Balloon

 

royal34 (1 of 1)Kuumailmapallo lipui sulavasti kohti auringonnousua.

 
royal31 (1 of 1)
 
royal36 (1 of 1)
 
Meidän lentäjänämme toimi Murat, jonka ammattimaisuus oli huikeaa! Hänen huumorintajunsa piti koko meidän ryhmän hymyssä suin ja jopa laskeutumisen aikana hän vitsaili eri tavoilla laskeutumisesta 😀 Emme kuitenkaan laskeutuneet hypäten, vaan taidokkaasti suoraan perävaunun päälle.
Murat kertoi, että tarvitaan reilun kahden vuoden lentokokemus, jotta saa luvan lentää turistien kanssa.
Tänä aamuna, Kappadokian yllä oli hänen arvion mukaansa noin 100 palloa.
 

royal19 (1 of 1)Kuumailmapallolento Royal Balloon kanssa

 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
royal29 (1 of 1)
 
royal28 (1 of 1)
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
royal24 (1 of 1)
 
Lento kesti noin tunnin verran ja oli yksi uskomattomimmista auringonnousuista mitä olen nähnyt. Auringonnousu Mount Rinjanilla Indonesiassa vaati niin suuren fyysisen panostuksen, että sitä ei ihan heti mikään kokemus ohita 😉 Kappadokian kuumailmapalloilu oli kuitenkin aivan omaa luokkaansa ja todellakin jokaiselle suositeltava. Korkeanpaikan kammosta ei tullut kärsittyä tunnin aikana kuin kerran. Kun lähdimme nousemaan 600 metriin alkoi sitä vasta käsittämään, kuinka korkealla sitä tosissaan olimmekaan. Auringonnousun jälkeen lähdimme sulavasti kiertelemään Kappadokian monimuotoisia laaksoja ja laskeuduimme välillä ihastelemaan kivimuodostelmia jopa puiden tasolle.
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
royal11 (1 of 1)
 
royal23 (1 of 1)
 

Kuumailmapallolento Royal BalloonKuumailmapallolento Royal Balloon kanssa

 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Royal Balloon
Yksi Kappadokian pääturismin lähteistä on nimenomaan kuumailmapalloilu. Lentoja tarjoavia yrityksiä on Kappadokiassa varmasti yhtä paljon kuin kampaamoita tavallisessa suomalaisessa kaupungissa, joten oikean löytämisessä on käytettävä hetki aikaa. Osa pallofirmoista tunkee korin kyytiin jopa 24-32 ihmistä, joten tähänkin seikkaan kannattaa kiinnittää huomiota. Monet hotellit myös järjestävät pienellä alennuksella retkiä suosimiensa yritysten kanssa.
 
Me päädyimme lentämään yhteistyössä Royal Balloonin kanssa ja valintaan vaikutti pitkälti sen tunnettavuus, yksilöllisyys sekä muiden suositukset. Royal Balloon ei tunge korejaan täyteen, vaan meidänkin lennolla oli vain 11 ihmistä.
 
royal44 (1 of 1)
 
Royal Balloon kuumailmapallolennoille mahtuu 2-16 asiakasta ja lento vaihtoehdot ovat Royal King & Royal Queen lennot. Kumpaankin pakettiin kuuluu runsas buffee aamiainen ennen lentoa, kyyditykset, vakuutukset, laskeutumisen yhteydessä shamppanja lasillinen sekä kirsikkana kakun päällä kultamitalit ja jokin matkamuisto.
Niiinkuin nimestä voi jo päätellä, King lento on tietenkin se arvokkaampi vaihtoehto. Queen lento kestää 60 minuuttia ja King kokonaiset 90 minuuttia. Hintaeroksi lennoille tulee noin 70€. Lentojen hintoihin vaikuttaa mahdolliset vuotuiset alennukset sekä maksutapa. Tänä vuonna korttimaksun ja käteismaksun erona oli noin 40€uroa, käteismaksun ollessa halvin vaihtoehto.
Lento kannattaa varata jo melkeinpä ensimmäisille Kappadokia päiville, jottei se jää väliin lentojen viime hetken peruutuksien takia. Jos näin kävisi, niin silloin olisi kuitenkin vielä pelivaraa muuttaa päivää. Meidän viidestä aamusta vain kolmena nousi palloja taivaalle. Peruutukset johtuvat täällä yleensä kovasta tuulesta.
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Me otettiin Royal Queen lento, jonka aikana koko Kappadokian upea alue pääsi näyttämään parhaimman puolensa. Satumaiset keijukaisten savupiipuiksikin kutsutut luonnonmuodostelmat kohoavat näyttävinä maasta ja pienet kylät pienenevät meidän kohotessa korkeammalle.
 
royal39 (1 of 1)
 
Päivämme starttasi jo 04.40, kun Royal Balloonin minibussi kurvasi hotellimme eteen meitä hakemaan.
 
Ennen lentoa söimme aamiaisen ja ajoimme kuumailmapallon luokse. Tunnin mittainen lento päättyi laskeutumisseremoniaan, jossa meille tarjoiltiin shamppanjaa, mansikoita sekä kultamitalit! 😀
 

royal13 (1 of 1)Royal Balloonin toimistolla meidät jaettiin ryhmiin

 
royal14 (1 of 1)
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 
Royal Queen lento käteismaksulla 130€.
Alennuskoodi Lucky year 2017.
http://www.royalballoon.com/
royal@royalballoon.com
 
royal48 (1 of 1)
 
Vaikka tämä lento olikin toteutettu yhteistyössä Royal Balloonin kanssa, en voi kuin ylistää heidän pakettiaan! Tämä on hyvä valinta kuumailmapallolennollesi Kappadokiaan!
 
royal12 (1 of 1)
 
Kappadokia pähkinänkuoressa:
Keski-Anatolian ylängöllä sijaitseva muinainen Kappadokia on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Noin kaksisataa löydettyä maanalaista kaupunkia on alunperin rakennettu pakenevien kristittyjen suojiksi vainojen alta.
Kappadokia on geologisesti poikkeuksellista seutua. Alueella on kolme suurta ja useita pieniä tulivuoria, jotka ovat sylkeneet ilmoille miljoonien vuosien aikana valtavat määrät tuhkaa. Kun tuhka on pudonnut maahan, se on puristunut vähitellen tiiviksi, ja siitä on lopulta muodostunut laavaa muistuttavaa kivi­ainetta, tuffia, joka peittää nykyisin suuria alueita, jopa 300 metrin paksuisena kerroksena. Tuffia on helppo louhia, mutta joutuessaan kosketuksiin ilman kanssa siitä tulee kovaa kuin sementti. Kappadokian alue on karua, ja siellä kasvaa vain vähän puita, joita olisi voinut käyttää rakentamiseen, joten seudun asukkaat hakkasivat asuntonsa kallioon.
Suurimmissa maanalaisissa kaupungeissa on kaikki elämiseen tarvittavat tilat, kuten kaivot, varastot, kirkot, keittiöt, verstaat, eläinsuojat ja viinikellarit – jopa ilmastointikanavat. Göremen ulkoilmamuseossa voi tutustua tuhannen vuoden takaisiin, kiveen louhittuihin kirkkoihin, joista jokaista koristavat edelleenkin upeat, värikkäät freskot.
Lähteet: Historianet.fi & Turkki.fi
 
Kuumailmapallolento Royal Balloon
 

Luitko jo nämä Kappadokiasta:
Munkkien laakso Paşabağ & Uçhisarin linnan kaunis näkymä
Up we go again! Royal Balloonin kanssa Kappadokian yllä
Luolakaupunki Göremen kupeessa
Kun Kappadokia vei sydämen
Unelmien Kappadokia
Kappadokian uniikein hotellikokemus – Museum Hotel

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *