Bali

Kaikki suunnitelmasi on peruttu – Selamat Jalan!

Miten tässä nyt näin kävi? Istun Balin Canggussa, oman Villan terassilla, kirjoitan ja nautin aamu auringossa erilaisia eksoottisia hedelmiä. Tien toisella puolella on yksi saaren hipstereimmistä smoothie bowl kahviloista ja joka puolella vilisee surffareita. Tässä vaiheessahan minun piti olla jo ihmettelemässä valtavia Komodon varaaneja sekä hyvän matkaa risteilemässä Floresin saaristossa. Meidän piti olla yhdellä siisteimmistä risteilyistä ikinä.. Mutta kuinka kävikään, risteilylle ei ikinä päästy.
Eikä päästy Lake Toballekaan.
 

bali33 (1 of 1)Peloton supershop | Bali

 
Mitä tässä nyt sitten tapahtuikaan? Lyhyesti ja ytimekkäästi tiivistettynä, kakka lensi tuulettimeen ja loput voitkin kuvitella itse.
Alun perin meidän alkuvuoden suunnitelmat näyttivät tältä: Takaisin paratiisiin – Miltä näyttää loppuvuosi, entä miten alkaa uusivuosi
Ensimmäinen matkan epäonninen etappi saavutettiin jo siinä vaiheessa, kun Topias soitti minulle Suomesta kertoen, ettei löytänyt hänen passiaan enää mistään. Helsinki-Vantaan lentokenttä poliisilta saisi hyvin nopeastikin uuden passin, mutta riittäisikö se Indonesian viranomaisille.. Useat tiedustelu puhelut väliaikaispassiin liittyen ulkoministeriöön, suurlähetystöön, poliisille sekä tullille eivät auttaneet, sillä kukaan ei tuntunut tietävän asiasta varmuudella mitään. Se kuitenkin oli varmaa, että väliaikaisen passin sai sunnuntaina haettua poliisiaseman tiskiltä ja Topias suuntasi toiveikkaana kohti lähtöselvitystä. Ensimmäinen etappi pojilla oli viettää muutama päivä Kuala Lumpurissa ja väliaikainen passi riitti Malesiaan pääsemiseksi. Viaton kaunis ajatus taisi alunperin olla, että ehkä passi ongelmat olisi helppo setviä sitten Aasian puolella. En kyllä tajua missä kuplassa tätäkin ajatusta on haudottu, sillä ihan hyvin me kaikki tiedämme, miten perseellään byrokratia näissä maissa on. Juuri ennen lähtöä pojat saivat selvyyden, että väliaikainen passi tarvitsee viisumin kaverikseen, jotta maahan pääsy onnistuu. Lotto oli kuitenkin laitettu jo vetämään, joten eihän se auttanut kuin koittaa, kuinka nopeasti väliaikaiseen passiin Indonesian viisumin saisi Kuala Lumpurista. Näin jälkiviisaana kullanarvoinen neuvo on, että älä lähde edes yrittämään. Se kestää. Väliaikainen passi vaati viisumin lisäksi myös kutsukirjeen indonesialaiselta, jonka olisi pitänyt saada kirjeeseensä noin viiden eri virkailijan leima Jakartan Embassystä / immigrationista. Doberain omistaja Raja Ampatilta, sattui juuri olemaan Jakartassa käymässä ja oli yhden päivän virastoissa selvittämässä meille sitä kutsukirjettä. Liikaa aikaa vievää hommaa ja liikaa säätöä. Seuraavana päivänä Topias tilasi uuden passin suomesta Kuala Lumpurin suurlähetystöön ja se saapuikin paikalle viidessä arkipäivässä. Helpommalla sekä lähes halvemmalla olisi päässyt, jos olisi vain jättänyt menemättä sunnuntain lennolle, hakenut maanantaina oikean passin ja lentänyt tiistaina uusilla lennoilla perille.
 

malesia5 (1 of 1)Kuala Lumpur

 

malesia6 (1 of 1)Kuala Lumpur

 
Koska Topias olisi jumissa Malesiassa seuraavan viikon, piti minun ja Nennenkin vähän muutella matkasuunnitelmia. Alkuperäisen suunnitelman mukaan, meidän piti viettää ensimmäiset 6 päivää Sumatran Lake Toballa, jonka jälkeen lennähtää Floresille risteilemään viideksi päiväksi. Lake Tobaa ei oltu maksettu ja sinne pääsemisen suhteen olimme jo luovuttaneetkin. Enää toiveena olikin, että kerkeisimme edes koko porukalla Floresin risteilylle.
Ja niin Lake Toba muuttui Malesiaksi ja valitsimme helpon kohteen Kuala Lumpurin rannikolta. Vietimme porukalla hauskat viisi päivää Malesian Malediiveilta muistuttavassa resortissa ja tutkimme Kuala Lumpurin vilkkaita katuja. (Malesiasta myöhemmin vielä lisää.)
Mini Malesia loman jälkeen, jätimme Topiaksen Kuala Lumpuriin odottamaan uutta passia ja suuntasimme kolmistaan kohti Floresia. Muutaman epämiellyttävän lennon jälkeen saavuimme uutta intoa puhkuen Labuan Bajolle, eikä tulevan risteilyn fiilistelystä tullut loppua. Laskeutuessamme Labuan Bajon pienelle vaatimattomalle kentälle, sain Topiakselta viestin, että passi olisi haettavissa seuraavana aamuna! En tiedä mitä kohtalon ivaa tämäkin oli, mutta me kerkesimme nauttimaan hyvistä passi uutisista sekä fiiliksestä alle 24 tuntia. Seuraavana aamuna olikin kilahtanut sähköpostiin viesti: ”Dear Miss Sandra, We are contacting you today to inform you that due to strong abnormal winds and waves the harbour master in Labuan Bajo has decided to temporarily close the harbour.” ”..tropical storm in North Australia..” ”..Unfortunately we announce the cancellation of your departure.” Australian rannikolla pyörivä myrsky pilasi siis suunnitelmamme Floresin suunnalla.
Kerkesimme lentämään Malesiasta Labuan Bajolle asti vain kuullaksemme, että risteily on peruttu. Tässä vaiheessa viimeisetkin hiukset kolmekymppisen päässä alkoivat jo näyttämään harmaantumisen merkkejä. Eihän tämä voinut olla totta.. Miten meille voi koko ajan käydä näin? Kakka osui meidän kohdalla todellakin tuulettimeen ja kaikki suunnitelmat romuttuivat kertaheitolla. Ketutus käyrää nosti kaiken muun pettymyksen lisäksi se, että tällaisen luonnonkatastrofin sattuessa, Le Pirate ei olisi korvausvelvollinen jo maksetuista matkoista. Lähes 300€:n risteilymaksun menettäminen kaikkien muiden tulevien muutoskulujen lisäksi, alkoi hieman ahdistamaan.
 

malesia (1 of 1)Avani Sepang Goldcoast | Pantai Bagan

 

labuanbajo (1 of 1)Labuan Bajo | Flores

 
Le Piraten vastine peruuntuneen risteilyn tilalle oli vaihtoehto viettää viisi päivää all inclusive paketilla heidän Labuan Bajon hotellissa. Labuan Bajo on itselle ehkä se viimeisin paikka, jossa haluaisin viettää viisi päivää vain odottaen. Kaivakaa muistoistanne sen kämäisin ikinä näkemänne satamakaupunki ja kuvittele itsesi sinne jumiin lähes viikoksi. Siltä Labuan Bajo minulle näytti. Puhumattakaan lähestyvästä myrskystä. Saarella ei edes voisi tehdä mitään trooppisen myrskyn osuessa kohdalle. Loppujen lopuksi, kieltäydyimme kohteliaasti heidän tarjoamasta vaihtoehdosta ja pyysimme heitä kirjoittamaan meille kirjeet vakuutusyhtiötä varten. Eihän se auta kuin yrittää sitä kautta.
Le Piraten viimeisin sähköposti kuitenkin kertoi, että he palauttavat 30% maksusta ja jättävät loput rahat creditiksi, jos vaikka vuoden sisällä haluaisimme mennä uudestaan. Luultavasti se saattaisi onnistuakkin, joten jääköön tämä vaihtoehto meitä odottelemaan loppuvuodelle.
Nyt oli meidän aika tehdä varasuunnitelma numero 2.
 

labuan (1 of 1)Labuan Bajo | Flores

 

bali14 (1 of 1)Canggu | Bali

 
Enpä olisi tosiaan ikinä uskonut, että varasuunnitelma tuo minut Balille. Bali on minulle henkilökohtaisesti ollut liian kiireinen ja kaukana kliseisestä paratiisimaisemasta. Bali oli kuitenkin meille Labuan Bajolta tunnin lennon päässä ja Topiakselle saavutettavissa parissa tunnissa. Sateisista sää ennustuksista huolimatta, helppo ratkaisu. Sitä me tähän väliin tarvitsimme.
 


bali10 (1 of 1)
Canggu | Bali

 
Ja mitäpä muuta me tarvitsimme kuin toisemme, hyvän majapaikan ja ruokaa. Armottoman Airbnb etsinnän jälkeen, löysimme kaikkia miellyttävän asunnon Balin Canggusta. Canggu sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä lentokentältä ja on juuri sopivan etäällä suurimmasta Balin Kutan turistimähinästä.
 


bali5 (1 of 1)
Canggu | Bali

 
Voitteko uskoa, että vastoin kaikkia odotuksia, nyt on jo kolmena aamuna paistanut aurinko! Tuuli on ollut kova, eikä rannalle tai surffaamaan suositella menemään.
Elämä kuitenkin on jo ollut stressitöntä muutaman päivän, joten toivoa sopii sen jatkuvan samanlaisena vielä loppuloman ajan.
 


bali29 (1 of 1)
Etelän hetelmiä

 

18 Comments

 • Anna / Muuttolintu

  Siis miuta ahdisti teidän puolesta jo sitä passihässäkkää seuratessa, ja sitten sattui se myrsky… Toivottavasti vakuutus korvaa, tai pääsisitte vaikka vuoden sisällä lähtemään takaisin. Ja onneksi se ei sentään ollut mikään älyttömän kallis risteily. Koittakaa nauttia Balista täysillä! Ihan hyvä ratkaisu, Labuan Bajo ei tosiaan ole mikään maailman viihtyisin paikka.

  • Sandra

   😁 Tää ei nyt mennyt ihan putkeen ei 🙈😭 kyllä eniten toivon, että päästäisiin vielä uudestaan sinne. Sen hetkistä ahdistuksen määrää ei pysty edes sanoin kuvailemaan. 😁 Tuntu niin typerälle istua hotellihuoneessa ja lukea sitä sähköpostia. Balilla on ainakin ollut hyvä sää ja hyvää ruokaa 🙂

 • Piyya

  No johan oli epäonnea kerrakseen jos ei toiseenkin. Nyt tuulen suunta saa vaihtua ja lempeät, rauhalliset ja upeat kokemukset odottaa nurkan takana !
  Ja toivotaan, että saatte toisen aidon mahdollisuuden risteilyllenne.

  • Sandra

   Nyt oli koko vuoden edestä kaikki tässä 🙈😁 nyt tähän voi jo suhtautua pienellä huumorilla.. Alkuviikosta ei voinut 😂

 • Christa

  Voin vain kuvitella fiiliksiä siinä kohtaa, kun passiongelmat on vihdoin saatu selätettyä ja sitten romahtaa seuraava unelma. Matkoihin kuitenkin aina satsaa paljon seä rahallisesti että henkisesti, että epäonni tuntuu arkea isommin. Onneksi sentään Canggussa on elämä hymyillyt. Jospa vastoinkäymiset on nyt käyty ja saisitte vakuutuksesta takaisin loput kustannukset ja kaupan päälle vielä risteilyn loppuvuonna.

  • Sandra

   Tämä kokemus kyllä lannisti reissufiiliksiä hetkellisesti. Onneksi aina löydettiin uusi ratkaisu, mutta kyllä siellä Komodolla harmitti todella paljon.

 • Jenni | Boarding Time

  Kaikenlaista sitä reissussa sattuu ja tapahtuu!
  Tosi kurjaa kun teidän alkuperäiset suunnitelmat peruuntui mutta ehkä tosiaan vielä pääsette uudemman kerran?! Ja onneksi Balikin aika jees. ❤️
  Itselläkin Tukholma vaihtui juuri lennossa (kirjaimellisesti) Venetsiaan: if life gives you lemons make chocolate, vai miten se nyt meni. 😄

  • Sandra

   Just luin sun epäonnesta 😀 Meille ei nyt käynyt tuuri, joten toivottavasti jäi tämän vuoden huono onni tähän matkojen suhteen. 😀

 • Laura | Urbaani viidakkoseikkailijatar

  Voi kökkö. Välillä menee kaikki niin upeasti kuin vain toivoa saattaa ja välillä mikään ei toimi. Minua seuraa juuri nyt Thaimaassa säätö lähinnä rauhallisten paikkojen etsimisen suhteen. Kaikkialla elämä on iltaisin yhtä biletystä. Kaikkialla! Taidan vain vaihtaa maata. Indoihin tekisi mieli myös, mutta tuo sadekausi mietityttää. Tsemppiä ja nauttikaa Balista. Muista, että Suomessa on kauhean kylmä 😉.

 • Rosa

  Seurailin teidän matkaa juuri näiltä osin jo Insta Storysta. Täältä Suomesta käsin katsottuna kaikki nuo varasuunnitelmatkin näyttävät täydellisiltä, mutta ymmärrän, että pieni satamakaupunki ei ilahduta. Isommassa seurueessa kun matkaa niin kaikenlaista voi sattua. Minä muistan vain sairastumisia, minkä takia on jääty jumiin johonkin ei niin toivottuun paikkaan.

  • Sandra

   😀 Kaikkea tosiaan sattuu. Onneksi ei mitään sairastumisia. Se olisi ollut se pahin.. raha on kuitenkin vain rahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *