Filippiinit

Huikein lento ikinä! Air Juanin 9 paikkasen koneen kyydissä

Edelleen muistan sen aamun kuin eilisen.. Mahassa lenteli perhosia, nopeita hermostuneen oloisia katseen vaihtoja sekä ajatusten sekamelskaa päässä. Me oltiin nousemassa elämämme siisteimmälle tunnin kestävälle lennolle kohti Busuangan paratiisia.
 
a19 (1 of 1)
 
Miten me päädyttiin tälle lennolle? No googlettamalla tietenkin! 😀 Puerto Princesasta Busuangalle oli päästävä suht iisisti ja kun Air Asian sekä Cebu Pacificin lennot olisivat kulkeneet Manilan kautta, niin tämä Air Juanin eksoottisen kuuloinen lento kuullosti kaikista iiseimmältä.

Lentokoneeseen astellessa kumpikaan meistä ei enään kyllä muistanut jännityksen lomassa, että oliko edes arvostelut tästä lentoyhtiöstä kertoneet mitään hyvää.. 😀 Jännitti niin pirusti! Naurettiin vain toisillemme, että näköjään on mahdollista löytää itsensä tälläisestä tilanteesta, että varatessa matkaa ei oikeastaan ajattele mitä on varaamassa. Sitten vain herää todellisuuteen pienen pienellä lentokentällä, kun lentäjä pyytää sinua sulkemaan koneen oven perässäsi! 😀
 

a1 (1 of 1)

 

a2 (1 of 1)Filippiineillä maksetaan aina lentäessä veroja ja tälle lennolle se oli 200P (4€).
International lennon verot Puerto Princesasta olisi ollut 700P.

 
a3 (1 of 1)
 
a4 (1 of 1)
 
a24 (1 of 1)
 

“We love flying you to the Philippines’ most beautiful destinations. In style!”
Air Juan on Filippiläinen pienlentoyhtiö, jonka ensimmäiset saarien väliset lennot lennettiin vuonna 2012. Palawanilla lentoyhtiö on operoinut vasta vuodesta 2014. Smoothit pienlentokoneet vievät matkaajat nyt paratiisi saarilta toiselle vain muutamissa tunneissa ja reissaajat säästävät näin usean tunnin vaihtoajat Manilan kentällä.

Lentojen hinnat eivät todellakaan ole pilvissä! He myyvät kolmea erilaista lipputyyppiä; Early bird, Saver ja Full fare. Erot ovat tietenkin matkatavaroissa sekä varausajankohdassa. Me otettiin full fare lippu matkatavaroiden takia ja hintaa yhdelle hengelle tuli noin 120€. Varausehdoissa kerrottiin vielä, että tämä full fare oikeutti myös lennon vaihtamiseen ja peruuttamiseen 48h ennen lähtöä. Ilman matkatavaroita Early birdinä oli hinta lennolle 70€. Lentoreitit sekä hinnat on nähtävissä heidän sivuiltaan.

Lentoyhtiön historiassa on kyllä jonkinlainen merkintä mustalla listalla, mutta tästä asiasta ei kyllä löytynyt mitään varmuutta. Mutta, joka toinen yhtiöhän roikkuu näillä listoilla.. osa syystä ja osa ei ehkä enään niin syystä.

Pientä vertailua tehdessäni Cebun lennoista Puerto Princesa – Busuanga (Manilan kautta) olisi kellonajasta riippuen saattanut joutua maksamaan jopa enemmän. Mitä aikaisemmin varaat, sitä halvemman lipun saat. Maaliskuun lennot olivat jo helmikuussa varattessa melko kalliita noin 50€-140€ yhteen suuntaan. Matkustusaika olisi myöskin venähtänyt noin 5tuntiin. Air Juanin lento Puerto Princesasta Busuangalle kesti vain yhden tunnin ja oli koko rahan arvoista!
 
8c0fb7_1e90e86d75d84db8922be2b1aaec32ea~mv2
 
8c0fb7_1e90e86d75d84db8922be2b1aaec32ea~mv2
 
Matkustajia meidän lisäksi lennolla oli kolme, eli yhdeksän paikkaisessa koneessa saimme viiden hengen voimin nauttia maisemista. Mähän käytin tilanteen hyväksi ja istuin keskellä valmiina kuvaamaan ikkunoista joka suuntaan 😀 Upeiden maisemien bongailua riittikin koko tunniksi, kun lentokorkeutta ei ollut paljoakaan.
 
a10 (1 of 1)
 
a11 (1 of 1)
 
a12 (1 of 1)
 
Hieman pommpuisen nousun jälkeen lento oli TASAISINTA IKINÄ! En voinut uskoa sitä lentoa edes todeksi kun kone lipui jo yhtäkkiä Palawanin kauniiden rannikkojen sekä saarien ylitse. Yläilmoista kaikki näytti niin rauhalliselta ja meillä taisi käydä ilmojen puolesta todellakin hyvä tuuri! Silloin kun me lennettiin Manilasta Puerto Princesaan koko taivas oli mustanaan pilviä ja sen lennon laskeutuminen oli yksi jännittävimmistä.
 
a5 (1 of 1)
 

a17 (1 of 1)Busuanga islands

 
a8 (1 of 1)
 
a20 (1 of 1)
 
a18 (1 of 1)
 
a7 (1 of 1)
 
a15 (1 of 1)
 
a21 (1 of 1)
 
a14 (1 of 1)
 

a13 (1 of 1)Honda Bay

 

a16 (1 of 1)

 
a6 (1 of 1)
 

a22 (1 of 1)Laskeutumassa Busuangalle

 

a23 (1 of 1)Busuanga

 

Topias kuvaili koko matkan GoProlla ja tein sitten siitä pienen koosteen, jotta tuon koneen koon käsittää ja saa lennosta pienen kuvan 🙂
 

 
Laskeutuminen vuorten väliin sujui melko tasaisesti ja meidän hymyt eivät hälvenneet seuraavaan vuorokauteen tuon kokemuksen jälkeen. Se oli uskomattomin kokemus ikinä!
 

a9 (1 of 1)Kapteenin kanssa nopeet kuvat

 
a25 (1 of 1)
 
a26 (1 of 1)
 
Helppoa, tasaista, jännittävää sekä upeaa! Jos sulla ikinä on mahdollisuutta lentää Air Juanilla jotain väliä näillä saarilla, niin lennä!
Perillä meitä odotti pidennetyn viikonlopun verran täydellistä eloa jälleen kerran! Siitä lisää seuraavassa jutussa <3

 

busuanga26 (1 of 1)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *