Färsaaret

Hotel Vágar – Uniikki lentokenttähotelli Färsaarilla

Kaupallinen yhteistyö Hotel Vágar kanssa
Kun saavuimme ilta-auringon siivittämänä, pitkän trekki päivän päätteeksi Hotel Vágariin, oli onnessamme pitelemistä. Päivä oli sisältänyt ensin pienen ylämäki trekin Fossán putouksella, jossa olimme jo heti aamutuimaan kastelleet itsemme aivan litimäriksi. Tämän jälkeen olimme vielä ajaneet ihastelemaan Saksunin ruohokattoisia taloja sekä kirsikkana kakun päälle olimme vielä päättäneet lähteä reippaan 4km trekille Bøsdalafossurin vesiputoukselle ja Trælanípalle. Tällaisen kävely urakan jälkeen ihan oikea hotelli, aamupaloineen sekä suurine sänkyineen tuntui taivaanlahjalta!
 
Hotel Vágar
 

hotel (1 of 1)Useiden kävely kilometrien päätteeksi hotellin suuret sängyt näyttivät taivaallisen houkuttelevilta
sekä pehmeiltä, ja sitä ne olivatkin! Rojahdimme sängyillemme auringonvalon lämpöön.

 
Hotel Vágar
 
Kahden hengen huoneemme oli ihan perus hotellihuoneen kokoinen ja huoneen suuret ikkunat päästivät paljon luonnonvaloa sisälle.
Huoneessamme oli pieni terassi, josta avautui näkymä hotellin minigolfradalle sekä lentokentän kiitoradalle. Viinilasillisien nauttiminen ilta-auringon valossa oli ihanaa ja vaikka ulkona lämpötila pysyikin alle 10 asteen, oli auringossa silti lämmin istuskella.
 
Hotel Vágar
 
Hotel Vágar
 
Huoneen parhain näkymä oli tietenkin kiitoradalle, josta pystyi seuraamaan niin saapuvia kuin lähteviäkin lentokoneita. Ja mikä oudointa, huoneisiin ei kuulunut YHTÄÄN lentokoneiden äänet! Olin ihan varma, että heräisimme aamun ensimmäisten lentokoneiden laskeutumiseen, mutta ei. Meillä ei ollut edes päivisin hotellilla käydessämme mitään tietoa koneiden menoista, niin hyvin rakennus ne blokkasi.
 
hotel11 (1 of 1)
 
lentokone
 
Vaikka yleisesti ottaen viihdyn pienissä majataloissa sekä guesthouseissa paremmin kuin suurissa hotelleissa, tuntui muutama yö hotellissa täydelliseltä ja todelliselta luksukselta. Guesthouset ja majatalot ovat viimeisimmillä matkoillani, Islannissa sekä Färsaarilla, olleet iltaisin hieman levottomia ja uneen pääseminen jopa hieman haastavaa. Hotellissa tästä ei kuitenkaan ollut pelkoa, sillä huoneen ja käytävän välissä oli väliovi.
 

Hotel VágarHotellin aamupala oli kattava ja ravintolasta mahtavat maisemat kiitoradalle!
Mikäs siinä aamupalaa syödessä ja lentokoneita bongaillessa.

 
hotel31 (1 of 1)
 

hotel35 (1 of 1)Hotel Vágarin ravintolallekin suuri suositus! Annokset olivat isoja ja ruokien hinnat 10-30€.

 
hotel23 (1 of 1)
 
hotel34 (1 of 1)
 

Hotel Vágar

Vuonna 1978 avatussa hotellissa on 25 huonetta, ravintola sekä minigolfrata. Hotelli sijaisee Vágarin saarella, pienessä Sørvágurin kylässä, lentokentän kupeessa. Itseasiassa, hotellilta pääsee kävelemään lentokentälle pientä hiekkatietä pitkin noin 5-10 minuutissa. Hotelli sopiikin mielestäni hyvin joko loman alkuun tai sen lopetukseen. Koko lomaa ei ehkä Vágarin saarella kannata yöpyä, varsinkin jos tarkoituksena on kierrellä Färsaarten kauimmillakin saarilla. Vágarin saari yhdistyy seuraavaan saareen, Streymoyhyn, maksullisella vedenalaisella tunnelilla ja edestakainen tunnelimaksu on 13€.
 
Färsaaret (6)
 
Hotel Vágar
 
Hotelli oli ehkä parhaimmat päivänsä jo nähnyt, minkä pystyi huomaamaan hotellin pienistä yksityiskohdista. Tällainen seikka ei vaikuttanut viihtyvyyteen yhtään, mutta jonkin verran hotelleissa yöpyneenä, sitä aina kiinnittää yleiskuvaan sekä pintoihinkin jo huomiota. Hotel Vágar oli kuitenkin hyvin siisti, viihtyisä sekä täysin uniikilla paikalla kentän kupeessa. Emme olisi voineet toivoa mitään parempaa lomamme loppuun ja oli mielettömän ihanaa viettää se juuri täällä.
 
Hotel Vágar
 
Hotel Vágar
 
hotel27 (1 of 1)
 
Yö kahdelle hengelle Hotel Vágarissa maksaa hotellin omien nettisivujen kautta noin 170€ ja se sisältää buffee aamupalan. Lisätietoja hotellista löytyy tästä. 
Färsaarten hotellitarjonta on muutenkin melko rajallinen ja suurin osa majoituksista on guesthouseja. Bookingin sivuilla tarjonta majapaikoista rajoittuu 15-30 kappaleeseen, ajankohdasta riippuen tietenkin. Guesthousesta huone jaetulla kylpyhuoneella maksaa Färsaarilla noin 80€ – 120€, hotellien hinnat kipuavat lähemmäs 200€. Tietysti joitain poikkeuksia löytyy, mutta meidän tutkiessa kevään majoituksia hinnat olivat tuota luokkaa. Meidän muutamaan guesthouseen kuului kevyt aamupala, mutta eihän se ollut mitään verrattuna hotellin oikeaan aamupala pöytään.
 

hotel26 (1 of 1)Minigolfrata

 
hotel24 (1 of 1)
 
hotel22 (1 of 1)
 

Vágar saaren nähtävyydet

Hotel Vágarin sijainti keskeisellä paikalla Vágarin saarella tarkoittaa sitä, että saaren jokaiselle nähtävyydelle ei ole montaakaan kilometriä matkaa. Vágar saaren tunnetuimmat nähtävyydet ovat Gásadalurin kylä sekä Múlafossurin vesiputous. Gásadaluriin on matkaa hotellilta reilut 10 km ja kirjoitinkin siitä juuri blogiini.
 
vesiputousvagar 11
 
Toiseksi tunnetuin nähtävyys on varmastikin Färsaarten suurimman järven, Sørvágsvatn, ympärillä olevat Bøsdalafossur sekä Trælanípa. Järven vierustaa pitkin pääsee alussakin mainitulle 4km trekille Bøsdalafossur vesiputoukselle ja Trælanípalle. Matkaa hotellilta trekin aloituspaikalle on noin 8km.
 
vágar_1 (3)
 
Laivat Mykinesin lunnisaarelle lähtevät Sørvágurin kylän satamasta, jonne hotellilta on matkaa noin 2,5km. Mykinesille pääsee myös helikopteri kyydillä ja helikopterit nousevatkin aivan hotellin vierestä Vágarin lentokentältä. Lue lisää Mykinesistä.
 
mykines39 (1 of 1)
 

myki8 (1 of 1)Ihanat lunnit.

 

hotel8 (1 of 1)Färsaarten 200 DKK setelistäkin tuttu Tindhólmurin sekä Drangarnirin kuvaukselliset saaret, ovat valokuvaajien suosiossa.
Saarten eteen pystyisi kuulemma tekemään myöskin trekin, jonka kesto olisi arviolta kuutisen tuntia.

 
hotel7 (1 of 1)
 

Kahden yön majoitus Hotel Vágarissa toteutettu yhteistyössä.
https://hotelvagar.fo/en/

 
Hotel Vágar
 

Lue myös nämä jutut Färsaarilta:
Henkeäsalpaavan kaunis Gásadalur – Färsaaret
Suðuroy saaren helmet – Färsaaret
Mykistävän kaunis Mykines ja lumoavat lunnit
Päiväretki Färsaarten Vágar saarella – Trælanípan & Bøsdalafossur
Färsaaret – Matka maailman laidalle

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *