Liettua

Herkuttelijan Vilna – Kolme suosikkiani


vilna46 (1 of 1)

Aikuisiällä olen oppinut arvostamaan hirmuisesti matkoilla koettuja ruokailuhetkiä. Ulkomailla syöminen on monesti asia, johon ei haluaisi joutua pettymään, mutta silti niin monesti, on tullut valittua kehnosti. Usein suurien tai suosittujen kaupunkien ravintolat ovat reagoineet ihmisvirtojen kasvuun ja näin ollen hyvän sekä laadukkaan ruoan sijasta, ne ovat keskittyneet palvelemaan mahdollisimman montaa turistia illassa. Sitten on se kategoria ravintoloista, jotka eivät vain osaa tehdä hyvää ruokaa, mutta kiikkuvat silti vaikkapa Tripadvisorin kärkipaikoilla.
Tällä kertaa jaamme kuitenkin niitä kehuja ja voimme unohtaa nuo huonot kokemukset alkuunsa, sillä niitä ei tässä kaupungissa ollut. Vilna tarjosi meille kahden päivän vierailun aikana pelkkiä onnistumisia ravintoloiden osalta ja nyt tuntuukin, että nämä hyvät kokemukset on aivan pakko päästä jakamaan! Ainakin omalla kohdalla, tämä Vilnan ravintolat ja niiden tarjonta tuntuvat kuin lottovoitolta, tuossa lukemattomien ravintoloiden rivistössä.

1. Meat Lovers Pub – Illallinen

A. Šv.Ignoto g. 14,
08119 Vilnius
+370 652 51233
labas@meatloverspub.lt
meatloverspub.lt/

Ravintola, jota en kylliksi voi ylistää! Jos vierailet Vilnassa, vieraile myös tässä ravintolassa.
Ravintolan kohdalla ei nettisivujen tai yksinkertaiselta näyttävän ruokalistankaan pidä antaa hämätä!
nnokset alkuruoista jälkiruokiin asti ovat täydellisen hyviä sekä vieläpä kukkarolle sopivia. Meat Lovers Pubista saimme koko reissumme tai jopa koko elämämme maukkaimmat häränfileet täydellisten lisukkeiden kera.
Kävimmekin syömässä kyseisessä ravintolassa kaksi kertaa ja voisin matkustaa Vilnaan uudestaan pelkästään tämän ravintolan takia!
Pst. Muista varata pöytä etukäteen.

Vilnan ravintolat

 

Vilnan ravintolatRuokalistat on luettavissa seiniltä.

 

Vilnan ravintolatHerkullinen perinteinen liettualainen punajuurikeitto syödään kylmänä ja sen seurana tarjoillaan kuumia perunoita.
Suosittelenkin maistamaan tätä perinteikästä ruokalajia, sillä hintakaan ei ole kuin 3€.

 

Vilnan ravintolatTäydellinen 18€:n häränfilee!

 


Vilnan ravintolat
Meat Lovers pubin jälkiruoat ovat myös kuin toiselta planeetalta!
Alle 5€:n hintaiset herkut vievät kielen mennessään.

2. Herkullinen sekä edullinen Lounas ravintola Grey:ssä

Pilies g. 2, Vilnius 01124
http://restoranasgrey.lt/

Nautimme ensimmäisenä päivänä maittavan sekä edukkaan lounaan Greyä:ssä. Lounaslistalta sai 6,50€:n hintaan alkukeiton, pääruoan sekä talon limonaadin. Ravintola oli tyylikäs ja ruoka ennen kaikkea herkullista!
Palvelu oli jokseenkin ilotonta, mutta se harvoin on pystynyt pilaamaan hyvää ruokaa, vaikka se ravintolakokemukseen saattaa vaikuttaakin.
Jos siis etsit matkallasi hyvää sekä edullista lounasravintolaa, niin tässä on oiva valinta siihen.

Vilnan ravintolat

Vilnan ravintolat

3. Täydellisten baageleiden Beigelistai

Rusų g. 1
https://www.facebook.com/Beigelistai

Aamiaiseksi, lounaaksi tai vaikkapa välipalaksi. Ei ole vuorokaudessa hetkeä, johon herkullinen baageli ei kävisi. Tunnelmallisessa Beigelistaissa nautit herkullisen baagelin joko paikan päällä tai nappaat sellaisen kätevästi mukaan. Täytettyjen baageleiden hinnat ovat kukkarolle sopivia ja noin 10€:lla söimme kaksi lohi-baagelia sekä kaksi lattea.

Vilnan ravintolat

vilna54 (1 of 1)

Bonuksena vinkkaan vielä ihanan kahvilan herkuttelijoita varten!
AJ Šokoladas on ihana pieni suklaapuoti vilkkaalla Pilies streetillä. AJ Šokoladas on Liettualainen suklaatehdas ja heidän tehtaansa sijaitsee Trakaissa. Kahvilasta voi ostaa herkkuja kotiin tai nauttia niitä kahvikupposen kanssa paikan päällä!

Pilies g. 8
www.ajsokoladas.lt/w/en

vilna13 (1 of 1)

Onko sinulla jotain ihania vinkkejä Vilnaan ja Vilnan ravintoloihin?

 

Lue myös meidän Vilnan reissusta lisää:
Romanttisen rosoinen Vilna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *