Itävalta

Hallstattin lumoava kylä

Yksi Euroopan taianomaisimmista järvimaisemista on ehdottomasti Hallstatt. Idyllisen kaunis kylä upeiden vuorien ympäröimänä ei ole kuitenkaan jäänyt salaisuudeksi ja jopa talvisaikaan se houkuttelee päivittäin satoja turisteja ihastelemaan sen lumoavaa järvimaisemaa. Vietimme roadtrippimme viimeisen päivän tutkien Hallstattin pieniä kujia.
 

Hallstatt

 
halsstattkartta
 
Saavuimme Hallstattiin Italian puolelta vasta auringonlaskun aikoihin, joten toiseksi viimeisen päivän ohjelmaksi jäi vain ravintolan etsiminen. Juuri kun lähdimme etsimään sopivaa ruokapaikkaa, reissumme ensimmäinen lumisade yllätti meidät.
Jätimme automme kaupungin ulkopuolelle ja suuntasimme Hallstattin kylän kujille.
Tässä vaiheessa koko kylä oli jo lumimyrskyn vallassa ja verhoutunut paksuun lumipeitteeseen. Kaduilla ei kävellyt meidän lisäksemme ketään ja tunnelma oli muutenkin kuin jostain hylätystä aavemaisesta pienestä kylästä.
 
Hallstatt
 
Kylän torilta löysimme vain kaksi avoinna olevaa paikkaa, hintatasoltaan kalliimman ravintolan sekä hieman edullisemman oloisen pubin. Päätimme valita tämän pienemmän pubin iltapalapaikaksemme ja sisään astuessa oli kuin olisimme matkustaneet ajassa taaksepäin ainakin 10 vuotta. Etubaarissa kärysi tupakansavu ja jokainen joka baarissa istui loi meihin sen perinteisen “mistä noi turistit tänne eksyi” katseensa. Meille tämä tunnelma oli siinä nälässä oikein passeli ja löysimme itsellemme sopivan sopukan baarin toisesta huoneesta, hieman kauempaa tuosta savuisesta etubaarista.
Pitsa, oli tietenkin jotain pakastepitsan tapaista, mutta siinä hetkessä täydellinen helpotus nälkään.
 
29893865_10160416253850422_578082733_o
 
Ruuan jälkeen suuntasimme lumimyrskyä uhmaten takaisin hotelliimme Obertrauniin. Obertraun sijaitsee Hallstattin kylään nähden järven vastarannalla, avaten myös uskomattomat maisemat järvelle.
 
Hotel Haus Am See
Hotelliksi Hotel Haus Am see valikoitui lähinnä hintansa puolesta. Hotellit Obertraunissa olivat paljon halvempia kuin Hallstattissa ja koska meillä oli vuokra auto käytössä, ei sijainnilla ollut niin väliäkään.
Jälleen kerran hieman kummitusmaista tunnelmaa tarjoava majapaikkamme oli yhden yön majoitukseen passeli.
Huoneet olivat siistejä, osassa oli omat suihkut ja osassa taas ei. Meidän huoneessamme oli ruotsinlaivan suihkua muistuttava koppi ja Juhan residenssissä neliön kokoinen aukko seinässä. Wc:tä hänen yksiöönsä ei oltu saatu mahdutettua, joten niitä oli tässäkin hotellissa ripoteltu käytävien varrelle.
Hintaa kolmelle hengelle kahdessa huoneessa tuli 159€, eli sillä perus 50€:n yö hinnalla mentiin täälläkin. Hyvä aamiainen kuului huoneen hintaan.
 
halls3 (1 of 1)
 
halls11 (1 of 1)
 

halls1 (1 of 1)Hotelli sijaitsi Obertraunissa aivan rannan tuntumassa

 
halls2 (1 of 1)
 
Obertraunin yksi nähtävyyksistä on 5 fingers näköalapaikka, jonne ei talvisaikaan ollut helppoa reittiä. Tai jos oli, niin se oli hyvin piilotettu. Meiltä jäi siis talviset näköalat korkealta näkemättä, mutta onneksi sain dronella katseltua maisemia myös ylhäältä käsin.
 
sumuvuoret (1 of 1)
 
hallstattinjarvi2 (1 of 1)
 
hallstattinjarvi (1 of 1)
 
Hallstatt
 
Hallstatt
 
Kun olimme tutustuneet Obertraunin lähimaastoon, oli aika käydä vielä valoisan aikaan tutkimassa Hallstattin pieniä kujia.
Kujat olivatkin täyttyneet jo uteliaista turisteista ja edellisen illan aaveimainen hiljaisuus oli enään muisto vain.
 
halls9 (1 of 1)
 
halls8 (1 of 1)
 
halls5 (1 of 1)
 
Tutkimme kylän kirkkoja, kujia sekä pieniä putiikkeja. Ikävä kyllä talvisesonki taitaa olla kuitenkin sen verran hiljainen, että suurin osa kaupoista oli suljettuina.
 
halls4 (1 of 1)
 
halls6 (1 of 1)
 
halls10 (1 of 1)
 
halls12 (1 of 1)
 
Hallstattin kylä lumosi talvisella maisemallaan meidät aivan täysin, enkä pitäisi yhtään mahdottomana ajatuksena palata tännekin takaisin kesäaikaan.
 
Hallstatt
 
Hallstatt
 

HallstattMinun ilokseni rannasta löytyi muutama hyvin kuvauksellinen joutsenkin.

 
Hallstatt
 
kylahalls
 
Hallstatt
 
Sellaisen päätöksen sai meidän viiden päivän Alppi Roadtrip. Näihin maisemiin sekä tunnelmiin se oli ihana päättää.
Jos kurkistus kesäisiin Hallstattin maisemiin kiinnostaa, niin Maailman äärellä – blogista löytyy ihana juttu sieltä: Romanttinen Hallsatt ja kauneuden kirous.
 
Hallstatt
 

Lue myös muut Alppi jutut:
Road to Alps – Viisi päivää & 1264km
Neuschwansteinin kuvankaunis linna
Henkeäsalpaavat Alpit & uskomaton Maloja Pass
Pohjois-Italian maisemareitillä kohti Bolzanoa
Keväinen Como järvi ja tie vesiputouksille
Talvinen Lago di Braies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *