Irlanti

”Guiness is good for you” – Vilkaisu Guinnes Storehouseen

Saavuimme innokkaina St. James Gaten vanhoille mukulakivikaduille varhain keskiviikko aamuna, yhdessä monien kymmenien vierailijoiden joukossa. Tätä vierailua Guinnessille olimme odottaneet innolla, sillä tiesimme sen olevan yksi Dublinin näyttävimmistä nähtävyyksistä!
 


DSC04095
Guinness Storehouse pitää ykköspaikkaa Dublinin nähtävyyksien listoilla ja se sijaitsee kävely etäisyydellä keskustasta.

 
Storehouse ei anna vierailijoille vilkaisua itse panimoon, mutta kuitenkin kuuden kerroksen verran kattavaa tietoa Guinnessin valmistuksesta. Historia, valmistusmenetelmä sekä mainonta tulevat varmasti selväksi kerroksia vapaasti kahlatessa.
 
Turisteille tarkoitettu varastorakennus on rakennettu aivan St. James Gaten panimon yhteyteen ja ylhäältä rakennuksesta voikin ihastella panimoaluetta sekä komeaa Dublinin maisemaa.
 
Ennen kuin oikaistaan noihin upeisiin näkymiin niin aloitetaan aivan alusta 🙂

DSC03990Vierailijoita toivotellaan tervetulleiksi tutustumiskierrokselle

 
Guinness Storehousen liput kannattaa ostaa jo etukäteen heidän sivuiltaan ja jättää väliin turhat jonottelut. Nettisivuilla varauksen yhteydessä valitaan päivän lisäksi myös aika jolloin vierailu alkaa. Aikavarauksesta huolimatta varaston sisällä kuljetaan koko ajan vapaasti omaan tahtiin, mutta aulasta lähetetään vartin välein aina uusi satsi ihmisiä. Näin he saavat hieman porrastettua vierailijoita, etteivät kaikki pakkaudu samaan nurkkaan täysin samaan aikaan.
Kukaan ei aulassa enään tarkista lippuja, joten jos olet varannut kello 11.00 ajan etkä siihen kerkeä, niin voit silti hypätä seuraavaan kierrokseen.
 
8c0fb7_d6fd354115e440b997f38387988537db~mv2
 
Perushintaiset liput maksavat 14€ ja hintaan sisältyy yksi tuopillinen Guinnessia huikeat näköalat tarjoavassa 360° Gravity Barissa seitsemännessä kerroksessa. Tarjolla on myöskin kalliimpi Connoisseur lippu, jolla pääsee olut tastingiin privaattibaariin. Lisätietoa lipuista täältä.
 

G0120036

 

Tervetuloa kuvamatkalle läpi Guinnessin Storehousen!

 
DSC03992
 
Tämä Guinnessin kunniaksi tehty varasto, ei ole varmastikkaan ollut mikään halvin rakennelma. Sisältä löytyy mm. huikeita vesielementtejä pelkästään kertomaan sen, kuinka tärkeää esimerkiksi oikeanlainen vesi tämän klassikko oluen valmistuksessa on ollut.

DSC03994”Brewers are precious about their water”

 
DSC03993
 
Legenda kertoo, että Guinness oluen valmistuksessa käytetään Arthur Guinnessin alkuperäisen reseptin mukaista hiivaa, koska jokaisesta erästä otetaan aina osa hiivasta talteen ja käytetään seuraavaan erään.
 

DSC04009Varastolla voit myös testata tietämyksesi alkoholista

 

DSC04018Suuri Guinness tuoppi on useiden eri taiteilijoiden tuottama teos!

 

DSC04011Yhdessä kulmauksessa vierailijat tutustutetaan tynnyreiden valmistukseen!
Me jäimme katsomaan tätä videota lumoutuneina 😀

 

DSC04012Guinness tuontioluena näytti ennen melko eksoottiselta

 

DSC04022Rullaportailla pääsi vaihtamaan kerroksia

 

DSC04029Maistiastiski

 

DSC04026Tässä huoneessa pääsimme tuoksuttelemaan oluen raaka-aineita

 
DSC04031
 
Mainonta on joskus ollut hieman sallivampaa kuin nykypäivänä 😀
Guinness antaa mm. voimaa, se sopii joka päivään sekä aikaan sekä se sammuttaa janon!
 
DSC04045
 

DSC04048”Guinness is good for you”

 
DSC04042
 
DSC04046
 
Eläinten käyttäminen Guinnessin mainoksissa sai alkunsa sirkuksesta! Herra Gilroy (englantilainen mainostentekijä) näki merileijonan esiintyvän ja sai siitä ideansa kokeilla olisiko merileijona tarpeeksi fiksu tasapainotellakseen Guinness tuoppia nenällään! Olihan se ja tästä saivat alkunsa kuuluisat Guinnessin mainokset. Mainoksissa on käytetty merileijonien lisäksi pelikaaneja, kilpikonnia, leijonia, karhuja, krokotiileja, kenguruita, kirahveja, jääkarhuja, gnuita, kinkajuja, pingviinejä sekä tietenkin kaikista kuuluisimpana, tukaaneja!
 

DSC04058Voit myös katsella vanhoja mainoksia! Tämä oli todellakin yksi hauskimmista pisteistä.

 


DSC04054
Itsensä sai myös kuvattua vanhoihin mainospohjiin.

 
DSC04051
 
Viimeisenä pääsimme ylös The Gravity Barin maisemiin juomaan Guinness tuopit. Alemmassa kerroksessa olisi ollut mahdollista laskea hanasta itse oma Guinness, mutta ollaan taidettu duunihommien takia kaataa niitä jo entuudestaan sen verran, että tällä kertaa me vaan juotiin ne toisten kaatamana 😀
 
DSC04066
 
DSC04071
 
Maisemat olivat upeat auringon valossa! Ehkä olisin itse tehnyt baarista vähän viihtyisämmän, mutta kyllähän noissa maisemissa tosiaan Guinnessinsa joi!
 
20161116_115842
 
20161116_115940_HDR
 
DSC04075
 


G0270081
Guinnessia aamupalaksi Irlannissa! Taisi olla Topiaksen lempiaamu!

 

Shoppailimme vielä matkamuistoksi pelikortit myymälästä 🙂

 

DSC04114

 
DSC04094
 
Guinness Storehouse nähtävyytenä on todellakin näkemisen arvoinen! Se on toteutettu suurella rahalla ja sen kiertäminen kestää omasta kiinnostuksesta riippuen muutamasta tunnista ylöspäin. Omaan tahtiin kiertäminen on tavallaan aika hyvä asia, sillä silloin ei tarvitse kiirehtiä muun ryhmän mukana ja yrittää ymmärtää jokaista oppaan sanaa. Väljin vierailuaika on tietenkin aamulla, joten jos Guinness tuopillinen aamupalaksi ei kuullosta liian hasardilta, niin suuntaa ensimmäiseksi tänne!
 

Dublin jutut:
Let’s go Dublin baby!
Viskiä Dublinin sydämessä – Teeling Whiskey Distillery
Koe upea Dublin – Näin pysyt budjetissa
Päiväretki Kilkennyyn – Mihin muutama tunti kaupungissa riittää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *