Gili Trawangan

Gili Trawangan – I scream, YOU scream, ALL scream

G0350105
 
gilitrawangan2014 (8)
 
Meillä ei ollut etukäteen varattuna majoitusta ja Trawanganin satamasta lähdettiin kävelemään suoraan jollekkin sivukujalle. Tietenkin paikallinen nuorukainen bongasi rinkkaselässä kulkevat turret välittömästi ja tällä kertaa avulias nuori mies oli oikeasti avuksi ja hänen avullaan löydettiin mukava resortti keskeltä kylää. Kierreltiin tietenkin muutamat vaihtoehdot ensiksi ja 200 000rupian hintaan löytyi huonekkin Pondok Twins Garden nimisestä mestasta, jonka hänen tätinsä omistaa. Epäselväksi jäi, maksetaanko tästä nyt ylihintaa vai onko toi 200 000rupiaa normi hinta.. epäselvyys se on sen takia, että kerrottiin etukäteen minkä hintasta maksimissaan halutaan ja myöhemmin kun selvitettiin kuuluuko aamupala, niin meiltä kysyttiin paljonko tästä maksettiin 😀
Huoneeseen kuuluu tuuletin, kylmä SUOLATON vesi, aamupala, terassi riippumatolla.
 
gilitrawangan2014 (2)
 
gilitrawangan2014 (5)
 
gilitrawangan2014 (4)
 
Meillä oli todella negatiiviset käsitykset Trawanganista, mutta onneksi henkinen psyykkaus auttoi meitä kohtaamaan Gili Teen ja loppujen lopuksi oltiin todella positiivisesti yllättyneitä koko paikasta. Lauantain aikana tehtiin pientä kartoitusta saaren länsipuolesta ja täynnähän se näytti olevan turisteille tarkoitettua krääsää. Löydettiin myös automaatti.. niitäkin nähtiin vajaan kilometrin alueella noin 6kappaletta.
Täällä turistit saavat edelleen vuokrata polkupyöriä ja liikennehän siitä menee aivan sekaisin. Länkkärit vetää kävellen ja fillareilla oikeaa puolta tai keskikaistaa ja paikalliset luonnollisestikkin hevostensa kera vasentapuolta. Pienillä kaduilla näky on aika kaoottinen 😀 onneksi näillä gileillä ei ole mitään moottoriajoneuvoja 🙂
 
gilitrawangan2014 (7)
 
gilitrawangan2014 (27)
 
Sunnuntaina lähdettiin aamusta kiertämään saarta ympäri.. suunnitelmissa oli vuokrata pyörä (resortista 50 000IDR), mutta päätettiin sitten kuitenkin kävellä. Matkaan käytetystä ajasta ei ole mitään käsitystä, koska kellohan ei yleensäkkään täällä reissussa ole näytellyt kovin suurta osaa. Ei siihen ainakaan koko päivää mennyt. Karski arvio 2tuntia..
Indoissa meidän kellona on lähinnä moskeijat, jotka laulavat tiettyihin aikoihin päivästä. Tietää aina, että tulee ihan juuri pimeä kun moskeija raikaa 18.30 🙂 Thaimaassakin aina kun joku kysyy kelloa voi todeta valoisalla, ettei se ole ainakaan 18.00.. koska on vielä valoisaa :p tai sitten kello 17.00 tunnistaa siitä, että hyttyset pärähtävät paikalle.
 
gilitrawangan2014 (9)
 
gilitrawangan2014 (10)
 
Kaikkia Trawanganin haukkumispuheita vastaan, huomattiinkin saaren olevan melko viihtyisä. Turisteja on ja krääsää vaikka millä mitalla, muttei tämä kaikki nyt liikaa ole. Suurin osa mähinästä on keskittynyt itään sataman lähettyville. Siellä ei kyllä saa rauhassa olla miltään, mutta häiritsevän kaoottista sekään ei ole. Luulen, että tämä joulun sekä uudenvuoden jälkeinen tuohu onkin hieman hiljaisempaa.. sitähän en tiedä millaisissa mittakaavoissa täällä mennään highseasonilla, joka ajoittuu suomen kesän aikaan. Tottakai itse mielummin valitsee rauhallisemman kohteen, mutta muille matkaajille tiedoksi tämä 🙂
 
Saaren pohjois sekä länsi rannikolta löytyi todella kauniita paratiisimaisemia, sekä tietysti ökyresortteja kalliine ravintoloineen. Pohjoisessa oli melko paljon “rantaraunioita” eli maantasalle kaadettuja entisiä ravintoloita. Ilmeisesti täälläkin on tehty hieman hallinnon käskystä siivousta ranta palveluiden osalta ja yritetty keskittää kaikki ylimääräinen turistihomma sataman lähettyville.
 
gilitrawangan2014 (16)
 

gilitrawangan2014 (19)Hienon resortin yhteydessä oleva ATM, sekä ilmastoitu koppi hengailua varten?? 😀

 
gilitrawangan2014 (20)
 
gilitrawangan2014 (21)
 
Saaren keskiosassa on kauniita pieniä katuja sekä kujia, joista aukeaa aina vähän väliä joku ihana guesthouse tai resortti. Tuntuu kuin olisi jonkun isomman kaupungin sivukaduilla.. oman säväyksen antaa tähän kaikkeen ohi ajavat hevosvaunut. Nehän toimii saarella ihmisten kuljetuksesta aina roska-auton palveluihin saakka.
 
gilitrawangan2014 (13)
 
gilitrawangan2014 (14)
 
Voidaan todellakin suositella Gili Trawangania muutaman yön kohteeksi ja muita gilejä sitten pidemmälle ajalle. Trawanganilta saa hommattua kaiken tarvittavan mukaan saarille, joissa palveluita kuten automaattia ei ole. Hintatasokin on Menoon nähden tietenkin halvempi, koska palveluntarjoajia on niin paljon enemmän.
 
gilitrawangan2014 (17)
 
gilitrawangan2014 (18)
 
gilitrawangan2014 (22)
 
gilitrawangan2014 (24)
 
Sunnuntai iltana piti vielä hieman hoidella Sri Lankan viisumi asioita, koska maahan tullessa tarvitsee olla mukana matkustuslupa tulostettuna. Sen voi täytellä tästä linkistä. Etukäteen täyttöä suositellaan ja se maksaa netissä täytettynä 30USD ja maahantullessa 35USD. Kuulemma maahan kyllä pääsee ilman etukäteis täyttelyäkin, se jäi vähän epäselväksi kuinka se sitten toimii.
Jollain sivustolla hyväksymis ajaksi ilmoitettiin 48tuntia, mutta meille lupa tulla maahan lähetettiin sähköpostiin noin 2minuutin kuluttua maksamisesta 😀 Vastineeksi 30USDlle sähköpostiin tuli hyväksymisilmoitus, joka täytyy tulostaa mukaan matkalle.
 
allas
 
gilitrawangan2014 (23)
 
Ostettiin paluu liput Balin Kuta beachille Marina srikandi express nimiseltä yhtiöltä. Heillä oli matkanhinnaksi ilmoitettu seinällä 450 000rupiaa (n.27€) per naama, mutta lähtivät kuitenkin tiputtamaan hintaa 350 000rupiaan (n.21€). Meidän ainut kriteeri tässä hommassa oli se, että pääsemme meren ylitse nopealla veneellä. Koska viimisin matka publicboatilla oli niin kamala Lombokista.
Matkan kulku meni jotakuinkin näin: Gili Trawangan – Gili Air – Senggigi – Padang bai – Kuta ja aikaa meni
3,5tuntia. Marina srikandi oli oikein hyvä firma tuolle välille 🙂
 
Balin Kutalla vietämme muutaman yön ja lähdemme lentelemään Kuala Lumpurin kautta Sri Lankalle! 🙂
 
gilitrawangan2014 (25)
 
gilitrawangan2014 (26)
 
allas2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *