Färsaaret

Fossá & Saksun, Streymoy saaren parhaimmat nähtävyydet – Färsaaret

Fossá & Saksun Färsaaret
Jos minulta olisi kysytty ennen matkaa Färsaarille, että mitä minulle tulee ensimmäisenä mieleen Färsaarista, olisi vastaukseni varmasti ollut ruohokattoiset talot, lampaat sekä jylhät maisemat. Perinteikäs Färsaarelainen maisema on täynnä juurikin näitä elementtejä ja sen pääsaarelta, Streymoylta, löytyy tällaista maisemaa paljon.
 
Saksun (2)
 

Fossá & Saksun Färsaaret

Färsaarten suurin saari, Streymoy, tarjoaa niin paljon erilaisia luontonähtävyyksiä, että niitä ei yhdessä päivässä kerkeä näkemään. Luontonähtävyyksien lisäksi, Streymoylla sijaitsee Färsaarten pääkaupunki Tórshavn, josta tulen kertomaan myöhemmin lisää.
Tässä muutama nähtävyys saaren pohjoisosasta, jotka mielestäni ovat tutkimisen arvoisia.
 
Fossa (1)
 
Fossá
Färsaarten korkein vesiputous Fossá, on varmasti yksi Streymoy saaren kauneimmista nähtävyyksistä. 140 metriä korkea, kaksikerroksinen vesiputous, näkyy komeana jo pitkälle maantielle. Sen alempi putous on helposti saavutettavissa päätieltä, eikä putoukselle pääsy vaadi pystyssä pysymistä suurempia erätaitoja. Fossán ylempi putous puolestaan, on pienen taivalluksen takana. Jyrkkää rinnettä viistosti ylöspäin kiemurtelevat kapeat lammaspolut eivät ole se ihanteellisin maasto kipuamiselle. Kuitenkin, jos päätät lähteä tuolle kivikkoiselle polulle, pääset ihastelemaan Fossán kaunista putousta täysin uniikista kulmasta.
 
Fossa (13)
 
Fossa (12)
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Fossa (4)
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Fossa (14)
 
Fossa (7)
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Fossa (23)
 
Fossa (10)
 
Fossa (15)
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Fossa (20)
 
Fossa (22)
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Fossa (6)
 
Saksun
Kuvan kaunis Saksun, on varmasti yksi kuvatuimmista kylistä koko Färsaarilla. Siitä on vuosien varrella tullut jopa niin kuvattu, että paikalliset ovat jo aidanneet alueita yleisöltä ja rajoittaneet liikkumista kylällä. Kymmenkunnan asukkaan yli söpössä kylässä tämä on mielestäni aivan odotettua ja sallittakoon kaikille sen asukkaille rauha.
Saksunin muuhun alueeseen voi kuitenkin tutustua patikointireittejä pitkin, joita lähtee mm. kirkolta rannikolle sekä kylän takaa ylös vuorille. Visit Faroe Island sivustolta, voi ladata patikointioppaan itsellesi.
 

Saksun_
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Saksun (4)
 
Saksun (3)Saksunin kirkko on rakennettu vuonna 1858.

 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Fossá & Saksun Färsaaret
 
Saksun (8)
 

Nice to know:

– Kulje kohteissa vain merkityillä reiteillä.
– Lisätietoa vaellusreiteistä sekä yleistä infoa Färsaarista löydät Visit Faroe Island sivustolta.
– Dronella lentäminen on Saksunissa kiellettyä.
– Lue lisää kaikenlaista hyödyllistä infoa Färsaarista ensimmäisestä jutustani. ensimmäisestä jutustani. ensimmäisestä jutustani.

fossasaksun

fossakartta
 

Lue myös nämä jutut Färsaarilta:
Sumuinen vaellus Färsaarilla – Eiðiskollur
Päiväretki Färsaarten Vágar saarella – Trælanípan & Bøsdalafossur
Hotel Vágar – Uniikki lentokenttähotelli Färsaarilla
Henkeäsalpaavan kaunis Gásadalur – Färsaaret
Suðuroy saaren helmet – Färsaaret
Mykistävän kaunis Mykines ja lumoavat lunnit
Färsaaret – Matka maailman laidalle
Gjógv – Päiväretkikohde Eysturoyn saarella
Grindadráp, Valaidenpyyntiä Färsaarilla – Silkkaa teurastamista vai ei?

 
Fossa (16)

6 Comments

 • Ne Tammelat

  Todella upeita vesiputouskuvia! Färsaaret kiinnostaa kovasti kohteena, joten on kiva nähdä mitä olisi odotettavissa jos sinne lähtee. Puutonta ja vähän karua näyttää olevan sielläkin, mutta vihreämpää kuin esimerkiksi Huippuvuorilla. Joulukuussa otamme suunnaksi Islannin ja ehkä sitten jossain vaiheessa tämän saaren 🙂

 • Anna K. - Kaukaa haettua

  Onpa kaunista tuollakin! Vaikka ihan ekana tuli mieleen, että kuka ihme tuonne edes haluaa mennä, noin pohjoiseen ja kylmään? 😀
  Nuo turvekattoiset talot on tosi söpöjä ja sopivat vihreään kumpuilevaan maisemaan kuin nenä päähän.
  Mun sisko kävi Färsaarilla myös tänä kesänä. Olivat kuulleet, että jossain kylässä asuu mies, joka uhkaa ampua, jos turisti tulee hänen mailleen. Tämä kertoo paitsi jatkuvasti lisääntyvästä turismista, myös saarelaisten mitä mainioimmasta luonteesta! 😀

  • Sandra

   Färsaaret ovat kyllä niin kiehtova kohde! Ei voi kuin suositella kaikesta kylmyydestä huolimatta! 😀 me tavattiin onneksi vain mukavia ihmisiä, joita ei vielä turistit ärsyttäneet. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *