Korona päiväkirjat

Eristyksissä – Ensimmäisen viikon päiväkirja paratiisista

Herään sateisen sumuiseen aamuun. Hento tihkusade ropisee bambunlehdistä punottuun kattoomme samalla kun merellä vellova tuuli pyyhkäisee ovien raoista sisään viileän tuulahduksen. Vedän yön kosteudesta nihkeän lakanan tiukemmalle mytylle ympärilleni ja jään kuuntelemaan aamun ensimmäisiä ääniä. Sateesta huolimatta luonto herää kovaäänisesti heti aamu kuuden jälkeen. Kymmenet erilaiset linnut aloittavat joka aamuisen konserttinsa tänäkin aamuna lähes minuutilleen ajallaan. Herätyskellon pirinästä huolimatta jään vielä puoleksi tunniksi makaamaan sänkyyn ympärillä olevan maailman heräämistä kuunnellen. Ilman asiakkaita, ei meidän heräämiselläkään oikeastaan edes niin kiire ole.
 
eristyksissä (2)
 
Indonesia
 
Päivät täällä paratiisissa ovat tähän asti menneet melko huolettomasti sekä nopeasti. Olemme saaneet pidettyä itsemme kiireisinä jo viikon ajan erilaisia askareita tehden. Balilta ostamani sisustustavarat ovat hiljalleen löytäneet paikkansa ja bungalowit saaneet uutta ilmettä. Koralliverhojen tekeminen ravintolan sisustukseksi on ollut terapeuttista sekä aikaa vievää puuhaa, eli juurikin täydellistä muutaman kuukaudenkin kestävää karanteenia ajatellen.
 

IndonesiaBalilta ostamani lampunvarjostin melkein paikoillaan!

 

eristyksissä (10)Wc-paperirullia varten ostamamme korit saamassa simpukka reunusta.

 

IndonesiaKoralliverhot valmistumassa ravintolan avonaisille seinille.

 
Erilaiset kookospähkinöistä syntyvät koristeet sekä kukkaruukut ovat syntyneet paikallisilta työntekijöiltä käden käänteessä. Topiaksen tämän viikon askare on ollut tehdä kookoksista cocktail-laseja baariin.
 

eristyksissä (6)Pyysin työkavereitani tekemään kookoksista erilaisia kukkaruukkuja koristeeksi bungaloweihin sekä ravintoloihin.

 
Indonesia
 
eristyksissä (20)
 

eristyksissä (13)Topias valmistamassa kookoksista cocktail-laseja baariin.

 
eristyksissä (14)
 
Tällä viikolla on jokainen aamu aloitettu muutaman tunnin snorklauksella, jonka aikana olemme keränneet elävien korallien seasta piikkikruunua, eli pahaa meritähteä. Tuo joka aamuinen piikkikruunujen etsintä on ollut ehdottomasti yksi mahtavimmista puuhista. On todella vaikea sanoin kuvailla sitä onnellisuuden tunnetta, kun tietää tekevänsä jotain hyvää luonnolle ja pelastavansa pienen palasen koralliriuttoja. Piikkikruunu (Crown of thorns starfish) on myrkyllinen meritähtilaji, joka syö elävää korallia. Se leviää todella nopeasti ja piiloutuu korallien alle tekemään pahojaan. Meillä on ollut meritähden keräämisessä apuna pitkät tikut, kanootti sekä säkki. Meritähti irtoaa yleensä helposti nostamalla mahan alta, mutta sitä ei missään nimessä saa lävistää. Lävistettäessä, meritähti tiputtaa munia koralleihin, joista luonnollisesti syntyy lisää piikkikruunuja. Keräämisen jälkeen meritähdet joko poltetaan tai valellaan etikalla ja haudataan hiekkaan maalle.
 
Indonesia
 
Indonesia
 
eristyksissä (16)
 

eristyksissä (15)Piikkikruunut eivät sinällään ole vaarallisia ihmiselle, mutta piikkien kosketus ihoon aiheuttaa polttamista sekä kirvelyä.
Joskus ihossa voi myös esiintyä turvotusta jopa viikonkin ajan.
Jos piikki lävistää ihon, pitää se tietenkin poistaa heti.

 
eristyksissä (5)
 
eristyksissä (21)
 
Viikko ilman asiakkaita on hujahtanut näissä puuhissa todella nopeasti. Projekteja on kasaantunut tehtävälistalle melkoinen pino ja ajattelinkin aloittaa niistä kertomisen viikottain täällä blogin puolella.
Raja Ampatin alueella otettiin myöskin nyt käyttöön tiukemmat otteet koronavirus tartuntojen ehkäisemiseksi. Pormestari listasi, ettei ketään päästettäisi saapumaan Raja Ampatin alueelle ilman todistusta, että asuu tällä alueella. Moskeijat sekä kirkot suljetaan rukoilijoilta, eikä tapahtumia saa järjestää. Kaupat saavat olla auki vain 06-14.00 välisenä aikana, julkisia puistoja on suljettu sekä taksien operointi aikoja rajoitettu. Kaikkia alueen asukkaita kehotetaan pysymään mahdollisimman paljon kotona ja pitämään etäisyyttä muihin ihmisiin. Tämän eristäytymisen on määrä kestää 14.04.2020 asti ja sitä jatketaan, jos tarve vaatii. Raja Ampatin alueella ei ole toistaiseksi raportoitu yhtäkään koronavirus tartuntaa, mutta ei se kyllä ihmekään ole, kun ei täällä varmasti ketään testatakaan. Mukavaa kuitenkin, että nämä uudet määräykset on otettu käyttöön ja täällä ainakin yritetään hillitä koronaviruksen leviämistä.
Edit. 30.03.2020 // Sorongissa todettiin kaksi koronavirus tartuntaa viikonloppuna. Sorongin lentokenttä on nyt suljettu kaikelta matkustaja lentoliikenteeltä. Samoin laivaliikenne Sorongin ja Waisain välillä. Päätökset täällä näille toimille annettiin eilen ja ne tulivat voimaan välittömästi.
 
eristyksissä (17)
 
eristyksissä (8)
 
Indonesia
 
Kun on iltaisin jättänyt maailman uutiset lukematta, on täällä tosiaan tähän asti saanut melko huolettomasti painaa päänsä tyynyyn. Täällä suojassa kaikelta muulta maailmalta, ei koko koronasta ilman uutisia olisi edes tietoakaan. Miljoonia tähtiä tuijottaessa on yötaivaan kauneuteen sekä rauhallisuuteen ollut helppo nukahtaa.
 
tähti (1 of 1)
 
Lue myös meidän muutosta tänne Raja Ampatille lisää tästä.
 
Seuraa reaaliaikaisia tarinoita:
Instagram @terveiset_paivantasaajalta
 
eristyksissä (11)
 
Lue myös:
Mitä meille kuuluu? Ajatuksia koronaviruksesta ja meidän tilanteesta Indonesiassa
Muutto Indonesiaan – Ajatuksia unelmien saavuttamisesta
Raja Ampat – Matkaopas paratiisiin

24 Comments

 • Mari /Kodinvaihtaja

  Hienoa, että teillä on tärkeää ja mielekästä toimintaa eristysaikana! Eikä uutisia kannatakaan seurata!!!

 • Paratiisireportteri

  Onnea piikkitähtien metsästykseen! Todella tärkeää puuhaa. Tämä on muutenkin kaikkein terapeuttisinta koronalukemista. Hurjaa kyllä kuulla, että korona on ehtinyt sorongiin asti. Kiva päästä taas viikon päästä lukemaan paratiisisaaren kuulumisia.

  • Sandra

   Kiitos paljon! <3 Toivottavasti siellä jaksellaan myös hyvin! Ilmeisesti korona on kerinnyt jo Waisaillekin saakka, mutta siitä ei puhuta vielä yleisesti. Aika hurjaa kyllä tulee olemaan vielä. :/ Ihana kuulla, ett on mukava seurata kuulumisia täältä! Kiitos! Teidän juttuja on kanssa tosi mielenkiintoista lukea!

 • Pirkko / Meriharakka

  Meilläkin ensimmäiset pari viikkoa matkan jälkeen kotikaranteenissa ovat kuitenkin mielestäni hujahtaneet nopeastikin. Vielä on riittänyt tekemistä – ja niiden uutisten seuraamistakin. Hiukan huolestuttaa, niin teidän, kuin omasta puolestani, että entäs sitten kuin viikot venyvät kuukausiksi, että joko sitten aika tuntuu pysähtyvän, mutta ehkei, viikko kerrallaan ja teillä ei ainakaan ole huolta siitä, että iskisi ulkonaliikkumiskielto, joka sitoisi ihan kotiin ja kotipihalle.

  • Sandra

   Toivottavasti kaikki saamme ajan kulumaan hyvin. Niin kuin sanoit, vielä toistaiseksi on kyllä helposti keksinyt tekemistä ajankuluksi. Toivottavasti tilanne ei muutu. 😀

  • Sandra

   Indopasifisilla merialueilla on tuota piikkikruunua. En ole missään muualla törmännyt, mutta en ole osannut kyllä etsiäkään sitä. Tämä puoli maailmasta on kyllä ainutlaatuista! <3

 • Anna K. - Kaukaa haettua

  Ensin tuli mieleen, että olette turvassa siellä niin kaukana kaikesta, mutta ilmeisesti niin ei nyt ihan olekaan. Ei kai kukaan tällä hetkellä ole täysin turvassa, niin hurja tilanne maailmassa on.
  Onneksi teillä on kuitenkin tärkeää puuhaa! Itsekin tykkään askarrella kaikanlaista ja olis ihanaa tehdä tuollaisia koralliverhoja, myös kookoskukkaruukut oli tosi hienoja. Pysykää terveinä siellä! 🙂

  • Sandra

   Niin ei kait kukaan oikeasti ole turvassa juuri nyt. <3 Me yritetään parhaamme mukaan kuitenkin pitää loitolla kaikki ihmiset täältä ja käydä maissa vain kun on aivan pakko. Eipä meitä kahta sinne kyllä tällä hetkellä päästettäisikään. 😀

 • Merja / Merjan matkassa

  Kivaa ja hyödyllistä puuhaa olette keksineet tälle hiljaiselle ajalle. Uutisia tulee seurattua nyt enemmän kuin normaalisti ja arki pyörii ihan ok. Itse nautin siitä kun ei tarvitse joka päivä käyttää kolmea tuntia työmatkoihin etäilyn takia. Toki kaikki harrastukset, kavereiden näkemiset ym. ovat jäissä mutta kovin paljon en arkena muutenkaan ehdi sosialisoida. Toivotaan, ettei ulkonaliikkumiskieltoja tule, koska jos ei edes ulos pääse kuin rajoitetusti niin se alkaisi ahdistamaan. Pysykää terveinä!

  • Sandra

   Pysykää tekin terveinä! <3 Onneksi olemme keksineet kaikkea kivaa puuhasteltavaa tänne. Olisi kurjaa vain istuskella sisätiloissa tekemättä mitään. 🙂

 • Ne Tammelat

  Vaikka en juuri tällä hetkellä kovin helposti vaihtaisi kotimaata mihinkään muuhun, ei teidänkään olosuhteet näytä yhtään hassummalta. Hienoa, että pääsette tekemään tärkeää työtä korallien suojelun eteen. Ihanat maisemat. Pysykää turvassa ja terveinä! <3

  • Sandra

   Kiitos paljon <3 Täällä jumissa olemisessa on kyllä puolensa. En voi kyllä valittaa. Tietysti liittyyhän tähän maailman toisella puolen jumissa olemiseen myös vähän pelkojakin sitten. Toivottavasti ne ovat kuitenkin täysin turhia.

  • Sandra

   Nyt on kyllä kivoja juttuja joita voi tehdä täällä. 🙂 Ja ihanaa olisi saada vieraita kotoa tänne enemmän <3

 • Paula - Viinilaakson viemää

  Voi ihanaa! Tämä oli juuri mitä tarvitsinkin ladatakseni vähän akkuja. Täällä Kaliforniassa missä ihmisiä on niin tiiviisti, ei voi välttyä näiltä uutisilta. Vaikka meillä kaikki onkin hyvin niin, oli ihanaa hypätä tämän postauksen myötä sinne paratiisiin ja jopa meren alle. Voi kun pääsisi snorklaamaan. Sitä täytyy nyt odotella kun meidän tämän kuukauden snorklausreissu Havaijille peruuntui, mutta ammennan vähän voimaa näistä sinun kuvista. Mielenkiintoinen juttu tuo piikkitähtien kerääminen. On varmasti hienoa kun voi sillä tavalla olla auttamassa. Jatkahan postailua niin tulen taas katsomaan mitä teille kuuluu. Pysykää terveenä!

  • Sandra

   Kiitos Paula <3 Ihana kuulla jos voin edes pikkiriikkisen auttaa pääsemään pakoon omasta arjesta. Harmi kuulla, että teilläkin reissut peruuntuivat nyt tämän takia. :/ Onneksi maailma odottaa koronankin jälkeen ja pääsette varmasti tekemään reissun vielä joku päivä!

 • Sandra

  Ei mitkään huonot puitteet viettää aikaa ”koronakaranteenissa”. On ollut tosi kiva seurata instassa teidän seikkailua, kun arki näyttää niin erilaiselta kuin itseltäni. Toivottavasti tauti ei saavuta teitä.

  • Sandra

   Ei ole pöllömmät puitteet ei. Toivottavasti vaan ei mikään virus saavuta tosiaan tätä saarta.

 • Lotta-Maaria / Dolphin Perspective

  Onpa mielenkiintoista kuulla, mitä sinne maailman ääriin kuuluu! Raja Ampat on niin kaukana kaikesta. Ei varmaan tule tylsääkään, kun on paljon mitä puuhastella. Ja ikävää, että tartuntoja on ollut nyt sielläkin. Toivotaan, ettei pääsisi kunnolla leviämään, terveydenhuolto kun ei varmasti ole parhaasta päästä 🙁

  • Sandra

   Katsotaan mitä tosiaan käy täällä. Sairaalaan en itse haluaisi tosiaan täällä joutua. Täällä kuitenkin vielä kaikki oikein hyvin ja tekemistä riittää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *